Kouvolan paikallisliikenteessä on käytössä valtakunnallinen Waltti-matkakortti. Voit ladata Waltti-kortille kautta ja/tai arvoa. Lisäksi voit matkustaa kuljettajalta käteisellä ostettavalla kertalipulla tai mobiililipulla.

Lisätietoja lipputyypeistä löydät täältä.

Lisätietoja lipunmyynnistä ja Waltti-kortin latauksesta löydät täältä.

Hinnasto

Joukkoliikenteen lipputyypit on hinnoiteltu vyöhykeittäin sekä käyttäjä- ja ikäryhmittäin.

Hinnasto-pdf

Aikuinen
Lapsi (7-16v.)
Nuori (17-19v.)
Opiskelija /
2. asteen opiskelija
Kausilippu 30 vrk
44 €
30 €
38 €
38 € / 36 €
Arvolippu
Vyöhykkeen sisäinen
2,80 €
1,40 €
Vyöhykerajan ylittävä
4,00 €
2,00 €
Kertalippu (käteismaksu) / mobiililippu
Vyöhykkeen sisäinen
3,50 €
1,80 €
Vyöhykerajan ylittävä
5,00 €
2,50 €

Vyöhykkeet

Nyt voit matkustaa samalla lipputuotteella Kouvolan ja/tai Kotkan paikallisliikenteessä ja VR:n junissa Kymenlaaksossa! Lisätietoja ja hintatiedot löydät täältä.

Kausi- ja arvolippuja ladattaessa peritään lisäksi latausmaksu:
Bussimatkatoimistossa 1 €
Linja-autossa 2 €
Nettipalvelussa 0 €

Korttimaksu on 6,5 €. Korttimaksu peritään, kun ostat ensimmäisen kerran Waltti-matkakortin. Hinta sisältää kortin ja kotelon. Pelkkä korttikotelo maksaa 1 €.

Waltti-matkakortin kelpoisuus

Kouvolassa voit maksaa matkasi Waltti-kortilla seuraavien liikennöitsijöiden paikallisliikennevuoroilla:

 • Elimäen Liikenne
 • Linjaliikenne Martti Laurila
 • Kymen Charterline
 • Matkatoimisto Matka-Majuri
 • Liikenne Kurittu

Lisäksi Waltti-kortti kelpaa useimmilla ELY-keskuksen hankkimilla Kausalan, Taavetin ja Kotkan/Haminan vuoroilla.

Kouvolan Waltti-kortille ladattua arvoa voit käyttää myös muissa Waltti-kaupungeissa. Vastavaasti muiden Waltti-kaupunkien matkakorteille ladattu arvo kelpaa maksuvälineenä Kouvolassa.

Maksuttomaan matkaan oikeutetut matkustajat

 • Lasta lastenvaunuissa kuljettava yksi matkustaja
 • Alle 7-vuotiaat lapset
 • 80-vuotta täyttäneet kouvolalaiset (edellyttää Waltti-kortille ladattua seniorilippua, jonka voit hakea Bussimatkatoimistosta)
 • Vaikeavammaisten matkustajien saattajat. Parhaiten saattajaoikeus voidaan osoittaa eurooppalaisella vammaiskortilla, jossa on A-merkintä. Kortin omistaja maksaa normaalisti matkansa.
 • Näkövammaisten opaskoirat opastustehtävissä sekä avustajakoirat avustustehtävissä
 • Rintamaveteraanit sekä heidän puolisonsa ja leskensä (edellyttää Waltti-kortille ladattua veteraanilippua, jonka voit hakea Bussimatkatoimistosta)
 • SHL- ja VPL-korteilla matkustaminen on maksutonta palveluliikenteessä ja asiointitakseissa.

Lastenvaunut linja-autoissa

Lasta lastenvaunuissa kuljettava yksi matkustaja matkustaa maksuttomasti Kouvolan paikallisliikenteessä, mikäli käytettävä kalusto mahdollistaa lastenvaunujen kanssa matkustamisen. Lastenvaunuista ei peritä maksua.

Matalalattia-autoissa lastenvaunut tulee nostaa kyytiin keskiovesta ja niitä kuljetetaan vain keskisillan syvennyksessä. Huomioithan, että kyytiin mahtuu turvallisuussyistä vain rajallinen määrä lastenvaunuja, pääsääntöisesti kahdet lastenvaunut. Kuljettajalla on oikeus käyttää harkintavaltaa tilanteessa, jotta kaikkien matkustajien turvallinen liikkuminen autossa ei vaarannu. Lähiliikenneautoissa (korkeammat bussit) lastenvaunut voi yleensä kuljettajalta pyytämällä kuljettaa tavaratilassa.

Matkatavarat linja-autoissa

Matkatavarasta ei peritä maksua. Kuljettaja voi oman harkinnan mukaan kieltäytyä ottamasta autoon kookasta tavarakollia, jos siitä on haittaa muille matkustajille etenkin ruuhka-aikana. Ethän varaa matkaravaroilla ylimääräistä paikkaa auton täyttyessä.

Polkupyörät linja-autoissa

Polkupyörän kuljettamisesta linja-autossa peritään vyöhykkeen sisäisen kertamatkan hinta (3,50 €). Kuljettaja voi oman harkinnan mukaan kieltäytyä ottamasta autoon polkupyörää, jos siitä on haittaa muille matkustajille etenkin ruuhka-aikana.

Lemmikkieläimet linja-autoissa

Sylissä matkustavista lemmikeistä ei peritä maksua. Isommista lemmikeistä, kuten isoista koirista, peritään vyöhykkeen sisäisen kertamatkan hinta (3,50 €). Kuljettaja voi oman harkinnan mukaan kieltäytyä ottamasta autoon lemmikkieläintä, jos siitä on haittaa muille matkustajille etenkin ruuhka-aikana. Syy on perusteltava.

Näkövammaisten opaskoirat ja liikuntarajoitteisten avustajakoirat kulkevat maksutta opastustehtävissä.


Päivitetty 22.9.2020