Kaupungineläinlääkärit tarjoavat peruseläinlääkäripalveluja Kouvolan alueen pien- ja suureläimille. Hätätapaukset hoidetaan päivystyksessä kiireellisyysjärjestyksessä.

HUOMIO!
1.1.2021 alkaen Iitin eläinlääkäripalvelut siirtyivät Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän vastuulle. Eläinlääkärin vastaanotto säilyi ennallaan Kausalassa, mutta puhelinnumero vaihtui. Uusi numero on 0444823362.

Toimintaohjeet asiakkaille

Huom! Noudatathan toimintaohjeitamme koronaepidemian takia:

 1. Kaikkien eläinten kiireellisten tapausten hoito varmistetaan myös vallitsevassa tilanteessa. Ei-kiireellisiä toimenpiteitä tehdään resurssien mukaan. Tällä hetkellä eläinlääkäripalveluissa on resurssivaje muusta kuin koronaepidemiasta johtuen.
 2. Mikäli epidemiatilanne pahenee kymenlaaksossa, joudumme supistamaan toiminnan yksinomaan päivystysluontoiseen työhön.
 3. Aikojen varaaminen, reseptien uusimispyynnöt ym. vain puhelimitse.
 4. Älä tule vastaanotolle flunssaisena. Mikäli eläimesi tarvitsee kiireellistä eläinlääkärin hoitoa, ota yhteyttä puhelimitse.
 5. Otamme eläimen kanssa vastaanotolle vain yhden ihmisen. Edellytämme asiakkailta hengityssuojaimen käyttöä vastaanottotiloissa.
 6. Tilakäynnit: huolehdithan siitä, että eläinlääkärin apuna navetassa/tallilla oleva henkilö ei ole flunssainen. Toivomme asiakkaiden käyttävän hengityssuojainta myös tilakäynneillä.

Ajanvaraus ja yhteydenotto

 • Ajanvaraus ja eläinlääkäreiden puhelinaika arkisin klo 8-9.30. Varaattehan ei-kiireelliset ajat puhelinaikana, jolloin olemme varanneet henkilökunnalle aikaa puheluiden vastaamiseen.
 • Osa pieneläinten toimenpiteistä on varattavissa myös nettiajanvarauksen kautta
 • Klo 9.30 – 16 puheluihin ei pääsääntöisesti ehditä vastaamaan. Tavoitat eläinlääkärit tällöin jättämällä vastaajaan soittopyynnön, puhelut ohjautuvat vastaajaan n. minuutin kuluttua. Tarkistamme vastaajaviestit vähintään puolen tunnin välein.
 • Päivystystapauksia hoidetaan ympäri vuorokauden.
 • Varatun ajan voi perua puhelimitse tai lähettämällä tekstiviesti numeroon 0206155429. Peruuttamattomista leikkaus- ja hammashoitoajoista veloitamme 36€ maksun.

Potilaita hoidetaan vain ajavarauksella, sekä vastaanotolla että tiloilla/talleilla: ohje ajan varaamiseen. Ajanvarauspotilaita hoidamme klo 8-16 välisenä aikana. Tarvittaessa ohjaamme myös vaativampaan jatkohoitoon yksityisille klinikoille.

Huomioithan, että kaupungineläinlääkäreillä on jatkuva päivystysvelvollisuus. Tästä syystä saatamme joskus joutua siirtämään ei-kiireellisiä toimenpiteitä hätätapausten takia. Päivystävän eläinlääkärin numero on 0600-15333 (arkisin klo 16-08 ja viikonloppuina/pyhinä, puhelun hinta 1,71 €/min).

Toimenpiteiden hinnoittelu perustuu valtakunnalliseen kunnaneläinlääkäritaksaan. Päivystysaikaan käynti- ja toimenpidehintoihin tulee 50-100% korotus.  Virka-aikana yhteisvastaanotolla hoidettavista potilaista peritään myös klinikkamaksu. Hinnaston löydät täältä

Muistathan myös, että eläimen omistaja vastaa eläimensä käytöksestä käynnin aikana ja on velvollinen avustamaan eläinlääkäriä hoitotoimenpiteissä. Kerrothan heti käynnin alussa, jos epäilet eläimesi käyttäytyvän käynnin aikana aggressiivisesti.

Kuusankosken yhteisvastaanotto

 • Finne Marko (kaupungineläinlääkäri)
 • Luukkonen Hanna-Mari (vastaava kaupungineläinlääkäri)
 • Ollilainen Matti (kaupungineläinlääkäri)
 • Rämä Heidi (kaupungineläinlääkäri)
 • Ripatti Miina (vs. kaupungineläinlääkäri)
 • Mettälä Mappe (avustaja)
 • Pohjanvuo Anni (avustaja)

Päivitetty 9.3.2022

Sivun alkuun