Tällä sivulla on yhteydenotto-ohjeita eläimesi sairastuessa. Näillä ohjeilla tavoitat kaupungineläinlääkärit. Alueella toimii myös lukuisia yksityisiä eläinlääkäreitä, jotka hoitavat sekä hevosia, tuotantoeläimiä että lemmikkejä.

TOIMINTAOHJE KORONAEPIDEMIAN TAKIA:

 1. AJANVARAUKSET PUHELIMITSE, MYÖS PÄIVYSTYSTAPAUKSISSA.
 2. ÄLÄ TULE VASTAANOTOLLE FLUNSSAISENA. MIKÄLI SINULLA ON HENGITYSTIETULEHDUSOIREITA JA ELÄIMESI TARVITSEE KIIREELLISTÄ ELÄINLÄÄKÄRIN HOITOA, OTA YHTEYTTÄ PUHELIMITSE.
 3. TILAKÄYNNIT: HUOLEHDITHAN SIITÄ, ETTÄ ELÄINLÄÄKÄRIN APUNA NAVETASSA/TALLILLA OLEVA HENKILÖ EI OLE FLUNSSAINEN
 4. KÄYTÄ TARVITTAESSA HENGITYSSUOJAINTA ASIOIDESSASI VASTAANOTOILLAMME

Kaupungineläinlääkärit tarjoavat peruseläinlääkäripalveluja kaikille eläimille. Kouvolan alueen yksityiset eläinlääkärit tarjoavat myös erikoiseläinlääkäritason palveluja esim. hevosille ja lemmikeille.

Kiireellinen tapaus

 1. Soita Kuusankosken yhteisvastaanotolle 020 615 5466 tai Kausalan vastaanotolle 020 615 7902.
 2. Päivystysaikaan (arkisin klo 16-08 ja viikonloppuisin sekä pyhinä) soita päivystäjälle 0600 15333 ( puhelun hinta 1,71 €/min)
 3. Jos numero ei vastaa, jätä soittopyyntö. Muista kertoa myös puhelinnumerosi. Vastaamme soittopyyntöihin heti kun ehdimme.
 4. Jos soittopyyntöösi ei vastata puolen tunnin sisällä, soita uudelleen.
 5. Otathan huomioon, että päivystysaikaan työvuorossa on aina vain yksi eläinlääkäri. Hän vastaa soittopyyntöihin vapauduttuaan potilastyöstä. Päivystävä eläinlääkäri hoitaa sekä pien- että suureläinpotilaita eikä siis ole koko ajan vastaanotolla.

Kiireetön ajanvaraus

 1. Ota yhteys kaupungineläinlääkäreiden vastaanotolle klo 8-9.30 välisenä aikana, jolloin olemme varanneet aikaa puhelinpalveluun. Myöhemmin päivällä olemme potilastyössä ja vastaamme puheluihin vain hoitotyön lomassa.
 2. Mieti jo etukäteen toiveesi hoitokäynnin ajankohdasta ja mahdollinen eläinlääkäritoive. Hoidamme ajanvarauspotilaita arkisin klo 8-16 välillä.
 3. Käytössä on myös nettiajanvaraus. Sitä kautta on varattavissa aikoja valikoituihin toimenpiteisiin (esim. rokotus, kissan kastraatio ja kissan sterilaatio). HUOM! Nettiajanvaraus ei ole käytössä kesälomakaudella. Varaa aika.
 4. Tarvittaessa varattu aika tulee perua viimeistään 24 tuntia ennen. Ajan voi perua myös lähettämällä tekstiviesti numeroon 0206155429. Peruuttamattomasta hammashoito- tai leikkausajasta veloitamme 36€ maksun (1.2.2019 alkaen).

Päivitetty 27.8.2020