Kouvolan paikallisliikenteen reitit ja aikataulut voit hakea kätevästi erilaisten reittiopassovellusten avulla.

Huomioithan, että reittioppaan ilmoittamat pysäkkien ohitusajat eivät ole reaaliaikaisia, vaan aikataulun mukaisia oletettuun ajoaikaan perustuvia arvioita. Ajoaikaan vaikuttavat muun muassa muu liikenne, sääolosuhteet ja matkustajamäärät, joista riippuen bussi voi ohittaa pysäkin ilmoitettua aikaa myöhemmin tai aikaisemmin. Saavuthan siis pysäkille ajoissa!

Poikkeus tästä ovat painettuihin aikataulujulkaisuihin ja nettiaikatauluihin kellonajalla merkityt vuorojen lähtöpysäkit ja niiden välipysäkit. Näiltä tasauspysäkeiltä auto ei lähde jatkamaan ennen aikatauluun merkittyä kellonaikaa.

Digitransit

kouvola.digitransit.fi on Kouvolan kaupungin virallinen joukkoliikenteen reittiopas. Reittiopas toimii joukkoliikenteen lisäksi myös kävelyn, pyöräilyn ja autoilun reittioppaana. Digitransit on Liikenneviraston ja HSL:n kehittämä avoimen lähdekoodin valtakunnallinen reittiopas.

Reittioppaalla voit etsiä reittejä ja aikatauluja lähtöpaikasta määränpäähän mm. osoitteen, sovelluksen paikantaman sijainnin, pysäkin tai kohteen nimen perusteella. Voit valita lähtöpisteen ja määränpään myös kartalta. Pelkän lähtöpisteen valitsemalla saat näkyviin nykyisen sijaintisi tai valitun lähtöpisteen läheisyydessä olevien pysäkkien ja linjojen aikataulut. Reittioppaasta voit myös tulostaa käyttöösi usein käyttämäsi pysäkin aikataulut.

Löydät reittioppaasta Kouvolan kaupungin hankkimien bussivuorojen (numeroidut linjat) lisäksi Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen vuoroja. Myös ELY-keskuksen vuoroilla kelpaa maksutapana Waltti-kortti Kouvolan sisäisillä vuoroilla. Vuorot on merkitty merkinnällä ELY.

Vinkkejä Digitransitin käyttöön:

 • Reittiopas on selainpohjainen. Mobiilissa voit lisätä oppaan aloitusvalikkoosi, jolloin opas toimii kuin app.
 • Reittiopas paikantaa sijaintisi ja tarjoaa sijainnin perusteella lähimmät pysäkit ja niiden kautta kulkevat vuorot. Jos paikannus ei toimi, tarkista laitteesi sijaintiasetukset: paikannuksen täytyy olla sallittuna.
 • Voit säätää reittioppaan asetuksia liikkumistottumuksiesi mukaan. Asetukset-valikon saat esiin etsittyäsi reittiehdotukset haluamallesi yhteysvälille.
  • Voit valita, etsitkö reittejä ja aikatauluja lähtö- vai saapumisajan perusteella ja valita muita liikkumistottumuksiesi mukaisia säätöjä.
  • Erityisesti kannattaa huomioida vaihtoajan säätäminen mahdollisimman lyhyeksi, jotta reittiopas näyttää kaikki mahdolliset vaihtoyhteydet!
  • Lisäasetuksista löydät lisää asetuksia, kuten kävelyn määrän ja kävelynopeuden säädöt. Jos reittiopas ehdottaa reiteiksi liian pitkien matkojen kävelyä, valitse kävelyn määräksi ”Vähemmän” tai ”Vähiten”.
  • Voit tallentaa reittioppaaseen suosikkikohteitasi, kuten kodin ja työpaikan osoitteen tai näiden läheiset usein käyttämäsi pysäkit. Reittiopas myös muistaa aikaisemmin tehdyt haut.
 • Reittioppaasta voit tulostaa usein käyttämäsi pysäkin aikataulut! Klikkaa haluamaasi pysäkkiä kartalla, klikkaa pysäkin nimeä ja klikkaa ”Aikataulu”-välilehteä.  Huomioi, että näet nyt päiväkohtaisen aikataulun, joten säädä kellon kuvan kohdalta päivää, jonka aikataulut haluat tulostaa. Voit tulostaa pysäkkiaikataulun tai tallentaa sen pdf-tiedostona.
 • Jos reittiopas näyttää toistuvasti todellisesta pysäkin ohitusajasta poikkeavan ajan, ilmoitathan tästä joukkoliikenne(at)kouvola.fi. Reittioppaan ajoaikoja voidaan tarpeen mukaan korjata.
 • Reittioppaassa on saattanut esiintyä toimintaongelmia mm. Internet Exploreria ja Mozilla Firefoxia käyttäessä. Jos latautuminen on hidasta tai sivusto näyttäytyy virheellisenä, kokeile tyhjentää selaimen välimuisti tai valitse näppäimistöstä CTRL+F5.

Moovit

Moovit-reittioppaalla voit hakea reittiehdotuksia lähtöpisteen ja määränpään välillä joko lähtö- tai saapumisajan perusteella. Voit ladata Moovitin puhelimeesi Google Play –kaupasta tai App Storesta. Sovellus on ilmainen.

Moovit-palvelu ei ole Kouvolan kaupungin ylläpitämä palvelu, eikä Kouvolan kaupunki vastaa sen sisällöstä.


HERE WeGo

HERE WeGo-reittioppaalla voit hakea reittiehdotuksia lähtöpisteen ja määränpään välillä joko lähtö- tai saapumisajan perusteella. Voit ladata HERE WeGon puhelimeesi Google Play –kaupasta tai App Storesta. Sovellus on ilmainen.

HERE WeGo-palvelu ei ole Kouvolan kaupungin ylläpitämä palvelu, eikä Kouvolan kaupunki vastaa sen sisällöstä.


TripGO

TripGo-reittioppaalla voit hakea reittiehdotuksia lähtöpisteen ja määränpään välillä joko lähtö- tai saapumisajan perusteella. TripGo kertoo myös arvioidut päästö- ja kalorimäärät valituille reiteille ja matkustustavoille. Voit ladata TripGon puhelimeesi Google Play –kaupasta tai App Storesta. Sovellus on ilmainen.

TripGO-palvelu ei ole Kouvolan kaupungin ylläpitämä palvelu, eikä Kouvolan kaupunki vastaa sen sisällöstä.


Päivitetty 31.8.2021

Sivun alkuun