Kouvolan rakennusvalvonnassa on käytössä ePermit-lupapalvelu, joka on rakentamisen lupiin liittyvä sähköinen luvanhakukanava. Sähköinen lupapalvelu parantaa rakennusvalvonnan saavutettavuutta aukioloajoista riippumatta.
Sähköisen asiointipalvelun avulla rakennusvalvonta suorittaa ennakko-ohjausta ja neuvontaa ja luvanhakija voi jättää lupahakemuksen liitteineen lupakäsittelijän päätettäväksi.

ePermit – eLupa – sähköinen lupapalvelu

ePermit – sähköisen lupapalvelun kautta voit hakea rakennus- ja toimenpidelupaa, purkamis- ja maisematyölupaa tai jättää purkamisilmoituksen. Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
Jos tarvitset ohjeita tai tukea ePermit-lupajärjestelmän käyttöön, niin tutustu käyttäjälle suunnattuun tukimateriaaliin (pdf).
Voit myös edelleen hakea lupaa perinteisellä, paperisella lupahakemuksella asiakirjoineen, jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää tehokkaasti sähköistä lupajärjestelmää.

  • ePermit-palvelun käyttöä varten tulee rekisteröitymisen yhteydessä tunnistautua vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja kirjautua sähköpostiosoitteellasi käyttääkseesi palvelua.
  • Pääsuunnittelija on rakennushankkeissa ensisijainen lupahakemuksen perustaja ja täydentäjä, joka antaa käyttöoikeuden ohjelmassa kaikille hankkeen eri osapuolille.
  • Sähköisessä lupahakemuksessa pääpiirustukset liitetään mukaan sähköisinä tiedostoina (pdf), kuten kaikki muutkin tarvittavat liitteet.
  • Lupahakemuksen käsittelijä antaa tarvittaessa palautetta heti hakemuksen saavuttua sähköiseen lupajärjestelmään.
  • Sähköinen lupakäsittely kattaa lupien hakemisen ja käsittelyn ja koko rakennusaikaisen toiminnan, sekä toimii asiakkaan ja rakennusvalvonnan välisenä kommunikointivälineenä.

Päivitetty 5.11.2020