Repoveden pohjoispuolella olevat ulkoilureitit, Reporeitti ja Orilammenreitti alkavat Mäntyharjulta ja kulkevat etelään kohti Kouvolaa päättyen Repoveden kansallispuistoon.

Ulkoilureitit

Pohjois-Repoveden ulkoilureitit kulkevat Mäntyharjun Mouhusta, pohjoisesta päin, tullessa yhteistä linjausta noudatellen aina Ukkolammentien opastuspisteelle saakka, missä ne erkaantuvat kiertämään Repovettä. Reporeitti jatkaa itäisenä haarana Repoveden itäpuolta Pitkälammen kautta kohti Repoveden kansallispuistoa. Orilammen reitti jatkaa Repoveden länsipuolta Murjanvuoren taukopaikan kautta ja päättyy Orilammelle.

Repoveden pohjoispuolella olevia ulkoilureittejä on päivitetty soveltumaan liikkumiseen kesäaikaan niin patikoiden kuin maastopyörilläkin sekä talviseen aikaan eräsuksilla ja lumikengillä. Kouvolan puolella reiteillä on vuonna 2019 kunnostettu siltoja ja itse reittiä useita kilometrejä.

Reporeitti: Mäntyharju-Repovesi

Mäntyharju (Urheilutie 1) – Uutelan laavu – Sammalisen kota – Pitkäjärven laavu – Matkoslampi – Mouhu, Kinnintie – Mouhuntie – Ukkolammentie – Haimijärventie – Pitkälammen taukopaikka – Omenamäki – Suutarinvuori – Myllylampi – Riuttanvuori (Repoveden kansallispuiston rajalla). Reitin pituus on n. 33 km ja se soveltuu myös maastopyörällä ajettavaksi.

Orilammenreitti: Mäntyharju-Orilampi

Mäntyharju (Urheilutie 1) – Uutelan laavu – Sammalisen kota – Pitkäjärven laavu – Matkoslampi – Mouhu, Kinnintie – Mouhuntie – Ukkolammentie – Kuismantie – Nuollahti – Iso Kannuslampi – Särkilampi – Murjanvuoren taukopaikka – Orilammen maja (Voikoskentie 138, Hillosensalmi). Reitin pituus on n. 35 km.

Reitit kartalla

Murjanvuori

Kuvassa puinen katos metsän keskellä. Katos on etuosasta avoin.
Murjanvuoren taukopaikka

Repoveden pinnasta kohoaa jylhä Murjanvuori 120 metrin korkeuteen. Murjanvuoren taukopaikalta avautuu upea näkymä Repoveden yli. Orilammelta matkaa on 1,3 km. Kohde on ympärivuotisessa käytössä. Murjanvuoren taukopaikalle pääsee mukavasti seuraten Orilammenreittiä eli Orilampi – Mäntyharju -reitin viitoituksia.

Murjanvuoren taukopaikalla on iso katos, joka on varusteltu tulisijalla ja kahdella pöydällä tuoleineen. Polttopuut ovat katoksen yhteydessä olevassa liiterissä. Kompostoiva WC ja opastekartat löytyvät samasta pihapiiristä.

Pitkälampi

Kuvassa puinen katos, jossa kolmella sivulla on seinät ja etuosa on avoin. Katoksessa on pöytä ja penkit.
Pitkälammen tulistelukatos

Pitkälammen taukopaikka on Reporeitin eli Repovesi-Mäntyharju -ulkoilureitin varrella. Taukopaikalla on päivätupa ja keittokatos. Taukopaikalta avautuu kaunis maisemanäkymä kauas länteen. Kohde on ympärivuotisesti käytettävissä. Tupa on varusteltu kahdella vuoteella, kamiinalla, pöydällä, penkeillä sekä led-valoilla. Pihapiirissä on myös kompostoiva WC. Vain pihassa olevassa keittokatoksessa on sallittua laittaa ruokaa.

Vettä voi ottaa Pitkälammesta, mutta suosittelemme veden keittämistä kesäaikaan.

Villa Särkilampi

Mökki metsän keskellä. Mökistä näkyy yksi seinä neljästä ja katto. Terassi näkyy osittain kuvan vasemmassa laidassa.
Villa Särkilampi

Särkilammen varaustupa, Villa Särkilampi ja rantasauna ovat Repoveden kansallispuiston lähellä ja sieltä on välitön ulkoilu/mtb reittiyhteys Repovedelle ja Mäntyharjuun. Tupa on aivan luonnon keskellä, oma iso lampi ja luonnonrauha eikä naapureita.

Hyvin varustellussa Villa Särkilammessa on nukkumapaikat 6 hlö:lle, mutta se soveltuu erinomaisesti myös kokous tai -virkistyspäivien viettoon, sillä se on varustettu 20:lle hlölle soveltuvaksi. Tuvassa on aurinkosähköjärjestelmä ja se on rakennettu vuonna 2014.

Villassa on keraaminen puuliesi ja kamina sekä jääkaappi. Ruoan valmistus sekä veden ja tilojen lämmitys tapahtuu puun avulla. Saunaan mahtuu 8 saunojaa ja kiuas lämmittää 80l kuumaa vettä.

Villa Särkilampi on varattavissa oikotien sivuilta. Lisätietoja tuvasta Artulta 045- 3320162, Pasilta 050-5387427 tai sähköpostilla: villasarkilampi@outlook.com.

Päivitetty 23.4.2024

Sivun alkuun