Repoveden pohjoispuolella olevat ulkoilureitit, Reporeitti ja Orilammenreitti alkavat Mäntyharjulta ja kulkevat etelään kohti Kouvolaa päättyen Repoveden kansallispuistoon.

Ulkoilureitit

Ulkoilureitit kulkevat Mäntyharjun Mouhusta, pohjoisesta päin, tullessa yhteistä linjausta noudatellen aina Ukkolammentien opastuspisteelle saakka, missä ne erkaantuvat kiertämään Repovettä. Reporeitti jatkaa itäisenä haarana Repoveden itäpuolta Pitkälammen kautta kohti Repoveden kansallispuistoa; Orilammen reitti jatkaa Repoveden länsipuolta Murjanvuoren taukopaikan kautta ja päättyy Orilammelle.

Repoveden pohjoispuolella olevaa ulkoilureittiä on päivitetty soveltumaan liikkumiseen kesäaikaan niin patikoiden kuin maastopyörillä, ja talviseen aikaan eräsuksin ja lumikengin.

Ulkoilureitit (Mäntyharju/Mouhu – Repovesi on yhteensä noin 33 km Repoveden kansallispuiston rajalle tai Orilammelle yhteensä noin 35 km) on rakennettu myös maastopyörällä ajettavaksi. Kouvolan puolella reittejä on uusittu 2019 ja uusittu siltoja ja reittiä useita kilometrejä.

Reporeitti: Mäntyharju-Repovesi

Mäntyharju (Urheilutie 1) – Uutelan laavu – Sammalisen kota – Pitkäjärven laavu – Matkoslampi – Mouhu, Kinnintie – Mouhuntie – Ukkolammentie – Haimijärventie – Pitkälammen taukopaikka – Omenamäki – Suutarinvuori – Myllylampi – Riuttanvuori (Repoveden kansallispuiston rajalla). Reitin pituus on n. 33 km ja se soveltuu myös maastopyörällä ajettavaksi.

Orilammenreitti: Mäntyharju-Orilampi

Mäntyharju (Urheilutie 1) – Uutelan laavu – Sammalisen kota – Pitkäjärven laavu – Matkoslampi – Mouhu, Kinnintie – Mouhuntie – Ukkolammentie – Kuismantie – Nuollahti – Iso Kannuslampi – Särkilampi – Murjanvuoren taukopaikka – Orilammen maja (Voikoskentie 138, Hillosensalmi). Reitin pituus on n. 35 km.

Murjanvuori

Kuvassa näkyy Murjanvuoren taukopaikka.
Murjavuoren taukopaikka

Repoveden pinnasta kohoaa jylhä Murjanvuori 120 metrin korkeuteen. Murjanvuoren taukopaikalta avautuu upea näkymä Repoveden yli. Orilammelta matkaa on 1,3 km. Kohde on ympärivuotisessa käytössä. Murjanvuoren taukopaikalle pääsee mukavasti seuraten Orilammenreittiä eli Orilampi – Mäntyharju -reitin viitoituksia.

Murjanvuoren taukopaikalla on iso katos, joka on varusteltu tulisijalla ja kahdella pöydällä tuoleineen. Polttopuut ovat katoksen yhteydessä olevassa liiterissä. Kompostoiva WC ja opastekartat löytyvät samasta pihapiiristä.

Salli markkinointievästeet nähdäksesi sisällön.

Ohita upotus

Pitkälampi

Kuva Pitkälammen tulistelukatoksesta.
Pitkälammen tulistelukatos

Pitkälammen taukopaikka on Reporeitin eli Repovesi-Mäntyharju -ulkoilureitin varrella. Taukopaikalla on päivätupa ja keittokatos. Taukopaikalta avautuu kaunis maisemanäkymä kauas länteen. Kohde on ympärivuotisesti käytettävissä. Tupa on varusteltu kahdella vuoteella, kamiinalla, pöydällä, penkeillä sekä led-valoilla. Pihapiirissä on myös kompostoiva WC. Vain pihassa olevassa keittokatoksessa on sallittua laittaa ruokaa.

Vettä voi ottaa Pitkälammesta, mutta suosittelemme veden keittämistä kesäaikaan.

Salli markkinointievästeet nähdäksesi sisällön.

Ohita upotus

Päivitetty 20.12.2022

Sivun alkuun