Etsitkö yrityksellesi tonttia — tervetuloa Kouvolaan

Teholassa on toiminut rautatie- ja maantieterminaali KCY (Kouvola Cargo Yard) jo vuosia. Uusi rahtiterminaali, Kouvola RRT otetaan käyttöön vuoden 2023 alusta. Se on Suomen ensimmäinen rautatie- ja maantieterminaali, jossa voidaan käsitellä yli kilometrin pituisia junia kokonaisina. RRT tuo uusia mahdollisuuksia logistiikan toimijoille. Aluelle rakennetaan uusia yritystontteja radan läheisyyteen erinomaisten liikenneyhteyksien päähän.

Kouvolassa on tilaa sekä joustavaa ja edullista toimia – löydätkö sinä täältä sopivan tontin yrityksellesi?

Salli markkinointievästeet nähdäksesi sisällön.

Ohita upotus

Katso karttaa isommassa koossa.

Tontteja logistiikkaan tukeutuvalle yritystoiminnalle

Kouvolan Teholan alue tarjoaa erinomaisen sijainnin erityisesti logistiikkaan tukeutuvalle yritystoiminnalle. Alueen viimeiset tontit ovat heti luovutettavissa ja rakennettavissa. Kouvola RR-terminaalin välittömään läheisyyteen tulee uusia logistiikkatontteja, jotka ovat luovutettavissa vuonna 2023.

Uusia tontteja itä-Teholaan

Itäisen Teholan yritysalueen uudet teollisuustontit soveltuvat paljon tilaa vaativaan toimintaan. Joustavan asemakaavan ansiosta alueelta voidaan lohkoa erisuuruisia tontteja tarpeen mukaan. Alue sopii sekä logistiikkaan että logistiikkaan nojautuvaan tuotannolliseen toimintaan erikoistuneille toimijoille, esimerkiksi konepaja- tai elementtitehdastoimijoille. Tonteilta tulee olemaan suora työkoneyhteys Kouvola RRT rautatie- ja maantieterminaaliin.


Terminaalin rakennuspaikat

Kouvola RRT:n terminaalialueelle on mahdollista rakentaa terminaali- ja varastointitoimintoja palvelevia rakennuksia. Terminaalin pohjoisosan terminaali- ja varastoalueen rakennuspaikkojen sijainti ja koko määräytyvät tarpeen mukaan ja ne vuokrataan pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla. Konttiterminaalin aidatulla ja vartioidulla varastoalueella on mahdollisuudet myös esimerkiksi kylmäkonttien ja vaarallisten aineiden säilytykselle. Terminaalia hallinnoiva Railgate Finland vuokraa alueelta yrityksille varastointitilaa konttien säilytykseen.

Sijainti lähellä pääkaupunkiseutua rataverkon ja pääteiden solmukohdassa

Kouvolan nykyinen maantie- ja rautatieterminaali (KCY) sekä uusi terminaali (RRT) sijaitsevat pääteiden ja rautateiden risteyksessä. Logistiikka-alueeelle pääsee helposti päätieverkolta.

Liittymät päätieverkkoon yhdistävät Kouvolan koko Suomeen:

  • Valtatie 6 Helsinkiin ja Lappeenrantaan
  • Valtatie 15 Kotkaan ja Mikkeliin
  • Valtatie 12 Lahteen
  • Kantatie 46 Heinolaan

Kouvola on rautateiden risteysasema. Täältä on rautatieyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin.

Karttakuvassa maantie- ja rautatieyhteydet ja etäisyydet Kouvolasta eri suuntiin: Helsinki 134 kilometriä, Kotka 57 kilometriä, Lahti 62 kilometriä, Heinola 73 kilometriä, Mikkeli 106 kilometriä, Lappeenranta 87 kilometriä, Viipuri 150 kilometriä ja Pietari 280 kilometriä.

 

Sivun alkuun