Nyt voit matkustaa junalla ja bussilla yhdellä lipulla! Lippuyhteistyössä ovat mukana Kouvolan ja Kotkan kaupunkien paikallisliikenteet sekä VR:n junaliikenne Kymenlaaksossa.

Kymenlaakson yhteislippu ostetaan Waltti Mobiili -sovelluksesta, jonka löydät älypuhelimesi sovelluskaupasta. Tarjolla on kertalippuja ja 30 vrk:n kausilippuja. Hinta määräytyy matkustusvyöhykkeiden perusteella. Lippu esitetään bussiin noustessa kuljettajalle ja junassa konduktöörille älypuhelimen näytöltä.

Yhteislippu on yksi alueellisen junaliikenteen pilotin toimenpiteistä.


Lipputuotteet ja hinnat

Kymenlaakson yhteisliput kelpaavat Kouvolan ja Kotkan paikallisliikenteessä sekä VR:n junissa Kouvolan ja Kotkan välillä. Kouvolan päässä lippu käy myös matkakeskuksen ja Korian välisissä taajama- ja lähijunissa. Tarjolla on koko Kouvolan ja Kotkan välisen matkan sisältävien lipputuotteiden lisäksi lippuja, jotka sisältävät vain esimerkiksi pelkän Kouvolan sisäisen bussi- ja junaliikenteen.

Aluksi yhteislipuissa on tarjolla vain aikuisen ikäryhmän mukaisia tuotteita. Toki myös esimerkiksi lapset ja opiskelijat voivat käyttää aikuisten käyttäjäryhmän mukaisesti hinnoiteltuja lipputuotteita. Alennusryhmiä lisätään lippuvalikoimaan myöhemmin.

Kertaliput

KelpoisuusHinta
Kouvolan sisäinen juna ja paikallisliikenne (A-B)5 €
Kotkan sisäinen juna ja paikallisliikenne (A-B)5 €
Kotkan sisäinen juna ja paikallisliikenne (A-D)7 €
Juna Kouvola – Kotka ja paikallisliikenne Kouvolassa (A-B) ja Kotkassa (A-D)7 €

Kertalippu on voimassa 2 tuntia. Voimassaoloaika alkaa kulua ostohetkellä – älä siis osta lippua liian aikaisin! Voimassaoloajan aikana voit matkustaa vapaasti lippuusi ostamalla alueella vaihtaen kulkuneuvoa.

Kausituote 30 vrk

KelpoisuusHinta
Kouvolan sisäinen juna ja paikallisliikenne (A-B)55 €
Kotkan sisäinen juna ja paikallisliikenne (A-D)65 €
Juna Kouvola – Kotka ja paikallisliikenne Kouvolassa (A-B)99 €
Juna Kouvola – Kotka ja paikallisliikenne Kotkassa (A-D)99 €
Juna Kouvola – Kotka ja paikallisliikenne Kouvolassa (A-B) ja Kotkassa (A-D)120 €

Kausituotteen voimassaoloaika 30 vuorokautta alkaa mobiilisovelluksesta ostettuna kulua ostohetkestä. Älä siis osta lippua liian aikaisin!

Huomaa, että lastenrattaiden kanssa liikkuessasi tarvitset junamatkaa varten lipun. Paikallisliikenteessä lasta lastenvaunuissa kuljettava yksi matkustaja matkustaa ilmaiseksi.

Polkupyörän ja lemmikin kanssa liikkuessa tarvitset VR:n myyntikanavista ostetun junalipun, sillä VR:n polkupyörä- ja lemmikkimaksua ei voi maksaa Waltin sovelluksen kautta.


Näin ostat Kymenlaakson yhteislipun Waltin mobiilisovelluksesta:

Liput tulevat myyntiin 22.9.!

1.Lataa älylaitteellesi Waltin mobiilisovellus.
Löydät sen Google Playsta tai App Storesta nimellä Waltti Mobiili. Sovelluksen lataaminen on maksutonta.

2. Rekisteröidy sovellukseen tai jatka rekisteröitymättä.
Kertalippuja voit ostaa myös rekisteröitymättä, mutta kausilipun ostamiseen rekisteröityminen on pakollista.

3. Valitse matkustusalueeksi Kymenlaakso.
Matkustusaluetta voi vaihtaa lipunostonäkymässä. Samaan sovellukseen tulevat myöhemmin syksyllä myyntiin Kouvolan sisäiset bussiliput, jotka löydät tällöin Kouvola-matkustusalueen alta. Samasta sovelluksesta voit ostaa muiden Waltti-kaupunkien lippuja vaihtamalla matkustusaluetta.

4. Valitse yläpalkista, haluatko ostaa kertalipun vai kausilipun.
Kertalippu on voimassa junamatkan sisältävissä yhteislipuissa 2 tuntia ostohetkestä. Kausilippu on voimassa 30 vrk ostohetkestä.

