Oletko siisti tyyppi? Vai jotain muuta? Siisti Siti -roskahoroskooppi kertoo!

Siisti Siti ”-horoskooppi” ei perustu tähtikuvioihin, vaan ainoastaan aurinkoamme kiertävän planeetan ihmislajin käyttäytymismalleihin. Ja mikä hienointa, omaa roskahoroskooppityyppiään voi muuttaa!

Mitä siisteilijä-, kierrättäjä- tai roskaajatyyppejä itsestäsi löydät?

Ekstriimi-Epe

Epe ei tuota loppujätettä lähes ollenkaan. Vuoden roskat mahtuvat pieneen purkkiin, hän hankkii ja hyödyntää kaiken mahdollisimman ekologisesti. Epe näyttäytyy joskus kaveriporukassa tiukkapipoisena ja lähes yli-inhimillisenä ekotyyppinä.

Epen kehityskohteena on epätäydellisyyden sietäminen, kavereiden elämäntapa ei ole Epen vastuulla.

Jätelava-Jeppe

Jeppe kiertää seudun roskalavat ja tekee upeat sisustuslöydöt itselle ja kavereille. Jeppe tekee hyvää työtä pelastamalla käyttökelpoisia huonekaluja ja tavaroita ja tuunaamalla ne priimakuntoon.

Jepen kehityskohde on yksityisalueiden kunnioittaminen, seikkailut voivat viedä joskus luvatta toisten reviireille.

Dyykkari-Dude

Dude dyykkaa lähikauppojen roskiksista käyttökelpoiset hedelmät ja muut. Dyykkari-Dude tekee gourmet-aterian löydöistään joka ilta.

Dyykkari-Duden kehityskohteena on tasapainoilu hamsteroinnin kanssa. Ei kannata dyykata yli oman tarpeen tai hävikkiä syntyy joka tapauksessa.

Perus-Peku

Peku kierrättää lasin ja metallin sekä paperin. Silloin tällöin hän vie kierrätykseen myös muovipakkauksia, mutta useimmiten se tuntuu vaikealta. Myös biojätteet menevät yleensä loppujätteeseen ja satunnaisesti lahjaksi saatuun biojäteastiaan.

Pekun haasteena on johdonmukaisuus, kierrättäminen ei lopulta ole hankalaa.

Tölkki-Tepa

Tepa kerää tölkit ja palauttaa ne kauppaan tai keräykseen. Saamansa rahat hän laittaa säästöön sähköpyörää varten.

Tepan kehityskohteena on kärsivällisyys, hän ei aina meinaa malttaa odottaa, että teini juo virvoitusjuomansa viimeiseen pisaraan, ennen kuin on tarjoamassa palautusapuaan.

Lajittelija-Late

Late on intohimoinen kierrättäjä ja lajittelija. Laten voit nähdä kiinnittämässä ohjelappuja roskiskatokseen ja muistitaululle. Ai sitä naapuri-parkaa, joka osuu Laten tielle, kun on laittamassa muoviroskaa loppujätteeseen.

Laten kehityskohteena on viestintä, hän ei aina muista, että esimerkki on parempi malli kuin äkäinen palaute.

Tumppi-Tane

Tane on tietoinen tupakantumppien haitallisuudesta luonnossa. Tane on tuttu näky tupakkanurkilla, vaikkei itse poltakaan. Tanella on aina miniroskis mukanaan ja hän kerää tumpit visusti talteen ja lopulta loppujätteeseen.

Tanen kehityskohteena on hygienia, tumppeja kerätessä kanttaa käyttää suojakäsineitä ja pestä kädet huolella jälkeenpäin.

Ohari-Oltsu

Oltsu on leppoisa ja rento tyyppi, jolla on vilpitön halu laittaa roskat roskikseen. Usein Oltsu tekee sen tyylillä eli etäältä tähdäten. Osumia tuuletetaan villisti.

Oltsun kehityskohteena on kuitenkin asioiden loppuun vieminen eli ohi menneiden roskien saattaminen perille roskikseen.

Roska-Repa

Roska-Repa on huoleton juippi, joka yrittää näyttää kavereilleen viileytensä pudottamalla roskat siihen, missä kulloinkin on. Harmi, että tapa on niin pinttynyt, että hän tekee sen myös vahingossa sisätiloissa, vaikkapa seurustelukumppaninsa vanhempien olohuoneen matolla…

Repan kulkua voi seurata hänen perässään mutkittelevaa roskavanaa myöten. Repan kehityskohde on asenne, välinpitämättömyys ei ole coolia.

Päivitetty 12.5.2022

Sivun alkuun