Kaupungilla on vuokrattavana noin 714 venepaikkaa. Uusimmat paikat sijaitsevat kesällä 2020 avautuneissa Hirvelän ja Virtakiven satamissa. Uudet satamat sekä Kimolan kanavan avautuminen ovat tuoneet uusia mahdollisuuksia sisävesiliikenteeseen ja sen kehittämiseen Kouvolassa.

Kaupunki vuokraa laituri venepaikkoja kahdeksassa satamassa ja soutuvenepaikkoja kuudessa soutuvenerannassa. Katso venepaikat kartalta. Näiden lisäksi Haminan Tervasaaressa on vielä toistaiseksi varattavissa 18 venepaikkaa ensisijaisesti kouvolalaisten veneilijöiden käyttöön.

Ajankohtaista tietoa kaudesta 2023

Vuokrausehdot

15.1.2021 voimaan tulleet venepaikkojen vuokrausehdot (pdf 1 MB)

15.1.2021 voimaan tulleet talvi -ja kesä säilytyspaikkojen vuokrausehdot (pdf 154 kt )

Uudistetut Hirvelän ja Virtakiven satamat

Kesällä 2020 Voikkaalle Pyhäjärven tuntumaan on uudistettu kaksi satamaa kouvolalaisten ja vierailijoiden käyttöön. Hirvelä on kotisatama, jossa on myös veneiden vesillelaskupaikka ja Virtakivi toimii puolestaan vierassatamana.

Hirvelän ja Virtakiven satamien palvelutarjonta Visit Kouvolan verkkosivuilla.

Venepaikan varaaminen

Voit selailla vapaita venepaikkoja sekä varata ja maksaa varauksesi vain sähköisen venepaikan varausjärjestelmän kautta. Venepaikka maksetaan varauksen yhteydessä. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sähköisen varauksen tekemiseen, ota yhteyttä Santeri Saloseen. Yleinen varausjakso alkaa 1.3.2024 klo 9:00.

Venepaikat varataan vuodeksi kerrallaan ja voit halutessasi uusia varauksesi seuraavalle kaudelle varauksen uusimisjakson aikana ( uusimis optio), joka yleensä on vuosittain helmikuussa . Jos et jatka paikkavarausta uusimisjakson aikana paikka vapautuu yleiseen varaamiseen. Poikkeuksena ovat kaudesta 2020 alkaen Hirvelän ja Virtakiven satamat, joita vuokrasopimusehdoissa mainittu optiomahdollisuus edellisen vuoden vuorauksen uusimisesta ei koske.

Venepaikan valinta ohje (pdf 55 kt) Sopivan kokoisen paikan valinnan helpottamiseksi

Tutustu huolella vene- ja laituripaikkojen voimassa oleviin vuokrasopimusehtoihin.

Talvi- ja kesäsäilytyspaikat

Veneiden talvi- ja kesäsäilytyspaikkoja voi varata Hirvelän satamasta. Paikkoja on yhteensä 43 kpl ja ne ovat vapaasti  kaikkien varattavissa.

Veneiden säilytyspaikkoja voi varata sähköisen varausjärjestelmän kautta. Talvisäilytysalue lukitaan aina kauden vaihtuessa 1.11. alkaen.

Venepaikka- ja palvelumaksut 2022

Venepaikan voit maksaa Kouvolan kaupungin verkkokaupassa.

Veneilypalveluiden kehittymisen ja uusien satamien valmistumisen myötä venepaikkoihin liittyvät palvelumaksut on uudistettu. Uutta ovat talvisäilytyspaikalle, sähkön käytölle ja sähköisille avaimille määritellyt maksut, sekä niin sanottu luvattomien veneiden siirtomaksu. Samalla on määritelty hinnoittelu Virtakiven vierasvenepaikoille.

Siirtomaksulla tarkoitetaan maksua, joka peritään, jos venepaikan vuokraaja ei kehotuksista huolimatta poista venettä venepaikalta talven ajaksi vuokrausehtojen mukaisesti.

Sähkönkäyttömaksulla tarkoitetaan kiinteää kausimaksua, joka peritään kaikilta Virtakivestä ja Hirvelästä venepaikan vuokranneita. Uusissa satamissa sähkö on vapaasti käytettävissä ja siksi maksu peritään, vaikkei sähköä käyttäisikään. Jatkossa sama hinnoittelu tulee muihin satamiin sitä mukaan, kun niitä kunnostetaan ja niihin tuodaan sähkönkäyttömahdollisuus.

