Ajankohtaista

Kymintehtaan päiväkodissa korona-altistus

Kymintehtaan päiväkodissa on todettu korona-altistus. Koronaan on altistunut keskiviikkona 12.5. pienryhmässä olleet 8 lasta. Altistus ei koske päiväkodin muita lapsia tai työntekijöitä.

Lähes 40 prosenttia kymenlaaksolaisista on saanut koronarokotuksen

Kymenlaaksolaisista 39,5 prosenttia on saanut koronarokotuksen 1. annoksen. Rokotukset etenevät koko ajan asteittain nuorempiin ikäluokkiin. Tällä viikolla alkoivat 50-59-vuotiaiden rokotukset. Uuden ikäryhmän lisäksi kaikki tätä vanhemmat sekä sairauden tai tilan vuoksi 1 ja 2 riskiryhmiin kuuluvat yli 16-vuotiaat voivat edelleen hakeutua rokotuksiin.
Rokotukset etenevät parhaillaan noin 7000 rokotuksen viikkotahtia.

Kaupunginhallituksessa 17.5.2021 käsiteltäviä asioita

Kouvolan kaupunginhallituksen kokouksessa 17.5.2021 käsiteltäviä asioita ovat mm. Toisen asteen opiskelijoiden maksuttoman joukkoliikenteen toimeenpanosuunnitelma, linjaus aluekeskusten yhteisötiloista sekä kaupunginhallituksen vuoden 2021 toiminta-avustusten myöntäminen.

Ennakkoäänestys käyntiin 26. toukokuuta

Tulevien kuntavaalien ennakkoäänestys pyörähtää käyntiin 26.5. ja jatkuu 8.6.2021 asti. Kaikkiaan Kouvolassa on 16 ennakkoäänestyspaikkaa. Uutta on, että äänestää voi myös ulkona: sekä autosta käsin että kävellen.

Kymenlaakso jatkaa kiihtymisvaiheessa

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmässä todettiin tänään, että Kymenlaakso jatkaa kiihtymisvaiheessa. Viimeaikainen koronatilanteen kehitys hyvään suuntaan on valitettavasti pysähtynyt. Tämän vuoksi Kymenlaaksossa ei voida siirtyä perusvaiheeseen, mutta suosituksiin ja rajoituksiin tehtiin kuitenkin muutoksia, jotka tulevat voimaan 17.5.2021.
Kymenlaaksossa on tänään astunut voimaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös 20 hengen kokoontumisrajoituksesta. Myöskään yli 20 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi.