Rykmentinpuisto on osa venäläisten 1910-luvulla rakentamaa tiilikasarmialuetta ja yksi Kouvolan vanhimpia puistoalueita. Puisto sijaitsee keskeisellä paikalla Kasarminmäen laella lähellä Kouvolan keskustaa.

Rykmentinpuisto on juuri kunnostettu, joka sijaitsee Kouvolan Kasarmialueeella. Puistosta on poistettu huonokuntoisia puita ja puistoa ympäröivä leikattu pensasaita on uusittu kokonaisuudessaan. Puistoon istutettiin uusia puita, pensas- ja perennaryhmiä sekä Upseerikerhon edustalla oleva muuri- ja porrasrakenne on uusittu. Muurin edustalla on perenna-alue ja penkkejä. Myös toisen muurirakenteen ylätasanteelle on perennaistuksia. Puiston nurmialueita on elävöitetty sipulikukkaistutuksilla. Puistossa on kunnostetut kivituhkakäytävät. Puiston valaisimet on uusittu, jotka sopivat puiston historialliseen ilmeeseen.

Rykmentinpuistossa on järjestetty koko perheen ulkoilmatapahtumia. Puolustusvoimien MillJazz konsertti on tunnetuimpia tapahtumia, jossa on esiintynyt Puolusvoimien soittokunnan kanssa vetovoimaisia artisteja. Suuri tapahtuma on myös keskiaikainen Viipurintien Markkinat. Seuraavan kerran tämä tapahtuma järjestetään 7.8.2021 Rykmentinpuistossa ja läheisellä kasarmialueella. Rykmentinpuisto ja läheinen vanha kasarmialue täyttyy silloin keskiaikamyyjien kojuista, työnäytöksistä ja erilaisista esityksistä.

Päivitetty 7.1.2021

Sivun alkuun