Karttapalvelu

Karttapalvelusta löytyy perinteisen opaskartan lisäksi tarkempi maastokartta sekä ilmakuvia eri vuosilta ja eri alueilta. Omana karttanäkymänään palvelussa on ajantasa-asemakaava, jonka merkintöjä ja määräyksiä pääsee tarkastelemaan Kaava- ja kiinteistötietojen kautta. Karttojen lisäksi palvelusta löytyy myös erilaisia kaupungin tuottamia palveluja, kuten koulut ja päiväkodit sekä liikuntapaikat.

Osoite- ja palveluhaku

Karttapalvelussa on myös hakutoiminto, jolla käyttäjä voi hakeutua haluamalleen alueelle osoitteen avulla. Käyttäjän ei tarvitse muistaa aivan täsmällistä osoitetta, vaan esim. ”elim” antaa vaihtoehdot kadunnimille, joihin alkuosa täsmää sekä palvelu- tai hakukohteille, joiden alussa teksti esiintyy. Useissa palveluissa on myös linkki tarkempaa tietoa sisältävälle nettisivulle.

Omat kohteet

Työkalupakista löytyvällä Omat kohteet toiminnolla käyttäjä voi piirtää kartalle omia kohteita ja jakaa niitä karttalinkin kautta muille. Karttalinkin kautta voi jakaa myös kartalla näkyvän alueen palvelukohteineen ja taustakarttoineen toiselle käyttäjälle.

Palvelun käyttäminen

Valitse karttanäkymä: Täältä pääset vaihtamaan taustakarttana olevan opaskartan esim. maastokartaksi tai ilmakuvaksi.
Valitse kartalla näkyvät tiedot: Täältä löytyy teemoittain kaupungin palveluja, kaavamääräykset, katujen kunnossapitoluokitukset ja paljon muuta.
Työkalut: Työkalupakista löytyy mahdollisuus piirtää kartalle omia kohteita, kartan tulostus sekä karttalinkin ja karttaupotuksen tekeminen.
Etäisyyden mittaus mahdollistaa välimatkojen mittaamisen karttapalvelussa.

Päivitetty 11.12.2023

Sivun alkuun