5. Valitse matkustusvyöhykkeet.
Klikkaa vyöhykkeitä, joiden kautta matkasi kulkee. Sovellus valitsee automaattisesti myös valintasi väliin jäävät vyöhykkeet.

Kouvola A ja B = Kouvolan paikallisbussien vyöhykkeet
Juna Kouvola = juna välillä Koria – Kouvola – Myllykoski – Inkeroinen
Juna Kotka = juna välillä Tavastila – Kymi – Kyminlinna – Paimenportti – Kotka – Kotka satama
Kotka A, B, C ja D = Kotkan paikallisbussien vyöhykkeet

Huomaa, että lipussa näkyvät vyöhykkeet kertovat välin, jolla lippu on voimassa! Esimerkiksi merkintä Kouvola A – Juna Kotka on voimassa Kouvolassa bussissa vyöhykkeillä A ja B ja junamatkan välillä Kouvola – Kotka.

6. Lipun kesto ja hinta päivittyvät tekemiesi vyöhykevalintojen mukaisesti.

7. Valitse asiakasryhmäksi aikuinen, jos se ei ole automaattisesti valittuna.
Yhteislippuja voi ostaa toistaiseksi vain aikuisen hintaryhmän mukaisesti. Myös muut ikä- ja asiakasryhmät voivat totta kai matkustaa aikuisen lipulla. Alennusryhmien lipputuotteita on tulossa myöhemmin.

8. Valitse maksutapa.
Toistaiseksi vain pankkikorttimaksut ovat mahdollisia. Lisää sovellukseen maksukorttisi tiedot. Sovellus muistaa kortin tiedot seuraavia ostoja varten.

9. Paina ”JATKA”, tarkista lipun tiedot ja paina ”MAKSA”.
Lippu on voimassa mainittujen vyöhykkeiden välisellä matkalla. Tarkista lipun tiedot huolellisesti, sillä maksettuasi lippua ei voi enää perua.

10. Odota, että maksu menee läpi ja sovellus avaa lipun näytölle.

11. Näytä lippu kuljettajalle aina bussiin noustessasi ja junassa konduktöörille.
Voit matkustaa lipulla voimassaoloajan puitteissa rajattomasti ostamillasi vyöhykkeillä. Kuljettaja ja konduktööri tarkistavat lipun kelpoisuuden puhelimen näytöltä. Tulevaisuudessa lipun QR-koodit luetaan bussien kortinlukijoilla, mutta tämän toiminnallisuuden käyttöönotosta tiedotetaan aikanaan erikseen.

Sovelluksen voi sulkea välissä, sillä löydät voimassaolevat lippusi aina sovelluksen ”Liput”-välilehdeltä. Huolehdi, että puhelimestasi ei lopu akku kesken matkan.

12. Hyvää matkaa!


Aikataulutiedot

Waltti Mobiili -sovelluksesta löydät myös reittioppaan. Kymenlaakso-matkustusalueella reittioppaana on valtakunnallinen matka.fi-reittiopas, jolla voit hakea sekä Kouvolan, Kotkan että VR:n junien aikatauluja.

Lisäksi aikataulutiedot löydät seuraavista lähteistä:

Kouvolan paikallisliikenteen aikataulut: kouvola.digitransit.fi tai kouvola.fi/bussiaikataulut

Kotkan paikallisliikenteen aikataulut: kotka.digitransit.fi tai kotkanaikataulut.fi

VR:n junien aikataulut: vr.fi

Liikenteen järjestäjä vastaa omista liikennepalveluistaan. Kysymykset ja ongelmat kohdistuen VR:n junaliikenteeseen tulee kohdistaa VR:lle ja Kotkan bussiliikennettä koskevat kysymykset Kotkan kaupungille.


Lisätietoja

VR: uusi.vr.fi/kymenlaakso
Kotkan kaupunki: kotka.fi/joukkoliikenne

Ongelmatapauksissa ota yhteyttä Kouvolassa joukkoliikenne(at)kouvola.fi tai joukkoliikenteen asiakaspalvelupisteeseen Bussimatkatoimistoon.


Junapilotin taustaa

Kymenlaakso valittiin vuonna 2019 yhdeksi liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) alueellisen junaliikenteen pilottialueeksi. Junapilotin osana edistetään lippuyhteistyötä VR:n ja kaupunkien paikallisliikenteiden välillä. Kymenlaakson yhteinen Kouvolan ja Kotkan paikallisliikenteissä sekä VR:n junissa kelpaava lipputuote otetaan käyttöön 22.9.2020. Lipputuote on toteutettu Waltin mobiililippuna yhteistyössä Kouvolan ja Kotkan kaupunkien, VR:n, TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n (Waltti) ja Kymenlaakson liiton kanssa.

Päivitetty 8.10.2020