Oletko löytänyt lemmikkieläimen?

 • Jos löydät irrallaan kulkevan lemmikkieläimen, ota se kiinni ja katsele ympärillesi, voisiko lähistöllä olla eläimen omistaja.
 • Jos eläimellä on kaulapanta, tarkista löytyykö pannasta, joko sisäpuolelta tai ulkopuolella roikkuvasta laatasta tai kapselista, omistajan puhelinnumeroa tai muita tietoja.
 • Odottele jonkin aikaa ja seuraa, saapuuko paikalle lemmikkiään kaipaava ihminen.
 • Jos omistajaa ei näy, ota yhteys Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistykseen.
 • Eläimen löytymisestä voi ilmoittaa myös poliisille.

Oletko kadottanut lemmikkisi?

 • Jos olet kadottanut lemmikkieläimesi, tarkista ensin kotisi lähiympäristö ja kysele ohikulkijoilta, ovatko he nähneet lemmikkiäsi.
 • Jos lemmikkiä ei löydy, tee ilmoitus Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry:lle.

Irrallaan tavattujen lemmikkieläinten tilapäinen hoito

Kouvolan kaupunki ostaa irrallaan tavattujen ja talteenotettujen lemmikkieläinten tilapäisen hoidon Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry:ltä (KSEY). Jos lemmikkisi katoaa tai löydät lemmikkieläimen, ota yhteyttä heihin. Myös Iitistä löytyneet lemmikkieläimet otetaan talteen KSEYn eläintalolle.

Kouvolan Seudun eläinsuojeluyhdistykseen saa yhteyden seuraavasti:

 • p. 040 821 5554 (arkisin klo 8-16, viikonloppuna ja pyhäpäivinä klo 8-14)
 • Tiedusteluja voi tehdä myös sähköpostitse elaintalo.ksey@gmail.com ja etenkin katoamisilmoituksissa on suositeltavaa laittaa eläintalolle kuva kadonneesta lemmikistä.
 • KSEYn eläintalo sijaitsee osoitteessa Puistolantie 9, 45610 Koria. Eläintalo on avoinna arkisin klo 8-16, viikonloppuna ja pyhäpäivinä klo 8-14
 • Eläintalon sulkeutumisen jälkeen päivystysaikaan arkisin klo 16-18 ja viikonloppuna ja pyhäpäivinä klo 14-18 yhteydenotot sähköpostitse  elaintalo.ksey@gmail.com tai Facebook-viestillä KSEYn Facebook-sivun kautta. 

Lisätietoja

Eläintalon aukioloaikojen ulkopuolella on pyrittävä itse löytämään lemmikille väliaikainen yösija ja toimittaa lemmikki talteenottoon, kun eläintalo on taas avoinna.  

Sosiaalisen median avulla (Facebook-ryhmä Karkurit Kouvola sekä paikalliset alueelliset Facebook-ryhmät), sekä löytymispaikan asukkailta on suositeltavaa selvitellä omistajaa, sillä monesti lemmikin koti voi olla lähelläkin. 

Talteenotettujen lemmikkien kuvat laitetaan KSEY:n verkkosivulle vuorokauden sisällä toimittamisesta eläintalolle. Talteenotettujen lemmikkien löytymisjulkaisuja tehostetaan Facebookin avustuksella, joten kannattaa katsoa myös Kouvolan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen Facebook-sivun julkaisut. Yleisesti käytetty ilmoituspaikka löytöeläimille ja niiden havainnoille on myös Facebook-ryhmä Karkurit Kouvola.

Kaikilta talteenotetuilta lemmikeiltä luetaan mikrosiru. Jos rekisteröintimerkintä löytyy, KSEY on yhteydessä lemmikkieläimen viimeistään seuraavana päivänä.  

Talteenotettua eläintä hoidetaan eläintalolla 15 päivän ajan, minkä jälkeen KSEY:llä on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin. Pääsääntöisesti eläimiä ei lopeteta hoitolassa.

KSEY:llä on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta (ml. välttämättömät eläinlääkärikulut) ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.


Päivitetty 5.1.2023

Sivun alkuun