Ruokalistan suunnittelussa otetaan huomioon eri asiakasryhmien tarpeet ja makumieltymykset sekä vaihtelevuus. Käytössä on kuuden viikon kiertävä ruokalista, jossa huomioidaan vuodenaikojen kausituotteet, teemat ja juhlapyhät.

Me ruokapalveluissa huolehdimme, että asiakkaillamme on tarjoilla päivittäin maittavia, terveellisiä ja monipuolisia aterioita. Valmistamme ateriat laadukkaista raaka-aineista. Kasvikset ovat kotimaisia kasvukauden aikana. Talvella tarjotaan myös ulkomailla kasvatettuja kasviksia. Leipä on lähellä leivottua ruisleipää tai moniviljaleipää ja näkkileipää. Ravintorasvana leivän päälle on rypsiöljypohjaista kasvisrasvalevitettä. Aterioilla tarjoamme lihaa ja broileria suomalaisilta tiloilta sekä kalaa pohjoismaisista vesistä. Aterian lisäkkeenä on vaihtoehtona perunoita Kymenlaakson perunapelloilta tai täysjyväistä pastaa ja riisiä. Maito- ja maitotaloustuotteet hankitaan kotimaisilta maidontuottajilta.

Ruokailusta ylijäänyttä ruokaa annetaan eteenpäin mm. hyväntekeväisyysjärjestöille.

Ruokapalveluilla on käytössä Sydänmerkki koulujen ja päiväkotien ruokalistoilla. Sydänmerkin käyttöönotolla ruokapalvelut takaa asiakkailleen terveelliset ateriat ja laadukkaat raaka-aineet.

Lue lisää Sydänmerkki-ateriasta (sydanmerkki.fi).

Päivitetty 5.5.2021