Kouvola sijaitsee Kaakkois-Suomessa, Kymenlaakson pohjoisosassa. Sijaintimme on logistisesti erinomainen: täältä on rautatieyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin ja päätieverkkoyhteydet kuuteen suuntaan. Kouvola on samalla kertaa keskellä luontoa ja silti tunnin parin päässä satamista. Muualla töissä käyvä matkustaa helposti junalla illaksi kotiin Kouvolaan.

Kouvola on Kaakkois-Suomen suurin kaupunki, jonka teollinen perinne on raudanluja. Logistiikka, erityisesti rautatielogistiikka on vahvuutemme. Alueellamme on vetovoimainen kaupan ja elintarvikesektorin keskittymä sekä paljon potentiaalia myös bio- ja kiertotaloudessa.

Tervetuloa rakentamaan tulevaisuutta Kouvolassa !

Kun haluat lisätietoa mitä Kouvola voi sinulle tarjota, ota yhteyttä Kouvola Innovationin (Kinno) sijoittumispalveluihin. Kinno auttaa nopeasti ja vaivattomasti, kun kiinnostuit Kouvolasta.

Kouvolassa on useita yritysalueita, jotka tarjoavat tonttivaihtoehtoja teollisuuden, kaupan ja logistiikan tarpeisiin.

Kartta, ei saavutettava

Neliapila – Kaupan keskus keskellä Kouvolaa

Neliapila on kaupallisen ja teollisen toiminnan alue, joka sijaitsee vilkasliikenteisen VT6:n ja Kuusaantien risteysalueella. Alueelle on helppo tulla sekä autolla että julkisilla kulkuvälineillä ja raskaan liikenteen välityskyky on hyvä. Neliapila-alue koostuu Tervaskankaasta, Katajaharjusta, Tommolasta ja Korjalasta.

Kartta, ei saavutettava

Logistiikkatontti Teholasta

Kouvolassa on tilaa toimia joustavasti ja lyhyet etäisyydet pääkaupunkiseudulle, lentokentille sekä satamiin. Kouvolassa sijaitsee Pohjois-Euroopan paras logistiikkakeskus. Jo noin 300 logistiikkayritystä ovat valinneet sijaintipaikakseen Kouvolan.

Teholan logistiikka-alue Kouvolassa sijaitsee päätieverkon ja rautatien solmukohdassa. Alueella toimii kaksi rautatie- ja maantieterminaalia Kouvola RRT sekä Kouvola Cargo Yard.
Sijaintimme palvelee hyvin logistiikan tarpeita. Kouvolassa on Suomen suurin rautatielogistiikan keskus ja tavaraliikenteen järjestelyratapiha. Teholan logistiikka-alue sijaitsee päätieverkon ja rautateiden solmukohdassa. Täältä on lyhyet etäisyydet pääkaupunkiseudulle, sekä HaminaKotkan ja Vuosaaren satamiin.

Päivitetty 5.3.2024

Sivun alkuun