Kouvolan rakennusvalvonnassa on käytössä ePermit-lupapalvelu, joka on rakentamisen lupiin liittyvä sähköinen luvanhakukanava. Sähköinen lupapalvelu parantaa rakennusvalvonnan saavutettavuutta aukioloajoista riippumatta.
Sähköisen asiointipalvelun avulla rakennusvalvonta suorittaa ennakko-ohjausta ja neuvontaa ja luvanhakija voi jättää lupahakemuksen liitteineen lupakäsittelijän päätettäväksi.

ePermit – eLupa – sähköinen lupapalvelu

ePermit – sähköisen lupapalvelun kautta voit hakea rakennus- ja toimenpidelupaa, purkamis- ja maisematyölupaa tai jättää purkamisilmoituksen. ePermit-palvelun kautta voit laittaa myös vireille poikkeamislupa- ja suunnittelutarveratkaisuhakemuksen.
Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
Jos tarvitset ohjeita tai tukea ePermit-lupajärjestelmän käyttöön, niin tutustu käyttäjälle suunnattuun tukimateriaaliin (pdf 598 kt).

  • ePermit-palvelun käyttöä varten tulee rekisteröitymisen yhteydessä tunnistautua vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja kirjautua sähköpostiosoitteellasi käyttääkseesi palvelua.
  • Pääsuunnittelija on rakennushankkeissa ensisijainen lupahakemuksen perustaja ja täydentäjä, joka antaa käyttöoikeuden ohjelmassa kaikille hankkeen eri osapuolille.
  • Sähköisessä lupahakemuksessa pääpiirustukset liitetään mukaan sähköisinä tiedostoina (pdf), kuten kaikki muutkin tarvittavat liitteet.
  • rakennusvalvonnan lupavalmistelija antaa tarvittaessa palautetta heti hakemuksen saavuttua sähköiseen lupajärjestelmään. Lupahakemuksen perustamisen yhteydessä on pakollinen ennakkokäsittelyvaihe, jonka aikana lupahakemus tarkastetaan sellaiseen vaiheeseen, että se on valmis jätettäväksi. Jos hakemus on mielestäsi valmis, käytä ePermitin viestikanavaa (Ennakkokyselyt ja viestit) pyytääksesi lupa hakemuksen jättämiseen.
  • Sähköinen lupakäsittely kattaa lupien hakemisen ja käsittelyn ja koko rakennusaikaisen toiminnan, sekä toimii asiakkaan ja rakennusvalvonnan välisenä kommunikointivälineenä.


Voit myös hakea lupaa perinteisellä, paperisella lupahakemuksella asiakirjoineen, jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä lupajärjestelmää. Paperiasiakirjojen skannaus ja digitointi sähköiseen lupakäsittelyyn ja sähköiseen arkistojärjestelmään soveltuvaksi (lupapäätöksen liitteet ja loppukatselmukseen mennessä lupaan liitettävät dokumentit) on maksullinen palvelu, joten pyrithän kuluja säästääksesi asioimaan sähköisesti. Linkki rakennusvalvonnan taksa-sivulle.

Päivitetty 11.4.2024

Sivun alkuun