Rakentamistapaohjeet täydentävät asemakaavan rakentamista koskevia määräyksiä ja merkintöjä. Rakentamistapaohjeiden tarkoituksena on ohjata kyseessä olevan alueen rakentamista siten, että siitä muodostuu sopusuhtainen, viihtyisä ja hallittu kokonaisuus.

Kouvolan kaupungissa on laadittu rakentamistapaohjeita koskien eri kokoisia aluekokonaisuuksia. Osaa rakentamistapaohjeista on muutettu vuosien kuluessa, joten ota yhteyttä oman alueesi vastuuhenkilöön rakennusvalvonnassa, jos sinulla on kysyttävää ohjeista. Varsinaista rakentamista ohjaa rakennusvalvonta.

Alle on listattu asemakaavojen rakentamistapaohjeet suuralueittain, sekä voimassa olevat ranta-asemakaavoihin liittyvät rakentamistapaohjeet. Suuralueittain listatuissa rakentamistapaohjeissa ensimmäiset kolme numeroa ovat kaupunginosan numero ja loput numerot ovat järjestysnumeroita.

Ranta-asemakaavojen rakentamistapaohjeissa ensimmäinen numero vastaa suuraluetta ja kaksi seuraavaa järjestysnumeroa.

Rakentamistapaohjeet siirtyvät tulevaisuudessa selattavaksi ja ladattavaksi Kouvolan karttapalveluun, jolloin niiden aluerajauksia voi tarkastella yhdessä muun kartta-aineiston kanssa.

Tämä sivu on työn alla

Suuralue – Kouvola

Suuralue – Kuusankoski

Suuralue – Anjalankoski

Suuralue – Valkeala

Suuralue – Elimäki

0520004_Marttilan alueen rakentamistapaohjeesta antaa lisätietoa alueen lupapäätöksistä vastaava rakennusvalvonnan virkailija

Suuralue – Jaala

Ranta-asemakaavojen rakentamistapaohjeet

Päivitetty 2.12.2020

Sivun alkuun