Ajankohtaista

Kouvolan Pallonlyöjille hopeaa

Upean kauden pelannut Kouvolan Pallonlyöjät KPL voitti hopeaa miesten Superpesiksessä. Kausi päättyi tänään lauantaina Sotkamossa kotijoukkue Sotkamon Jymyn mestaruusjuhliin. Kolmannessa…

Kuollut jänis maastossa, toimi näin

Elokuun aikana on Kaakkois-Suomessa Kouvolan, Kotkan ja Haminan seudulla todettu rusakoissa ja metsäjäniksissä runsaasti jänisruttoa. Raadot on syytä poistaa alueilta, joilla liikkuu ihmisiä.

Kymenlaakson koronatilanteen kokonaiskuva on edelleen rauhallinen

Kymsoten kokonaiskuvan mukaan koronaepidemian tilanne on Kymenlaaksossa edelleen rauhallinen. Viime viikkojen yksittäinen tartuntarypäs nosti Kymenlaakson kiihtymisvaiheen maakunnaksi tuoreessa THL:n luokituksessa. Kymsote muistuttaa perusohjeiden erityisen huolellisesta noudattamisesta.

Kaupunginhallituksessa 28.9.2020 käsiteltäviä asioita

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan 28.9 mm. toimiala- ja toimielinrakenteen muutosselvityksen ohjausryhmän raporttia sekä kaupungin toimiala- ja toimielinrakenteen uudistamista. Käsittelyssä on myös aiemmin pöydälle jätetty talousarviokehys vuosille 2021-2024 ja toimielinkohtainen jako.

Valtion tukitoimet tuovat lisärahaa kuntatalouteen vuosille 2020 ja 2021 ─ eivät kuitenkaan poista rakenteellisia säästötarpeita

Valtion kunnille myöntämät tukitoimenpiteet vaikuttavat Kouvolan kaupungin 2020 tulokseen positiivisesti ja tuovat lisärahaa 2021 talousarviokehykseen, mutta eivät vahvista taloutta pidemmällä aikavälillä. Kaupunginhallitus jatkaa edellisessä kokouksessa pöydälle jääneen Kouvolan kaupungin talousarviokehyksen 2021─2024 käsittelyä kokouksessaan 28.9.2020.

Kouvolaan uusi luonnonsuojelualue

Kouvolan kaupungin luonnonsuojelualueiden määrä kasvaa, jos tekninen lautakunta hyväksyy uusimman ehdotuksen noin 2,4 hehtaarin alueen suojelemisesta. Uuden alueen myötä kaupungin omistamista met-sistä on suojeltu kuusi prosenttia.