Unohda kolikot ja vaihda käteisellä ostettava kertalippu mobiililippuun!

Mobiililippu on näppärä vaihtoehto käteisellä ostettavalle kertalipulle. Voit ostaa bussilipun jo pysäkillä bussia odottaessasi ja näyttää lipun puhelimesi näytöltä kyytiin noustessasi. Kuljettaja tarkistaa lipun kelpoisuuden näytöltä.

Mobiilisovelluksessa on alkuvaiheessa tarjolla aikuisen ja lapsen kertalippuja. Samalla puhelimella voi ostaa useamman lipun. Voit ostaa lipun myös toiselle henkilölle ja lähettää sen hänen puhelimeensa.

Voit ostaa mobiililippuja lataamalla ilmaisen sovelluksen älylaitteellesi. Sovellus löytyy App Storesta ja Google Playsta nimellä Kouvolan Joukkoliikenne. Lataa sovellus suoraan App Storesta tai Google Playsta. Liput ovat myös myynnissä PayiQ Tickets -sovelluksessa.

Voit maksaa mobiililipulla matkasi Kouvolan kaupungin hankkimissa paikallisliikennevuoroissa (numeroidut linjat) ja palvelulinjoilla. Kouvolan kaupungin mobiililippu ei kelpaa ELY-keskuksen vakiovuoroilla eikä markkinaehtoisilla pikavuoroilla.

Kouvolan ja/tai Kotkan paikallisliikenteen ja VR:n junan yhdistävistä Kymenlaakson yhteislipuista voit lukea lisätietoja täältä.

Mobiililipun hinnoittelu

Hinnat ovat samat kuin käteislipuissa, eikä mobiililipuista peritä maksutapalisiä. Ostettu lippu on samantien voimassa, joten älä osta lippua turhan aikaisin!

Mobiililipun hinnoitteluAikuinenLapsi (7-16 v.)
Vyöhykkeen sisäinen 3,50 € 1,80 €
Vyöhykerajan ylittävä5 € 2,50 €

Vyöhykkeistä löydät lisätietoja täältä. Vyöhykekartta löytyy myös mobiililippusovelluksesta.

Tunnin vaihto-oikeus koskee myös mobiililippua. Voit siis vaihtaa bussia, kun voimassaoloaikaa on jäljellä bussiin noustessasi. Voimassaoloajan näet lipussa pyörivän kuvakkeen yläpuolelta. Muista näyttää mobiililippu puhelimesi näytöltä aina bussiin noustessasi. Huomioithan lippua ostaessasi, että ostat lipun oikeille vyöhykkeille myös vaihtoa ajatellen: tarvitset kahden vyöhykkeen lipun, jos esimerkiksi ensimmäinen etappisi on vyöhykkeen sisäinen, mutta vaihdon jälkeisellä matkalla vyöhykeraja ylittyy.

Mobiililipun maksaminen

Sovelluksen käyttö ei edellytä rekisteröitymistä. Rekisteröitymättömän käyttäjän lippuostot maksetaan mobiilimaksulla (lippu veloitetaan puhelinlaskulla), MobilePaylla, Pivolla, Masterpassilla tai Apple Paylla. Rekisteröitymällä saat käyttöösi lisäksi maksutavaksi pankki- ja luottokortin. Maksutapoja voit lisätä käyttöösi sovelluksen asetuksissa.

Mobiililipun käyttäminen

Näin ostat mobiililipun sovelluksesta.

1.Lataa puhelimeesi mobiililippusovellus.
Löydät sovelluksen App Storesta ja Google Playsta nimellä Kouvolan Joukkoliikenne. Sovelluksen lataaminen on maksutonta.

2. Rekisteröidy / kirjaudu sovellukseen tai jatka rekisteröitymättä.
Kirjautumatta ostot veloitetaan mobiilimaksulla eli puhelinlaskulla. Rekisteröitynyt käyttäjä voi valita myös muita maksutapoja.

3. Valitse tarjolla olevista lipputuotteista tarvitsemasi lippu.
Lippuvaihtoehtoja ovat aikuisen vyöhykkeen sisäinen ja vyöhykerajan ylittävä lippu sekä lapsen (7-16 v.) vyöhykkeen sisäinen ja vyöhykerajan ylittävä lippu. Liput ovat voimassa yhden tunnin.

4. Tarkista lipun tiedot. Valitse ostatko lipun itsellesi omaan puhelimeesi (Tällä tilillä) vai toiselle lähetettäväksi hänen puhelimeensa (Toisella tilillä). Valitse vielä maksutapa.

5. Vahvista osto PIN-koodillasi tai sormenjälkilukijalla.

6. Jos tarvitset useamman lipun, palaa Kauppa-välilehdelle ja toista kohdat 3-5.

7. Ostamasi liput löydät Ostot / Tuotteet -välilehdeltä.
Voimassaolevat liput säilyvät siellä tallessa, vaikka sulkisit sovelluksen välillä. Jos olet ostanut useampia lippuja, näkyvät ne välilehdellä allekkain tai rinnakkain puhelimesta riippuen.

8. Näytä lippu puhelimesi näytöltä kuljettajalle kyytiin noustessasi.
Kuljettaja tarkistaa lipun voimassaolon lippunäkymästä ja kirjaa mobiililipun käytön rahastuslaitteelleen.

9. Hyvää matkaa!

Mobiililipun ostaminen toiselle ja lippukoodin käyttö

Maksettuasi toiselle ostetun lipun, saat lähetettyä sen hänen puhelimeensa. Huomioithan, että sekä lipun ostajan että lipun vastaanottajan täytyy olla rekisteröityneitä sovelluksen käyttäjiä!

Oston jälkeisessä näkymässä klikkaa ”Lähetä lippukoodi” ja valitse, miten haluat lähettää lippukoodin vastaanottajalle. Voit toki myös kertoa koodin vastaanottajalle suoraan. Lippukoodi on kertakäyttöinen ja se on otettava käyttöön tunnin sisällä.

Mikäli olet vastaanottanut puhelimellasi lippukoodin, klikkaa saamaasi linkkiä tai syötä koodi omassa puhelimessasi mobiililippusovellukseen. Koodin voi syöttää mobiilisovelluksen etusivulla painikkeen ”Käytä lippukoodi” kautta. Siirryttyäsi linkin kautta sovellukseen tai syötettyäsi lippukoodin klikkaa vielä ”Käytä lippukoodi” ja lippu on valmiina käytettäväksi.

Jos lippukoodia ei oteta käyttöön tunnin sisällä, lippu perutaan ja maksu palautuu ostajalle automaattisesti. Mobiilimaksulla maksetut liput hyvitetään PayiQ-bonuksella, jota voit myöhemmin käyttää uuden lipun ostamiseen.

Päivitetty 21.9.2020