Paljonko rakennuslupa maksaa? Kouvolan kaupungin rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut löydät taksasta.

Lupamaksun perusteet ja taksa

Rakennusluvan maksaminen kuuluu luvan hakijalle tai toimenpiteen suorittajalle. Maksun perusteet löytyvät rakennusvalvonnan taksasta.

Paperiasiakirjojen skannaus ja digitointi sähköiseen lupakäsittelyyn ja sähköiseen arkistojärjestelmään soveltuvaksi (lupapäätöksen liitteet ja loppukatselmukseen mennessä lupaan liitettävät dokumentit) on maksullinen palvelu, joten pyrithän kuluja säästääksesi asioimaan sähköisesti. Linkki Sähköinen lupapalvelu-sivustolle.

  • Lupamaksut laskutetaan lupapäätöksen jälkeen.
  • Lupamaksun yhteydessä laskutetaan myös lupaehdoissa määrätyt maastotietopalveluiden sijainti- ja paikanmerkinnät etukäteen.
  • Ylimääräiset rakennusvalvonnan suorittamat katselmukset laskutetaan erikseen katselmuksen jälkeen.

Kouvolan kaupungin rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut (pdf 219 kt), hinnasto.

Muut palvelumaksut

Palvelumaksut ovat maksuja, jotka laskutetaan merkityistä tarkastuksista sekä joistakin muista toimenpiteistä ja tehtävistä.

Kouvolan kaupungin rakennusvalvonnan palvelumaksu (pdf 70 kt), hinnasto.

Palvelumaksulliset tarkastukset ja tehtävät tehdään asiakkaan kirjallisesta pyynnöstä tai perustuvat asiakkaan ja kaupungin välillä tehtyyn sopimukseen tai toimeksiantoon.

Päivitetty 5.1.2024

Sivun alkuun