Upouusi, syksyllä 2022 valmistunut, ulkoilureitti Käyrälammen ja Paaskosken välillä kutsuu kulkijoita retkielämyksiin! Reitti on esteetön ja tarkoitettu kävelijöille ja pyöräilijöille. Sen varrella on kolme tulisijoin varustettua taukopaikkaa, joista kaksi on esteettömästi saavutettavia.

Nainen ja kaksi koiraa kävelevät rappuja alas. Alhaalla tulipaikka, jossa penkit. Taustalla näkyy puita ja vettä.

Käyrälammen uusi ulkoilureitti on noin 1,5 km pitkä. Sen lähtöpisteet ovat Paaskosken sillalla ja Käyrälammella, leirintäalueen itäpuolella. Valkealan suunnasta tullessa auton voi jättää Karimäentien pohjoispäähän ja keskustasta tai valtateiltä tullessa Käyrälammen uimarannan pysäköintipaikoille. Ulkoilureitti kulkee Käyrälammen itäpuolen metsässä osin rantaa seuraillen. Reitin varrella on monimuotoista metsää sekä kauniita näkymiä Käyrälammelle ja Jyräänjoelle, missä voi kokea yllättävän erämaista tunnelmaa aivan asutuksen tuntumassa.

Kivituhkapintaisista poluista sekä pitkospuista koostuva ulkoilureitti on esteetön eli kuljettavissa myös pyörätuolilla, rollaattorilla ja lastenvaunujen kanssa. Reitillä on joitakin jyrkempiä osuuksia, joissa manuaalisen pyörätuolin käyttäjä voi tarvita avustajan.

Reitillä on kolme tulisijoin varustettua taukopaikkaa, joista kaksi on esteettömiä. Esteettömillä taukopaikoilla on tulisijan ja penkkien lisäksi myös pöytäryhmät. Lisäksi reitillä on penkeillä varustettuja levähdyspaikkoja. Taukopaikoilla ei ole puuhuoltoa, joten otathan omat puut tai hiilet mukaan ja jätät metsän puut rauhaan. Huolehdithan myös roskat mukaasi.

Reitti kartalla

Paaskosken lähtöpisteeseen pääsee jatkamalla Karimäentien pysäköintipaikalta kävellen puomin ohi tietä pitkin Paaskosken Majalle. Matkaa kertyy noin 850 metriä. Majan pihapiirin läpi pääsee Paaskosken sillalle, jonka eteläpuolelta ulkoilureitti lähtee pitkostuksena jokirantaa seuraillen.

Käyrälammella reitin alkupäähän pääsee kulkemalla vesipuiston edustalta minigolf-radan sivuitse, aidassa olevan portin läpi ja siitä kuntorataa pitkin itään päin noin 250 metriä. Talvisaikaan ladulla kulkeminen on kielletty mutta ulkoilureitin alkuun pääsee ladun ja Tykkimäki Resortin aidan välistä kulku-uraa pitkin. Pysäköidessä Käyrälammelle on huomioitava, että Tykkimäki Resortin pysäköintialueet on varattu ensisijassa Resortin asiakkaille.

Lumettomana aikana ulkoilureitin itäpuolella kulkevaa kuntopolkua voi hyödyntää rengasreitin kulkemiseen, jolloin matkaa kertyy noin 3,5 km.

Reitillä ei ole talvikunnossapitoa.

Nainen käveleemetsässä uusia pitkospuita pitkin

Päivitetty 15.9.2023

Sivun alkuun