Upouusi, syksyllä 2022 valmistunut, ulkoilureitti Käyrälammen ja Paaskosken välillä kutsuu kulkijoita retkielämyksiin! Reitti on esteetön ja tarkoitettu kävelijöille ja pyöräilijöille. Sen varrella on kolme tulisijoin varustettua taukopaikkaa, joista kaksi on esteettömästi saavutettavia.

Nainen ja kaksi koiraa kävelevät rappuja alas. Alhaalla tulipaikka, jossa penkit. Taustalla näkyy puita ja vettä.

Käyrälammen uusi ulkoilureitti on noin 1,5 km pitkä. Sen lähtöpisteet ovat Paaskosken sillalla ja Käyrälammella, leirintäalueen itäpuolella. Valkealan suunnasta tullessa auton voi jättää Karimäentien pohjoispäähän ja keskustasta tai valtateiltä tullessa jollekin Käyrälammen pysäköintipaikoista. Ulkoilureitti kulkee Käyrälammen itäpuolen metsässä osin rantaa seuraillen. Reitin varrella on monimuotoista metsää sekä kauniita näkymiä Käyrälammelle ja Jyräänjoelle, missä voi kokea yllättävän erämaista tunnelmaa aivan asutuksen tuntumassa.

Kivituhkapintaisista poluista sekä pitkospuista koostuva ulkoilureitti on esteetön eli kuljettavissa myös pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunujen kanssa. Reitillä on joitakin jyrkempiä osuuksia, joissa manuaalisen pyörätuolin käyttäjä voi tarvita avustajan.

Reitillä on kolme tulisijoin varustettua taukopaikkaa, joista kaksi on esteettömiä. Esteettömillä taukopaikoilla on tulisijan ja penkkien lisäksi myös pöytäryhmät. Lisäksi reitillä on penkeillä varustettuja levähdyspaikkoja. Taukopaikoilla ei ole puuhuoltoa, joten otathan omat puut tai hiilet mukaan ja jätät metsän puut rauhaan. Huolehdithan myös roskat mukaasi.

Reitti kartalla

Lumettomana aikana ulkoilureitin itäpuolella kulkevaa kuntopolkua voi hyödyntää rengasreitin kulkemiseen, jolloin matkaa kertyy noin 3,5 km.

Reitti merkitään maastoon oransseilla viittaopasteilla syksyn aikana. Reitillä ei ole talvikunnossapitoa.

Nainen käveleemetsässä uusia pitkospuita pitkin

Päivitetty 30.9.2022

Sivun alkuun