Kouvolan kaupungin koulujen ja päiväkotien sekä Marjoniemen toimipisteen kahvion ruokalistat Aromi14 -palvelussa. Ruokalistat löytyvät koulujen ja päiväkotien osalta kohteittain. Marjoniemen toimipisteen kahvion ruokalista löytyy kohdasta Muut.

Ruokalistan suunnittelussa otetaan huomioon eri asiakasryhmien tarpeet ja makumieltymykset sekä vaihtelevuus. Käytössä on kuuden viikon kiertävä ruokalista, jossa huomioidaan vuodenaikojen kausituotteet, teemat ja juhlapyhät.

Me ruokapalveluissa huolehdimme, että asiakkaillamme on tarjoilla päivittäin maittavia, terveellisiä ja monipuolisia aterioita. Valmistamme ateriat laadukkaista raaka-aineista. Kasvikset ovat kotimaisia kasvukauden aikana. Talvella tarjotaan myös ulkomailla kasvatettuja kasviksia. Leipä on lähellä leivottua ruisleipää tai moniviljaleipää ja näkkileipää. Ravintorasvana leivän päälle on rypsiöljypohjaista kasvisrasvalevitettä. Aterioilla tarjoamme lihaa ja broileria suomalaisilta tiloilta sekä kalaa pohjoismaisista vesistä. Aterian lisäkkeenä on vaihtoehtona perunoita Kymenlaakson perunapelloilta tai täysjyväistä pastaa ja riisiä. Maito- ja maitotaloustuotteet hankitaan kotimaisilta maidontuottajilta.

Lihan alkuperämaan ilmoittaminen eRuokalistan ainesosaluettelossa

Kouvolan kaupungin ruokapalvelujen käyttämän tuoreen lihan alkuperämaa on Suomi. Lihan alkuperämaa löytyy 9.8.2021 alkaen eRuokalistalta info-näppäimen alta ainesosaluettelosta.

Tarjoilupaikoissa on aterian ainesosana käytettävän tuoreen, jäähdytetyn tai jäädytetyn lihan alkuperämaa ilmoitettava kuluttajalle kirjallisesti. Asiasta on säädetty maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa 154/2019. Asetuksen voimassaoloa on 3.3.2021 jatkettu uudella maa- ja metsätalousministeriön asetuksella (179/2021) 30.4.2023 asti. 

Lihalajit, joita asetus koskee, ovat naudanliha, sianliha, lampaan- ja vuohenliha sekä siipikarjan liha. Alkuperämaan ilmoittaminen koskee myös jauhelihaa.

Ruokailusta ylijäänyttä ruokaa annetaan eteenpäin mm. hyväntekeväisyysjärjestöille.

Ruokapalveluilla on käytössä Sydänmerkki koulujen ja päiväkotien ruokalistoilla. Sydänmerkin käyttöönotolla ruokapalvelut takaa asiakkailleen terveelliset ateriat ja laadukkaat raaka-aineet.

Lue lisää Sydänmerkki-ateriasta (sydanmerkki.fi).

Päivitetty 5.1.2023

Sivun alkuun