Kouvolan paikallisliikenteessä on käytössä valtakunnallinen Waltti-matkakortti. Voit ladata Waltti-kortille kautta ja/tai arvoa. Lisäksi voit matkustaa kuljettajalta käteisellä ostettavalla kertalipulla tai mobiililipulla.

Lipputyypit ja hinnasto

Joukkoliikenteen lipputyypit on hinnoiteltu vyöhykkeittäin sekä käyttäjä- ja ikäryhmittäin.

Tarkempia lisätietoja lipputyypeistä.


Kausilippu

Kausilippu on voimassa 30 vuorokautta ja se myydään Waltti-kortille. Vaihtoehtoisesti voit ostaa kausilipun Waltti Mobiili -sovellukseen (valitse matkustusalueeksi Kouvola).

KausilippuAikuinenLapsi (7-16v.)Nuori (17-19v.)Opiskelija /
2. asteen opiskelija*
Molemmat vyöhykkeet (A ja B)44 €30 €38 €38 € / 36 €*

*= Toisen asteen opiskelijat matkustavat Kouvolassa maksutta elokuusta 2021 alkaen opintojen alkaessa. Katso lisätiedot ja ohjeistukset!

Arvolippu

Arvolippu on voimassa yhden tunnin ja se myydään Waltti-kortille.

ArvolippuAikuinenLapsi (7-16v.)
Vyöhykkeen sisäinen (A tai B)2,80 €1,40 €
Vyöhykerajan ylittävä (A ja B)4,00 €2,00 €

Kertalippu

Kertalippu on voimassa yhden tunnin ja se ostetaan kuljettajalta käteisellä tai Waltti Mobiili -sovelluksesta (valitse matkustusalueeksi Kouvola). Kuljettajalle ei voi maksaa pankki- tai luottokortilla.

Kertalippu (käteismaksu)AikuinenLapsi (7-16v.)
Vyöhykkeen sisäinen (A tai B)3,50 €1,80 €
Vyöhykerajan ylittävä (A ja B)5,00 €2,50 €
Kertalippu (Waltti Mobiili)AikuinenLapsi (7-16v.)
Vyöhykkeen sisäinen (A tai B)2,80 €1,40 €
Vyöhykerajan ylittävä (A ja B)4,00 €2,00 €

Vuorokausilippu

Vuorokausilippu on voimassa 24 tuntia ja se ostetaan Waltti Mobiili -sovelluksesta (valitse matkustusalueeksi Kouvola).

VuorokausilippuAikuinenLapsi (7-16v.)
Vyöhykkeen sisäinen (A tai B)7 €4 €
Vyöhykerajan ylittävä (A ja B)10 €5 €

Vyöhykkeet

Jos käytät sekä junaa että bussia, voit matkustaa samalla lipputuotteella Kouvolan ja/tai Kotkan paikallisliikenteessä ja VR:n junissa Kymenlaaksossa! Yhteisliput ostetaan Waltti Mobiili -sovelluksesta valitsemalla matkustusalueeksi Kymenlaakso. Lisätietoja ja hintatiedot yhteislipuista.

Lipunmyynti ja lataus

Kausi- ja arvolippuja ladattaessa peritään lisäksi latausmaksu:
Bussimatkatoimistossa 1 €
Linja-autossa 2 €
Nettipalvelussa 0 €

Korttimaksu on 6,5 €. Korttimaksu peritään, kun ostat ensimmäisen kerran Waltti-matkakortin. Hinta sisältää kortin ja kotelon. Pelkkä korttikotelo maksaa 1 €.

Latauspaikat sekä lisätietoja lipunmyynnistä ja Waltti-kortin latauksesta

Waltti-matkakortin kelpoisuus

Kouvolassa voit maksaa matkasi Waltti-kortilla seuraavien liikennöitsijöiden paikallisliikennevuoroilla:

 • Elimäen Liikenne
 • Linjaliikenne Martti Laurila
 • Kymen Charterline
 • Matkatoimisto Matka-Majuri
 • Savonlinja (10.8. alkaen)

Lisäksi Waltti-kortti kelpaa useimmilla ELY-keskuksen hankkimilla Kausalan, Taavetin ja Kotkan/Haminan vuoroilla matkustaessasi Kouvolan sisällä.

Kouvolan Waltti-kortille ladattua arvoa voit käyttää myös muissa Waltti-kaupungeissa. Vastaavasti muiden Waltti-kaupunkien matkakorteille ladattu arvo kelpaa maksuvälineenä Kouvolassa.

Maksuttomaan matkaan oikeutetut matkustajat

 • Lasta lastenvaunuissa kuljettava yksi matkustaja
 • Alle 7-vuotiaat lapset
 • Toisen asteen opiskelijat (edellyttää hakemusta ja hakemuksen perusteella Waltti-kortille ladattavaa lipputuotetta: lue lisätiedot ohjeistuksista)
 • 80-vuotta täyttäneet kouvolalaiset (edellyttää Waltti-kortille ladattua seniorilippua, jonka voit hakea Bussimatkatoimistosta)
 • Vaikeavammaisten matkustajien saattajat. Parhaiten saattajaoikeus voidaan osoittaa eurooppalaisella vammaiskortilla, jossa on A-merkintä. Kortin omistaja maksaa normaalisti matkansa.
 • Näkövammaisten opaskoirat opastustehtävissä sekä avustajakoirat avustustehtävissä
 • Rintamaveteraanit sekä heidän puolisonsa ja leskensä (edellyttää Waltti-kortille ladattua veteraanilippua, jonka voit hakea Bussimatkatoimistosta)
 • SHL- ja VPL-korteilla matkustaminen on maksutonta palveluliikenteessä ja asiointitakseissa.

Lastenvaunut linja-autoissa

Lasta lastenvaunuissa kuljettava yksi matkustaja matkustaa maksuttomasti Kouvolan paikallisliikenteessä, mikäli käytettävä kalusto mahdollistaa lastenvaunujen kanssa matkustamisen. Lastenvaunuista ei peritä maksua.

Matalalattia-autoissa lastenvaunut tulee nostaa kyytiin keskiovesta ja niitä kuljetetaan vain keskisillan syvennyksessä. Huomioithan, että kyytiin mahtuu turvallisuussyistä vain rajallinen määrä lastenvaunuja, pääsääntöisesti kahdet lastenvaunut. Kuljettajalla on oikeus käyttää harkintavaltaa tilanteessa, jotta kaikkien matkustajien turvallinen liikkuminen autossa ei vaarannu. Lähiliikenneautoissa (korkeammat bussit) lastenvaunut voi yleensä kuljettajalta pyytämällä kuljettaa tavaratilassa.

Matkatavarat linja-autoissa

Matkatavarasta ei peritä maksua. Kuljettaja voi oman harkinnan mukaan kieltäytyä ottamasta autoon kookasta tavarakollia, jos siitä on haittaa muille matkustajille etenkin ruuhka-aikana. Ethän varaa matkatavaroilla ylimääräistä paikkaa auton täyttyessä.

Polkupyörät linja-autoissa

Polkupyörän kuljettamisesta linja-autossa peritään vyöhykkeen sisäisen kertamatkan hinta (3,50 €). Kuljettaja voi oman harkinnan mukaan kieltäytyä ottamasta autoon polkupyörää, jos siitä on haittaa muille matkustajille etenkin ruuhka-aikana.

Lemmikkieläimet linja-autoissa

Sylissä matkustavista lemmikeistä ei peritä maksua. Isommista lemmikeistä, kuten isoista koirista, peritään vyöhykkeen sisäisen kertamatkan hinta (3,50 €). Kuljettaja voi oman harkinnan mukaan kieltäytyä ottamasta autoon lemmikkieläintä, jos siitä on haittaa muille matkustajille etenkin ruuhka-aikana. Syy on perusteltava.

Näkövammaisten opaskoirat ja liikuntarajoitteisten avustajakoirat kulkevat maksutta opastustehtävissä.


Päivitetty 16.9.2021