HUOMIO!
Kuusankoskella eläinlääkärit toimivat koronaepidemian takia kahdella vastaanotolla:
Siltapuistonkatu 1: Hanna-Mari Luukkonen, Matti Ollilainen, Mikko Vesanen, Miina Ripatti
Kymenlaaksonkatu 3 F (entinen Kuusankosken terveyskeskus): Marko Finne, Katariina Palmu
Ajanvaraus entiseen tapaan numerosta 0206155466

Kaupungineläinlääkärit tarjoavat peruseläinlääkäripalveluja Kouvolan alueen pien- ja suureläimille. Hätätapaukset hoidetaan päivystyksessä kiireellisyysjärjestyksessä.

Toimintaohjeet asiakkaille

Huom! Noudatathan toimintaohjeitamme koronaepidemian takia:

 1. Kaikkien eläinten kiireellisten tapausten hoito varmistetaan myös vallitsevassa tilanteessa. Ei-kiireellisiä toimenpiteitä tehdään resurssien mukaan. Tällä hetkellä eläinlääkäripalveluissa on koko henkilökunta töissä.
 2. Mikäli epidemiatilanne pahenee kymenlaaksossa, joudumme supistamaan toiminnan yksinomaan päivystysluontoiseen työhön.
 3. Aikojen varaaminen, reseptien uusimispyynnöt ym. vain puhelimitse.
 4. Älä tule vastaanotolle flunssaisena. Mikäli eläimesi tarvitsee kiireellistä eläinlääkärin hoitoa, ota yhteyttä puhelimitse.
 5. Otamme eläimen kanssa vastaanotolle vain yhden ihmisen.
 6. Tilakäynnit: huolehdithan siitä, että eläinlääkärin apuna navetassa/tallilla oleva henkilö ei ole flunssainen.

Ajanvaraus ja yhteydenotto

 • Ajanvaraus ja eläinlääkäreiden puhelinaika arkisin klo 8-9.30. Varaattehan ei-kiireelliset ajat puhelinaikana, jolloin olemme varanneet henkilökunnalle aikaa puheluiden vastaamiseen.
 • Osa pieneläinten toimenpiteistä on varattavissa myös nettiajanvarauksen kautta HUOM! Nettiajanvaraus ei ole käytössä kesälomakaudella 1.6. – 30.8.
 • Klo 9.30 – 16 puheluihin ei pääsääntöisesti ehditä vastaamaan. Tavoitat eläinlääkärit tällöin jättämällä vastaajaan soittopyynnön. Tarkistamme vastaajaviestit vähintään puolen tunnin välein.
 • Päivystystapauksia hoidetaan ympäri vuorokauden.

Potilaita hoidetaan vain ajavarauksella, sekä vastaanotolla että tiloilla/talleilla: ohje ajan varaamiseen. Ajanvarauspotilaita hoidamme klo 8-16 välisenä aikana. Tarvittaessa ohjaamme myös vaativampaan jatkohoitoon yksityisille klinikoille.

Huomioithan, että kaupungineläinlääkäreillä on jatkuva päivystysvelvollisuus. Tästä syystä saatamme joskus joutua siirtämään ei-kiireellisiä toimenpiteitä hätätapausten takia. Päivystävän eläinlääkärin numero on 0600-15333 (arkisin klo 16-08 ja viikonloppuina/pyhinä, puhelun hinta 1,71 €/min).

Toimenpiteiden hinnoittelu perustuu valtakunnalliseen kunnaneläinlääkäritaksaan. Päivystysaikaan käynti- ja toimenpidehintoihin tulee 50-100% korotus.  Virka-aikana yhteisvastaanotolla hoidettavista potilaista peritään myös klinikkamaksu. Hinnaston löydät täältä

Muistathan myös, että eläimen omistaja vastaa eläimensä käytöksestä käynnin aikana ja on velvollinen avustamaan eläinlääkäriä hoitotoimenpiteissä. Kerrothan heti käynnin alussa, jos epäilet eläimesi käyttäytyvän käynnin aikana aggressiivisesti.

Eläinsuojeluasioissa ota yhteyttä valvontaeläinlääkäriin

Kuusankosken yhteisvastaanotto

 • Finne Marko (kaupungineläinlääkäri)
 • Luukkonen Hanna-Mari (vastaava kaupungineläinlääkäri)
 • Ollilainen Matti (kaupungineläinlääkäri)
 • Palmu Katariina (kaupungineläinlääkäri)
 • Vesanen Mikko (kaupungineläinlääkäri)
 • Koskela Minna (avustaja)

Kausalan vastaanotto

 •  Taina Rautell (kaupungineläinlääkäri)

Päivitetty 17.7.2020