Hinnat perustuvat pääosin vertailukaupunkien vastaavien paikkojen keskiarvoihin

Venepaikka- ja palvelumaksut 15.1.2021 alkaen.
Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %
VenepaikkamaksutMuualla kuin Hirvelän ja Virtakiven satamissaHinta
laituriaisapaikka 2,5 metriä + avainmaksu160 € / veneilykausi
laituriaisapaikka 3,0 metriä + avainmaksu185 € / veneilykausi
laituripoijupaikka 2,5 metriä + avainmaksu120 € / veneilykausi
maapaikka 2,5 metriä (Vuohijärvi)90 € / veneilykausi
Soutuvenepaikka50 € / veneilykausi
VenepaikkamaksutHirvelän ja Virtakiven satamissaHinta
laituriaisapaikka 2,5 metriä + avaintägi + sähkö190 € / veneilykausi
laituriaisapaikka 3,0 metriä + avaintägi + sähkö235 € / veneilykausi
laituriaisapaikka 3,5 metriä + avaintägi + sähkö260 € / veneilykausi
laituriaisapaikka 4,0 metriä + avaintägi + sähkö 260 € / veneilykausi
laituripoijupaikka 3,0 metriä + avaintägi + sähkö165 € / veneilykausi
laituripoijupaikka 4,0 metriä + avaintägi + sähkö230 € / veneilykausi
Soutuvenepaikka (Virtakivi)65 € / veneilykausi
Soutuvenelaituripaikka75 € / veneilykausi
Vierasvenepaikka alle 4 tuntia0 € / 4 h
Vierasvenepaikka15 € / vuorokausi
Vierasvenepaikkavaraus yli 4 tuntia0,62 € / h
Talvi- ja kesäsäilytystalvisäilytyspaikka (Hirvelä)110 € / veneilykausi
Muut palvelumaksutHinta
luvattoman veneen siirtomaksu100 €
sähkön käyttö20 € / veneilykausi
AvainmaksutHinta
hukattu sähköinen avain (”tagi”)100 €
tagin lunastushinta50 €
palauttamatta jätetty tavallinen avain20 €

Venepaikkojen tarkistetuista kausimaksuista tekninen lautakunta päättää myöhemmin normaaliolojen palauduttua. Uudet venepaikkamaksut on tarkoitus tulla voimaan seuraavalla veneilykaudella eli 15.1.2021 alkaen.

Näiden lisäksi Haminan Tervasaaren lepikon rannasta, on Venehamina Oy:ltä varattu 18 venepaikkaa ensisijaisesti kouvolalaisten veneilijöiden käyttöön. Varsinaista talvitelakointipaikkaa ei ole, mutta lähistöllä on kenttä, jossa talvitelakointi on mahdollista. Haminassa venepaikan vuokra on 245 €/kausi + sähkö 25 €/kausi

Avaimen nouto ja palautus

Venelaiturin kulkuportin avain lunastetaan maksukuittia ja henkilöllisyystodistusta vastaan Kaupungintalon Infopisteeltä (Torikatu 10) 15.4.2024 alkaen.

Laiturien portit suljetaan 31.10. alkaen, jonka jälkeen sähköiset avaimet eivät toimi.

Veneiden lasku ja nosto Hirvelässä

Veneiden lasku ja nosto Kymijoelle ja Pyhäjärvellä tapahtuu turvallisesti Hirvelän satamassa, jossa on tätä varten 30 metriä pitkä betonirakenteinen huoltolaituri sekä veneenlaskuluiska.

Huomioithan, että satamaan ajetaan uuden Satamakaaren kautta, joka on uusi katu, eikä siksi ole vielä välttämättä päivittynyt karttaohjelmiin. Seuraa siis tätä ajo-ohjetta. Älä aja trailerin kanssa kapean Brejlinintien kautta!

Parantuneet veneilymahdollisuudet

Kesällä 2020 avautui Kimolan kanavan kautta on mahdollista veneillä Kymijoelta Päijänteelle ja vesireitin latvavesille Kansallisvedelle asti. Kouvolassa kanavayhteys päättyy Voikkaalle, jonne kehitetään veneilijöille ja risteilyaluksille suunnattuja palveluja Virtakiven vierasvenesatamaan ja Hirvelän kotisatamaan.

Pyhäjärven-Kimolan kanavan veneilykartta on uudistettu

Kuusankosken veneilyseura ry on julkaissut täysin uudistetun Pyhäjärven-Kimolan kanavan veneilykartan 2020, joka on hyödyllinen kaikille Kouvolan ja Iitin nykyisille sekä Kimolan kanavan kautta saapuville Päijänteen veneilijöille. Lue lisää kartasta ja sen tilaamisesta: www.visitkouvola.fi

Päivitetty 12.3.2024

Sivun alkuun