Ydinkeskustan kestävä tulevaisuus -hankkeessa (YKT) kuusi suomalaista kaupunkia valmistelee ydinkeskustan kehittämiskokeiluja yhdessä. Mukana ovat Jyväskylä, Oulu, Kuopio, Lahti, Kouvola ja Lappeenranta. Hanketta hallinnoi Jyväskylän kaupunki. Yksittäiset kokeilutulokset jaetaan kaikkien Suomen kaupunkien käyttöön.

Kaupunkien erilaiset kokeilut koskevat mm. kaupan alan logistiikkakuljetuksia, kevyen liikenteen ratkaisuja, kivijalkakaupan uusia liiketoimintakonsepteja ja erityisesti kauppatorien vilkastuttamista, kuten Kouvolan osahankkeessa.

Teemaverkostohankkeissa rahoitetaan kaupunkien välisen yhteistyön lisäämistä. YKT-hanke on elävän kaupunkikeskustan haasteen edessä. Hankkeen kokeilujen myötä kaupungit muodostavat uudenlaisen yhteistoimintamallin keskustojen kehittämisessä. Hanke on alkanut syksyllä 2021 ja kestää vuoden 2023 loppuun ja sitä rahoittaa Keski-Suomen liitto.

Kouvolan kaupunkikeskustalta toivotaan enemmän elämyksiä

Yli 280 kuntalaista vastasi Kouvolan Kauppatoria ja kävelykatu Manskia koskevaan hankekyselyyn. Keskustassa halutaan istuskella ystävien kanssa kahviloissa, ravintoloissa tai viihtyisillä penkeillä kuunnellen mukavaa esitystä. Ihmiset haluavat nauttia yhdessäolosta sekä tunnelmasta ja moninaisista palveluista. Turvallista ympäristöä lapsille pidetään tärkeänä. Kaupunkikeskustasta haetaan elämyksiä. Kaupat, liikkeet sekä palveluyritykset ovat kyselyn mukaan tärkeä asioinnin syy ja jatkossakin keskeinen osa kaupunkikeskustaa.

Tule kokeilemaan toritoimintaa

Kouvolassa paneudutaan kehittämään keskustan toria palvelemaan paremmin torimyyjien, yritysten ja asiakkaiden tarpeita. Kesän aikana pilotoidaan pop up -konttia elävöittämään torimyyntiä. Sitä voi vuokrata lyhytaikaiseen käyttöön torikaudella 2023. Lisätietoa ja vuokrahinnat löytyvät Kouvolan Ydinkeskusta ry:n nettisivuilta.

Kelopuinen Kouvola-kontti Kauppatorilla on vuokrattavissa lyhytaikaisesti. Isot panoramaikkunat ovat näyttävät.

Kesä on vilkasta tapahtumien aikaa ydinkeskustassa. Tänä vuonna on luvassa myös uusia tapahtumia. Kouvolan Ydinkeskusta ry:n ja sen jäsenyritysten järjestämistä tapahtumista saa lisätietoa osoitteesta KouvolanSome.

Keski-Suomen liiton tunnus.

Päivitetty 16.6.2023

Sivun alkuun