Unohda kolikot ja vaihda käteisellä ostettava kertalippu mobiililippuun. Waltti Mobiili -sovelluksesta saat hankittua myös vuorokausi- ja kausiliput mobiililippuina! Löydät Waltti Mobiilista myös reittioppaan.

Mobiililippu on näppärä vaihtoehto käteisellä ostettavalle kertalipulle tai Waltti-kortille. Voit ostaa bussilipun jo pysäkillä bussia odottaessasi lataamalla ilmaisen sovelluksen älylaitteellesi. Näytä lippu puhelimesi näytöltä kyytiin noustessasi. Kuljettaja tarkistaa lipun kelpoisuuden näytöltä. Ostettu lippu on heti voimassa!

Kouvolassa on käytössä kaksi mobiililippusovellusta:

Waltti Mobiili

  • Kouvolan sisäiset bussiliput sekä Kymenlaakson yhteisliput (junamatka+bussimatka).
  • Valitse lipunostonäkymässä Alue-kohdasta, haluatko ostaa Kouvolan sisäisiä bussilippuja (Kouvola) vai junan ja bussin yhdistäviä Kymenlaakson lippuja (Kymenlaakso).
  • Tarjolla Kouvolassa on aikuisen ja lapsen kerta-, vuorokausi- ja kausilippuja sekä nuorten kertalippuja.
  • Sovellus löytyy App Storesta ja Google Playsta nimellä Waltti Mobiili. Lataa sovellus suoraan App Storesta tai Google Playsta.
  • Maksutapana pankkikortti.
  • Reittioppaan käyttömahdollisuus sovelluksessa.

PayiQ mobiililippu

  • Kouvolan sisäiset bussiliput
  • Tarjolla on aikuisen ja lapsen kertalippuja.
  • Sovellus löytyy App Storesta ja Google Playsta nimellä Kouvolan Joukkoliikenne. Lataa sovellus suoraan App Storesta tai Google Playsta. Liput ovat myös myynnissä PayiQ Tickets -sovelluksessa.
  • Maksutapana pankkikortti, mobiilimaksu, MobilePay, Pivo, Masterpass ja Apple Pay.

Samalla puhelimella voi ostaa useamman lipun. PayiQ-sovelluksessa on mahdollista ostaa lippu myös toiselle henkilölle ja lähettää se hänen puhelimeensa.

Voit maksaa mobiililipulla matkasi Kouvolan kaupungin hankkimissa paikallisliikennevuoroissa (numeroidut linjat) ja palvelulinjoilla. Kouvolan kaupungin mobiililippu ei kelpaa ELY-keskuksen vakiovuoroilla eikä markkinaehtoisilla pikavuoroilla. Kymenlaakson yhteislipuilla matkan voi maksaa myös VR:n junissa sekä Kouvolan ja Kotkan paikallisliikenteissä.

Mobiililipuilla voit matkustaa voimassaoloajan puitteissa. Voit vaihtaa bussia, kun 2h voimassaoloaikaa on jäljellä bussiin noustessasi. Näet voimassaoloajan ostamastasi lipusta. Muista näyttää mobiililippu puhelimesi näytöltä aina bussiin noustessasi!


Waltti mobiililippu

Sovellus löytyy App Storesta ja Google Playsta nimellä Waltti Mobiili. Lataa sovellus suoraan App Storesta tai Google Playsta. Voit käyttää sovelluksessa reittiopasta. Kouvolan sisäisiä bussilippuja ostaessasi valitse matkustusalueeksi Kouvola.

Voit ostaa sovelluksesta 30 vrk:n kausilippuja, 1 vrk:n lippuja sekä kertalippuja. Kertaliput ovat voimassa kaksi tuntia. Ostettu lippu on heti voimassa, myös kausiliput!

Sovelluksen käyttö ei edellytä rekisteröitymistä. Huomaa kuitenkin, että rekisteröityminen on pakollista, jos haluat ostaa kausilipun tai siirtää jo ostetun lipun uuteen puhelimeen. Jos olet tehnyt käyttäjätunnuksen eli Waltti-ID:n Waltin nettikauppaan (matkakortin latauspalveluun osoitteessa kauppa.waltti.fi), voit kirjautua mobiililippusovellukseen samalla käyttäjätunnuksella. Maksutapana Waltti Mobiilissa on käytössä pankki- tai luottokorttimaksu. Muita maksutapoja on tulossa myöhemmin.

Waltti Mobiili -sovelluksessa ei voi ladata Waltti-matkakorttia. Jos haluat ladata matkakorttisi, etkä käyttää mobiililippua, lataukset on tehtävä nettikaupassa kauppa.waltti.fi, Bussimatkatoimistossa tai bussissa käteisellä.

Kymenlaakson yhteislippujen hinnasto

Junan ja bussin yhdistävien Kymenlaakson yhteislippujen hinnaston löydät yhteislipuista tarkemmin kertovalta sivulta!

Näin ostat Waltti-mobiililipun:

Tämä ohjeistus koskee pääosin Kouvolan sisäisten bussilippujen ostamista. Halutessasi ostaa junan ja bussin yhdistävän Kymenlaakson yhteislipun katso lisätietoja täältä.

1.Lataa älylaitteellesi Waltin mobiilisovellus.
Löydät sen Google Playsta tai App Storesta nimellä Waltti Mobiili. Sovelluksen lataaminen on maksutonta.

2. Rekisteröidy sovellukseen tai jatka rekisteröitymättä.
Kertalippuja voit ostaa myös rekisteröitymättä, mutta kausilipun ostamiseen rekisteröityminen on pakollista. Jos sinulla on käyttäjätunnus eli Waltti ID Waltti-kortin nettilatauspalvelussa (kauppa.waltti.fi), voit käyttää kirjautumiseen samaa tunnusta.

3. Valitse matkustusalueeksi Kouvola.
Matkustusaluetta voi vaihtaa lipunostonäkymässä eli Osta-välilehdellä. Samassa sovelluksessa ovat myynnissä myös Kymenlaakson junien ja bussien yhteisliput, jotka löydät Kymenlaakso-matkustusalueen alta. Samasta sovelluksesta voit ostaa muiden Waltti-kaupunkien lippuja vaihtamalla matkustusaluetta.

Sovelluksen oletuskaupunkia voit vaihtaa Tiedot-välilehdeltä kohdasta Omat asetukset.

4. Valitse yläpalkista, haluatko ostaa kertalipun, vuorokausilipun vai kausilipun.
Kertalippu on voimassa 2 tuntia ostohetkestä, vuorokausilippu 24 tuntia ja kausilippu 30 vuorokautta.

5. Valitse asiakasryhmä.
Voit valita kausilipuissa aikuisen, lapsen (7-16v.) tai nuoren (17-19v.) lipun. Kerta- ja vuorokausilipuissa valittavana on aikuisen ja lapsen liput. 17-19 -vuotiaat käyttävät näissä aikuisen lippua.

6. Lipun kesto ja hinta päivittyvät asiakasryhmän mukaisesti.

8. Valitse maksutapa.
Toistaiseksi vain pankkikorttimaksut ovat mahdollisia. Lisää sovellukseen maksukorttisi tiedot. Sovellus muistaa kortin tiedot seuraavia ostoja varten.

9. Paina ”JATKA”, tarkista lipun tiedot ja paina ”MAKSA”.
Tarkista lipun tiedot huolellisesti, sillä maksettuasi lippua ei voi enää perua.

10. Odota, että maksu menee läpi ja sovellus avaa lipun näytölle.
Huomaa, että PSD2-maksupalveludirektiivin takia voit joutua tekemään vahvan tunnistautumisen esimerkiksi pankkitunnuksilla yksittäisen matkan maksamisen yhteydessä.

11. Näytä lippu kuljettajalle aina bussiin noustessasi.
Voit matkustaa lipulla voimassaoloajan puitteissa rajattomasti. Kuljettaja tarkastaa lipun kelpoisuuden puhelimen näytöltä. Jos ostit junamatkan sisältävän Kymenlaakson yhteislipun, näytä lippu junassa konduktöörille.

Tulevaisuudessa lipun QR-koodit luetaan bussien kortinlukijoilla, mutta tämän toiminnallisuuden käyttöönotosta tiedotetaan aikanaan erikseen.

Sovelluksen voi sulkea välissä, sillä löydät voimassaolevat lippusi aina sovelluksen ”Liput”-välilehdeltä. Huolehdi, että puhelimestasi ei lopu akku kesken matkan.

12. Hyvää matkaa!

13. Haluatko kuitin ostoksestasi?
Sovellus ei lähetä automaattisesti kuittia sähköpostiisi. Jos haluat kuitin, saat sen sovelluksesta seuraavalla tavalla: siirry Tiedot-välilehdelle, valitse Omat asetukset, valitse Ostohistoria ja kuitit, valitse haluamasi lipputuote, valitse Lähetä kuitti. Tarkista, että sovellus on lähettämässä kuittia oikeaan sähköpostiosoitteeseen ja klikkaa vielä Lähetä.


