Kouvolan rakennusvalvonnassa on käytössä ePermit-lupapalvelu, joka on rakentamisen lupiin liittyvä sähköinen luvanhakukanava. Sähköinen lupapalvelu parantaa rakennusvalvonnan saavutettavuutta aukioloajoista riippumatta.
Sähköisen asiointipalvelun avulla rakennusvalvonta suorittaa ennakko-ohjausta ja neuvontaa ja luvanhakija voi jättää lupahakemuksen liitteineen lupakäsittelijän päätettäväksi.

ePermit – eLupa – sähköinen lupapalvelu

ePermit – sähköisen lupapalvelun kautta voit hakea rakennus- ja toimenpidelupaa, purkamis- ja maisematyölupaa tai jättää purkamisilmoituksen. Palvelun käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
Voit myös edelleen hakea lupaa perinteisellä, paperisella lupahakemuksella asiakirjoineen, jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää tehokkaasti sähköistä lupajärjestelmää.
Riippumatta siitä, haetko lupaa sähköisesti tai paperisena, tarvitsee sinun toimittaa hankkeen pääpiirustukset rakennusvalvontaan myös paperisina versioina (3 sarjaa). Pääpiirustukset varustetaan seläkkeillä ja sidotaan yhteen sarjoittain.

  • ePermit-palvelun käyttöä varten tulee rekisteröitymisen yhteydessä tunnistautua vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ja kirjautua sähköpostiosoitteellasi käyttääkseesi palvelua.
  • Pääsuunnittelija on rakennushankkeissa ensisijainen lupahakemuksen perustaja ja täydentäjä, joka antaa käyttöoikeuden ohjelmassa kaikille hankkeen eri osapuolille.
  • Sähköisessä lupahakemuksessa pääpiirustukset liitetään mukaan sähköisinä tiedostoina (pdf), kuten kaikki muutkin tarvittavat liitteet.
  • Lupahakemuksen käsittelijä antaa tarvittaessa palautetta heti hakemuksen saavuttua sähköiseen lupajärjestelmään.
  • Sähköinen lupakäsittely kattaa lupien hakemisen ja käsittelyn ja koko rakennusaikaisen toiminnan, sekä toimii asiakkaan ja rakennusvalvonnan välisenä kommunikointivälineenä.

Päivitetty 3.4.2019