Siisti Siti - on Kouvolan kaupungin oma siisteyskampanja. Kampanjan aktiivisin kausi keskittyy toukokuulle, mutta toimintaa voi järjestää ympäri vuoden. Ilmoittaudu mukaan, saat hyvää mieltä ja osallistut arvontaan!

Siisti siti-kampanja

Siisti Siti -tempauksessa siivotaan yhdessä talkoillen lähiympäristöä tai piha-alueita tai miksei vaikkapa varastoja ja kodin nurkkiakin. Erityisesti keväällä lumen sulaessa tuntuu teiden ja polkujen varsilta löytyvän roskaa, mikä kaipaa poimijaa, joten toukokuussa järjestetään tapahtumia ja haastetaan aktiivisemmin kuntalaisia, yrityksiä ja yhteisöjä mukaan talkoisiin.

Siisti Sitissä talkoillaan pääsääntöisesti omilla työvälineillä. Jos siivoat omaa piha-aluettasi, huolehdithan jätteet esim. omaan roska-astiaasi. Jos siivoat yleistä aluetta, esim. puistoa, voit jättää jätesäkin puistoroskiksen viereen.

Ilmoittaudu mukaan Siisti Sitiin!
Arvonnan säännöt ja tietosuojaseloste.

Tutustu Huomioi turvallisuutesi siivotessasi -keräysohjeeseen.
Katso miten näppärästi syntyy miniroskis eskarilaisen käsissä!

Siisti Siti –tapahtumia järjestää Kouvolan kaupunki yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Siisti Siti on Kouvolan oma versio Maailman siivouspäivästä.

Metalli- ja puujätteen keräys

Osallistu Siisti Sitiin ja tuo metallijätetteet sekä puujätetteet keräyslavoille. Lavat ovat 10.5-20.5.2019 välisenä aikana Tommolankatu 5:n (RTK:n, entisen Citymarketin) parkkipaikalla . Yhteistyökumppanimme Hyötypaperi Oy tarjoaa tämän mahdollisuuden kuntalaisille.

Nyt kaikki joukolla siistimään varastoja ja piha-alueita!

""

Oheistapahtumia

Tavaranvaihtopäivät

Kouvolan tavaranvaihtopäivät järjestetään tänä keväänä kolmipäiväisinä 16.-18.5.2019. Tavaranvaihtopäivät löydät osoitteesta Tommolankatu 7.

Tavara vaihtuu

  • torstaina 16.5. klo 12-17,
  • perjantaina 17.5 klo 12-17 ja
  • lauantaina 18.5. klo 10-14

Suosiotaan kasvattaneet päivät ottavat mielellään vastaan auttavia käsiä tavaroiden vastaanottoon ja järjestelyyn. Jos haluat mukaan iloiseen tavaranvaihtojoukkueeseen, niin ota yhteyttä Marleena Naukkariseen: marleena.naukkarinen(at)kouvola.fi, puh. 020 615 8016.

Tapahtuman järjestää KERKKO-verkosto eli Kouvolan seudulla toimiva Kestävän kehityksen verkosto.

Ilmoittaudu mukaan!

Kaikkien itsensä tai ryhmänsä mukaan ilmoittaneiden kesken arvotaan Kouvola-tuotekassi. Ilmoittaudu mukaan!

Siisti Siti –kuvakilpailu somessa

Kuvakilpailu Facebookissa ja Instagramissa haastaa nappaamaan kuvan siististä sitistä ja jakamaan sen Siisti Siti –Facebook-yhteisössä tai Instagramissa kera hashtagin: #siistisiti. Palkinnoksi osallistujien kesken arvotaan Kouvola-tuotekasseja. Siisti Sitiin voit osallistua somessakin ympäri vuoden!

Yhteistyökumppaniksi?

Siisti Siti on toteutettu perinteisesti yhteistyökumppaneiden kanssa. Ota yhteyttä Timo Martikaiseen, jos haluat yhteistyökumppaniksi tapahtumaan: Ympäristöasiantuntija Timo Martikainen puh. 020 615 6755, timo.martikainen(a)kouvola.fi

Kaupungin henkilöstö mukana kampanjassa

Kouvolan kaupunki mm. kannustaa työntekijöitään osallistumaan siivoustalkoisiin. Kaupungin työntekijät siivoavat joidenkin erityiskohteiden lisäksi työpaikkojensa ympäristöjä. Kouvolan kaupunki kannustaa erityisesti kouluja ja päiväkoteja osallistumaan tapahtumaan.

Yhteistyössä 2019

  • Hyötypaperi
  • JacMopp
  • Kerkko -verkosto
  • Kymenlaakson Jäte
  • Kymen KTK

Historiaa

Kouvolan Siisti Siti-kampanja sai keväällä 2018 yhä enemmän ihmisiä mukaan. Kampanjaan ilmoittautui 123 tahoa tai henkilöä, jotka ilmoittivat yhteensä noin 5 240 henkilöä. Lisäksi muista lähteistä osallistujatietoja saatiin noin 2 260 henkilöstä ja Tavaranvaihtopäiville osallistui n. 1 500 henkilöä. Yhteismääräksi voidaan siis laskea kaudella 2017–2018 noin 9 000 kampanjaan ja tapahtumiin osallistujaa. Kiitos kouvolalaiset!

Päivitetty 18.4.2019