PayiQ-mobiililippu

Sovellus löytyy App Storesta ja Google Playsta nimellä Kouvolan Joukkoliikenne. Lataa sovellus suoraan App Storesta tai Google Playsta. Liput ovat myös myynnissä PayiQ Tickets -sovelluksessa.

PayiQ-sovelluksen kertaliput on hinnoiteltu käteislipun mukaisesti ja ne ovat voimassa kaksi tuntia. Ostettu lippu on heti voimassa, joten älä osta lippua turhan aikaisin!

Sovelluksen käyttö ei edellytä rekisteröitymistä. Rekisteröitymättömän käyttäjän lippuostot maksetaan mobiilimaksulla (lippu veloitetaan puhelinlaskulla), MobilePaylla, Pivolla, Masterpassilla tai Apple Paylla. Rekisteröitymällä saat käyttöösi lisäksi maksutavaksi pankki- ja luottokortin. Maksutapoja voit lisätä käyttöösi sovelluksen asetuksissa.

Näin ostat PayiQ-mobiililipun:

1.Lataa älylaitteellesi PayiQ-mobiililippusovellus.
Löydät sovelluksen App Storesta ja Google Playsta nimellä Kouvolan Joukkoliikenne. Sovelluksen lataaminen on maksutonta.

2. Rekisteröidy / kirjaudu sovellukseen tai jatka rekisteröitymättä.
Kirjautumatta ostot veloitetaan mobiilimaksulla eli puhelinlaskulla. Rekisteröitynyt käyttäjä voi valita myös muita maksutapoja.

3. Valitse tarjolla olevista lipputuotteista tarvitsemasi lippu.
Lippuvaihtoehtoja ovat aikuisen vyöhykkeen sisäinen ja vyöhykerajan ylittävä lippu sekä lapsen (7-16 v.) vyöhykkeen sisäinen ja vyöhykerajan ylittävä lippu. Liput ovat voimassa yhden tunnin.

4. Tarkista lipun tiedot. Valitse ostatko lipun itsellesi omaan puhelimeesi (Tällä tilillä) vai toiselle lähetettäväksi hänen puhelimeensa (Toisella tilillä). Valitse vielä maksutapa.

5. Vahvista osto PIN-koodillasi tai sormenjälkilukijalla.
PIN-koodi asetetaan sovellukseen ottaessasi sen käyttöön. Sen voi myöhemmin vaihtaa Tili-välilehdellä.

6. Jos tarvitset useamman lipun, palaa Kauppa-välilehdelle ja toista kohdat 3-5.

7. Ostamasi liput löydät Ostot / Tuotteet -välilehdeltä.
Voimassaolevat liput säilyvät siellä tallessa, vaikka sulkisit sovelluksen välillä. Jos olet ostanut useampia lippuja, näkyvät ne välilehdellä allekkain tai rinnakkain puhelimesta riippuen.

8. Näytä lippu puhelimesi näytöltä kuljettajalle kyytiin noustessasi.
Kuljettaja tarkistaa lipun voimassaolon lippunäkymästä ja kirjaa mobiililipun käytön rahastuslaitteelleen.

9. Hyvää matkaa!

Mobiililipun ostaminen toiselle ja lippukoodin käyttö

Maksettuasi toiselle ostetun lipun, saat lähetettyä sen hänen puhelimeensa. Huomioithan, että sekä lipun ostajan että lipun vastaanottajan täytyy olla rekisteröityneitä sovelluksen käyttäjiä!

Oston jälkeisessä näkymässä klikkaa ”Lähetä lippukoodi” ja valitse, miten haluat lähettää lippukoodin vastaanottajalle. Voit toki myös kertoa koodin vastaanottajalle suoraan. Lippukoodi on kertakäyttöinen ja se on otettava käyttöön tunnin sisällä.

Mikäli olet vastaanottanut puhelimellasi lippukoodin, klikkaa saamaasi linkkiä tai syötä koodi omassa puhelimessasi mobiililippusovellukseen. Koodin voi syöttää mobiilisovelluksen etusivulla painikkeen ”Käytä lippukoodi” kautta. Siirryttyäsi linkin kautta sovellukseen tai syötettyäsi lippukoodin klikkaa vielä ”Käytä lippukoodi” ja lippu on valmiina käytettäväksi.

Jos lippukoodia ei oteta käyttöön tunnin sisällä, lippu perutaan ja maksu palautuu ostajalle automaattisesti. Mobiilimaksulla maksetut liput hyvitetään PayiQ-bonuksella, jota voit myöhemmin käyttää uuden lipun ostamiseen.

Päivitetty 31.1.2024

Sivun alkuun