Yhteisöllinen Siisti Siti -tapahtuma on myös vuonna 2021 yksilölaji koronapandemian johdosta.

Siisti Siti - on Kouvolan kaupungin oma siisteyskampanja. Kampanjan aktiivisin kausi keskittyy toukokuulle, mutta toimintaa voi järjestää ympäri vuoden. Ilmoittaudu mukaan, saat hyvää mieltä ja osallistut arvontaan!

Siisti Sitin kesäsomearvonta

Siisti Siti järjestää kesäkauden iloksi some-arvonnan: Julkaise Siisti Siti –toiminnastasi kuva tunnisteella #siistisiti Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä kesä-elokuun aikana. Arvomme syyskuun puolella teemaan sopien taas roskapihdit ja muuta mukavaa osallistujien kesken!

Kesän somekampanjan roskienkeruun teemana ovat erityisesti rannat ja luontopolut. Roskien päätyminen vesistöihin liuottaa mikromuoveja veden kiertoon ja niitä päätyy näin myös ihmisten ja eläinten elimistöön. Luonnossa liikkujien ohjenuorana onkin, että retkeltä tuodaan takaisin se, mikä on sinne jaksettu kantaakin.

Siisti Sitin kesäsomearvonnan säännöt (pdf, 204 kt).

Anna aineeton lahja!

Anna aineeton Siisti Siti -lahja! Lahjakortilla voi antaa esimerkiksi ikkunoiden pesun, imuroinnin tai haravoinnin. Tai jonkin muun saajaa ilahduttavan askareen. Lahjakortteja on yleislahjakortin lisäksi äideille ja mummeille, isille ja vaareille sekä jouluksi.

Pelaa roskabingoa!

Tulosta roskabingoruudukko tai lataa sähköisesti täytettävä bingoalusta käyttöösi ja ruksaa ruudut keräämiesi roskien mukaan. Saatko neljän suoran? Tai ehkä useammankin? Tulosta tai tallenna itsellesi Siisti Siti –kunniakirja tunnustukseksi hienosta työstä!

Roskahoroskooppi

Oletko siisti tyyppi? Vai jotain muuta? Siisti Siti -roskahoroskooppi kertoo! Mitä siisteilijä-, kierrättäjä- tai roskaajatyyppejä itsestäsi löydät?

Plogging

Plogging on tehokas yhdistelmä juoksua ja luonnon siistimistä. Se tunnetaan myös nimellä roskajuoksu. Plogging -lenkillä siis juostaan ja kerätään samalla reitin varrelta roskia. Ploggaaminen on ekoteko, joka samalla kohottaa kuntoa ja tuottaa hyvää oloa. Sitä voi soveltaa myös esimerkiksi kävellen, pyöräillen ja patikoiden. Katso miten liikuntapalvelujen tyttöjen plogging sujui!

Siisti Siti -kampanja

Siisti Siti -tempauksessa siivotaan yleensä yhdessä talkoillen, mutta vuonna 2021 koronaviruspandemian takia siisteilyä harrastetaan yksin tai perhepiirissä.

Muista siivouksenkin yhteydessä noudattaa poikkeusolojen aikana annettuja ohjeistuksia huolellisesti. Hyvä käsihygienia ja lähikontaktien välttäminen ym. muut THL:n ohjeistukset huomioiden.

Siisti Sitissä voit siistiä lähiympäristöä tai piha-alueita tai miksei vaikkapa varastoja ja kodin nurkkiakin. Erityisesti keväällä lumen sulaessa tuntuu teiden ja polkujen varsilta löytyvän roskaa, mikä kaipaa poimijaa.

Siisti Sitin siilihahmo sanoo: Kun siisti on pesäkolo, on kaikilla mukava olo! Tule mukaan Siisti Sitiin!

Siisti Sitissä talkoillaan pääsääntöisesti omilla työvälineillä. Jos siivoat omaa piha-aluettasi, huolehdithan jätteet esim. omaan roska-astiaasi. Jos siivoat yleistä aluetta, esim. puistoa, voit jättää roskat puistossa sijaitsevan isoon roskikseen tai vieressä sijaitsevan koulun tai päiväkodin roskikseen.

Katso miten näppärästi syntyy miniroskis eskarilaisen käsissä!

Siisti Siti –tapahtumia järjestää Kouvolan kaupunki yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Siisti Siti on Kouvolan oma versio Maailman siivouspäivästä.

Ilmoittaudu mukaan Siisti Sitiin!
Arvonnan säännöt ja katso sähköisen kyselyn tietosuojaseloste.

Muista turvallisuus!

Muista turvallisuus yleisillä paikoilla roskia kerätessä! Varsinkin puistoissa ja teiden varsilla kannattaa olla tarkkana, ettei lasinsiruja ja injektioneuloja osu ihoon. Muista myös varoa mahdollisesti ohi ajavaa liikennettä.

Tutustu Huomioi turvallisuutesi siivotessasi -keräysohjeeseen.

