Kasvatus ja opetus

Korkeakoulutusmahdollisuudet Kouvolassa

Kiinnostaako kansainvälinen kauppa, logistiikka, elintarviketekniikka tai muotoilu? Opiskele DI-, AMK- tai YAMK-tutkinto Kouvolassa! Korkeakoulutusta tarjoavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk sekä LUT-yliopiston Kouvolan alueyksikkö.

Tutustu Kouvolan korkeakoulutarjontaan!

Kouvola investoi uusiin kasvun ja oppimisen ympäristöihin

Kouvolan kaupunki uudistaa palveluverkkoja ja investoi uusiin kasvatuksen ja opetuksen tiloihin 2020-luvulla. Vuonna 2022 avautui Sarkolan koulu, 2023 Naukion päiväkoti, ja tammikuussa 2024 Valkealan monitoimitalo, joka sisältää tilat varhaiskasvatukselle, joustavalle esi- ja alkuopetukselle sekä perusopetukselle. Vuodelle 2025 on ajoitettu Inkeroisten monitoimitalon valmistuminen, vuodelle 2027 Marjoniemen ja Kuusankosken yhtenäiskoulut. Tilat tarjoavat laadukasta opetusta esteettömässä, terveessä ja modernissa ympäristössä ja vastaavat tulevaisuuden opetus- ja kasvatustarpeisiin.

Lue lisää päiväkoti- ja kouluinvestoinneista

Oppia ja virkistystä kansalaisopistolta

Kouvolan kansalaisopisto tarjoaa kursseja ja koulutuksia moneen lähtöön.

Tutustu opiston kurssitarjontaan!

Koulunuorisotyö

Koulunuorisotyössä nuoriso-ohjaaja on turvallinen aikuinen, jolla on aikaa nuorille koulun arjessa. Nuorisotyöntekijän työtehtäviin kuuluu muun muassa yhteisöllisyyteen kasvattaminen, kiusaamisen ehkäiseminen ja kouluviihtyvyyden parantaminen. Koulunuorisotyöntekijöitä on Kouvolan yläkouluissa sekä ammattiopistossa.

Lue lisää koulunuorisotyöstä

Opiskelijalle

Täältä löydät tietoa opiskelija-asunnoista, tukipalveluista ja terveydenhuollosta. Katso myös vinkit vapaa-aikaan!

Lue lisää opiskelijaelämään liittyvistä asioista
Sivun alkuun