Kalalammen luontopolun kunnostustyöt ovat valmistuneet ja reitti odottaa ulkoilijoita.

Kalalampi sekä sitä ympäröivä metsä suopainanteineen on monimuotoinen ja arvokas elinympäristö keskellä asutusta Lehtomäen kaupunginosassa. Kunnostetun luontopolun varrelta löytyvät nyt onkipaikka, uimapaikka ja taukopaikkoja.

Karun metsälammen kirkkaaseen veteen voi pulahtaa kesällä uimaan. Kohde on hyvä tapa tutustua luontoon päiväkoti-ikäisille lapsille ja mielenkiintoinen opetuskohde koululaisille. Polku kulkee lähes koko matkan pitkospuilla ja sen varrella voi nähdä monipuolisesti eri lintulajeja, kuten telkän, kanahaukan, laulujoutsenen tai puukiipijän. Kalalammen rannalla on siirtolohkare eli kansanomaisesti sanottuna hiidenkivi muistuttamassa jääkaudesta.

Alueen opastus ja pyöräpysäköinti viimeistellään talven 2021-2022 aikana. Luontopolulla ei ole talvikunnossapitoa. Esteetön reitti Utunmäenkadun päästä lammen eteläosaan rakennetaan vuonna 2022. Tällä hetkellä yhdysreitti on mahdollista kulkea pyörätuolilla vain avustajan kanssa.

Lähimmät yleiset pysäköintipaikat sijaitsevat puistoalueen reunassa Verkkokatu 2 länsipuolella sekä Utunmäentie 10:n ja 12:n välissä.

Luontopolku kartalla

Salli markkinointievästeet nähdäksesi sisällön.

Ohita upotus

Kuvia luontopolun varrelta

Kalalammen luontopolun varrella oleva taukopaikka. Kaksi pöytää ja useita penkkejä sekä grillauspaikka. Taustalla Kalalampi.
Kalalammen luontopolun pitkospuut rannalla, viressä Kalalampi.
Kalalammen luontopolun pitkospuita metsässä. Taustalla Kalalampi.

Päivitetty 20.2.2023

Sivun alkuun