+
-+ Tulosta

Kaupungilla on omistuksessaan 680 hehtaaria peltoa, jotka on kaikki vuokrattu yksityisille viljelijöille peltoviljelyä varten. Viljelyt pellot pysyvät maisemassa aukeina, hoidettuina peltoalueina ja niiden osuus maisemassa on merkittävä. Kaupungin pellot ovat valtakunnallisten maataloustukien piirissä.

Pelloista suurin osa sijaitsee entisten Anjalankosken ja Kuusankosken alueilla. Anjalan luonnonvara -oppilaitoksen hallinnassa olevia peltoja on 100 ha.

Peltojen vuokrauksen periaatteet on hyväksytty teknisessä lautakunnassa 12.11.2013 § 272. Vuokrauksessa selkeät, isommat kokonaisuudet vuokrataan viljelijöille tarjouskilpailun perusteella 5-vuotisin sopimuksin. Pienet ja muutoin rajoitetut pellot pyritään pitämään viljelyssä paikallisten viljelijöiden kesken.

Vuokramiehet ovat sitoutuneet viljelemään peltoja hyvien maataloustapojen mukaisesti, pitämään lohkot tukikelpoisina ja heille suositellaan pidättäytymistä gmo -aineksen käytöstä. Peltojen peruskunnostuksesta sovitaan kaupungin ja vuokramiehen kesken. Yhdelle viljelijälle vuokrataan enintään n. 75 ha.

Yhteystiedot

Timo Lavi
Maankäyttöinsinööri
020 615 6263
timo.lavikouvola.fi
Tekniikka- ja ympäristötalo
020 615 11
Valtakatu 33
PL 32
45701
Kuusankoski

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme