Etsitkö yrityksellesi tonttia - tervetuloa Kouvolaan

Teholassa on toiminut rautatie- ja maantieterminaali KCY (Kouvola Cargo Yard) jo vuosia. Uusi terminaali, Kouvola RRT on rakenteilla ja otetaan käyttöön vuoden 2023 alusta. Se on Suomen ensimmäinen rautatie- ja maantieterminaali, jossa voidaan käsitellä yli kilometrin pituisia junia kokonaisina. RRT tuo uusia mahdollisuuksia logistiikan toimijoille. Aluelle rakennetaan uusia tontteja radan läheisyyteen erinomaisten liikenneyhteyksien päähän.

Kouvolassa on tilaa sekä joustavaa ja edullista toimia – löydätkö sinä täältä sopivan tontin yrityksellesi?

Salli markkinointievästeet nähdäksesi sisällön.

Ohita upotus

Katso karttaa isommassa koossa.

Tontteja logistiikkaan tukeutuvalle yritystoiminnalle

Kouvolan Teholan logistiikka-alue tarjoaa loistavan sijainnin erityisesti logistiikkaan tukeutuvalle yritystoiminnalle. Nykyisen alueen viimeiset tontit ovat heti luovutettavissa ja rakennettavissa. Lisää tontteja tulee luovutettavaksi vuoden sisään valmistuvalta RRT-alueelta.

Uusia tontteja itä-Teholaan

Itäisen alueen uudet tontit soveltuvat paljon tilaa vaativaan toimintaan. Joustavan asemakaavan ansiosta alueelta voidaan lohkoa erisuuruisia tontteja tarpeen mukaan. Alueelle mahtuu useita, jopa yli kymmenen yritystä, tai tontit voidaan luovuttaa tarvittaessa jopa muutamille suurille toimijoille. Alue sopii sekä logistiikkaan että logistiikkaan nojautuvaan tuotannolliseen toimintaan erikoistuneille toimijoille, esimerkiksi konepaja- tai elementtitehdastoimijoille.

Uudelta alueelta tulee olemaan suora työkoneyhteys Kouvola RRT rautatie- ja maantieterminaaliin.

Terminaalin rakennuspaikat

Terminaalialueelle on mahdollista rakentaa terminaali- ja varastointitoiminnoissa tarvittavia rakennuksia. Terminaalin pohjoisosassa sijaitsevan terminali- ja varastorakennusten alueen rakennuspaikat määräytyvät tarpeen mukaan ja ne vuokrataan pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla. Rakennusten koko voi vaihdella joistain sadoista neliömetreistä lähes hehtaariin.

Sijainti lähellä pääkaupunkiseutua rataverkon ja pääteiden solmukohdassa

Kouvolan nykyinen terminaali (KCY) sekä uusi terminaali (RRT) sijaitsevat pääteiden ja rautateiden risteyksessä. Logistiikka-alueeelle pääsee helposti päätieverkolta.

Liittymät päätieverkkoon yhdistävät Kouvolan koko Suomeen:

  • Valtatie 6 Helsinkiin ja Lappeenrantaan
  • Valtatie 15 Kotkaan ja Mikkeliin
  • Valtatie 12 Lahteen
  • Kantatie 46 Heinolaan

Kouvola on rautateiden risteysasema. Täältä on rautatieyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin.