Kaupunkiviljelyä voit harrastaa viljelypalstalla tai ryhmäpuutarha-alueella. Kaupungin viljelypalstoja Kouvolassa on neljässä eri paikassa, ryhmäpuutarha-alueita on yksi.

Viljelypalstat

Kaupungin viljelypalstoissa on tarjolla on sekä kausi- että ympärivuotiseen viljelyyn soveltuvia palstoja. Palstat ovat aarin suuruisia. Palstojen vuokraamisessa etusija on viljelijällä, joka haluaa jatkaa saman palstan viljelyä. Etuutta ei voi siirtää toiselle henkilölle, vaan se on henkilökohtainen.

Kaupungin viljelypalsta-alueet sijaitsevat:

Viljelypalstat kaupungin karttapalvelussa

Kaupunki hoitaa kesäpalstojen kyntämisen syksyllä ja äestämisen keväällä. Talvipalstoilla saa viljellä kukkien ja hyötykasvien lisäksi ainoastaan alle 1,5 metriä korkeita marjapensaita. Puita tai puuvartisia koristepensaita ei palstoilla saa viljellä

Ruokaviraston tiedote: Huomioi tuontirajoitukset, jos hankit kasveja ulkomailta

Ruokavirasto haluaa tiedottaa palstaviljelijöitä siemen- ja taimimateriaalin tuontivaatimuksista EU:n ulkopuolelta ja lisäksi antaa muutamia vinkkejä, miten ehkäistä kasvintuhoojien leviämistä palstaviljelmille. Liitteenä olevassa tiedotteessa on kerrottu lyhyesti rajoituksista EU:n ulkopuolelta ja EU:n alueelta hankitulle lisäysaineistolle, kuten taimille ja siemenille sekä muutamia hyödyllisiä linkkejä Ruokaviraston verkkosivuille kasvien tuontiasioihin liittyen. Ruokaviraston tiedote (pdf, 91,5 kt).

Ryhmäpuutarhat

Pentsojan ryhmäpuutarha-alue sijaitsee eteläisessä Kouvolassa Kymenlaaksontien ja Pentsojan puronvarsilehdon välisellä peltoaukealla. Ryhmäpuutarha perustettiin 1990-luvulla.

Vapaita ryhmäpuutarhatontteja voi tiedustella kaupungin tonttipalveluista

""
Karttakuva Pentsojan ryhmäpuutarha-alueesta.
""
Karttakuva ryhmäpuutarha-alueesta.

Päivitetty 9.4.2024

Sivun alkuun