Ilmoittaudu mukaan!

Kaikkien itsensä tai ryhmänsä mukaan ilmoittaneiden kesken arvotaan aina kesäkuun alussa Kouvola-tuotekassi. Ilmoittaudu mukaan!

Siisti Siti –kuvakilpailu somessa

Kuvakilpailu Facebookissa (Facebook ei ole osallisena arvonnassa) ja Instagramissa haastaa nappaamaan kuvan siististä sitistä ja jakamaan sen Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa kera hastagin: #siistisiti. Herkullisin postaus syntyy tietysti kuvaparilla ennen ja jälkeen siistimisen.

Toisena teemana on outo roska: Mikä on oudoin löytämäsi roska tai hassu tarina roskien siistimiseen liittyen? Julkaise aiheeseen liittyen FB:ssä, Twitterissä tai Instagramissa ja liitä hastagit #siistisiti ja #outoroska.

Palkinnoksi osallistujien kesken arvotaan aina kesäkuun alussa Kouvola-tuotekassi, jossa mukana roskapihdit. Siisti Sitiin voit osallistua somessakin ympäri vuoden!

Yhteistyökumppaniksi?

Siisti Siti on toteutettu perinteisesti yhteistyökumppaneiden kanssa. Ota yhteyttä Timo Martikaiseen, jos haluat yhteistyökumppaniksi tapahtumaan: Ympäristöasiantuntija Timo Martikainen puh. 020 615 6755, timo.martikainen(a)kouvola.fi

Oheistapahtumia

Tavaranvaihtopäivät

Osana Siisti Sitiä on vuosittain järjestetty tavaranvaihtopäivät. Tavaranvaihtopäivät siirtyvät ajankohtaan, jolloin kokoontumiset ovat taas sallittua.

Suosiotaan kasvattaneet päivät ottavat mielellään vastaan auttavia käsiä tavaroiden vastaanottoon ja järjestelyyn. Jos haluat mukaan iloiseen tavaranvaihtojoukkueeseen, niin ota yhteyttä Marleena Naukkariseen: marleena.naukkarinen(at)kouvola.fi, puh. 020 615 8016.

Tapahtuman järjestää KERKKO-verkosto eli Kouvolan seudulla toimiva Kestävän kehityksen verkosto.

Kaupungin henkilöstö mukana kampanjassa

Kaupunginjohtaja Marita Toikka haastanut mukaan Siisti Sitiin kaupungin henkilökunnan sekä päiväkodit ja koulut. Marita Toikka kannustaa ihmisiä mukaan pienilläkin teoilla:

Jo yhden roskan poimimisella päivässä roskikseen on iso vaikutus, kun sen tekee suuri joukko ihmisiä.

Kaupunginjohtaja Marita Toikka

Kaupungin työntekijät siivoavat joidenkin erityiskohteiden lisäksi työpaikkojensa ympäristöjä. Työpisteet, päiväkodit ja koulut ovat tervetulleita ottamaan Siisti Sitin osaksi kevään ohjelmaansa.

Siisti Sitiin keväällä 2021 ilmoittautuneet

Anjalan eskarit
Aurinkolaakso
Ekholmintien päiväkodin väki
Ekholmintien päiväkoti
Elimäen Yhtenäiskoulu
Esikot-ryhmä
Eskariryhmä Tammet
Hanilein
Hemulit
Hiivurin päiväkoti
Hipsut
Hirvelän koulu
Inkeroisten päiväkoti/ Nurmiröllit
IYK
Jaakonpuiston päiväkoti
Joutilas eläkeläinen.
Jäämies
Kaipiaisten päiväkoti
Katja
Kevät pörriäiset
Kouvolan Animalia
Kouvolan avoin varhaiskasvatus
KuuRet 55+
Kymintehtaan päiväkoti / Vuokot
LC-94 Kouvola
Lehvätie
Lomituspalvelut
Mansikkamäenkoulu6BD
Mansikkamäki/2B
MetsäLaukat
Metsälät
MiB Kymenlaakson aktiivit
Muumit Killingistä
MYK
Napan pk
Niskalan väki
Norpat/Kuutit
Nuorisopalvelut
Nurmilinnun päiväkoti
Nuuskamuikkuset
Opistolaiset
Peippola
Perhepäivähoito Minna
Perhepäivähoitoalue 2
Pilkanmaan päiväkoti
Pph Sanna ja Marika & lapset
Puistolan Päiväkoti
Punainen tupa
Puolukat
Roskat veks
Ruusulaakso
Saviniemi
Sippolan koulu
Sippolanpäiväkoti
Tehtaanmäen koulu
Tuikku/PPH
Turtlemama
umppajoki
Upseerin päiväkoti
Urheilupuiston koulu
Vek pk
Vekaran päiväkoti
Vessarinmäentie
Viikarit ja Hipsut
VPK
Vuohijärven kyläyhdistys
Vuokkolan päiväkoti
Werian

Päivitetty 14.6.2021