Siltakuljetus edellyttää pysäköinnin erikoisjärjestelyitä Kuusankoskella

Näkymä Kymijoen rantapuistosta Pallokentän alueen kohdalta

Maunukselanpuron yli asennettava teräsrakenteinen kevyen liikenteen silta kuljetetaan paikalle 23.–24.4.2024 välisenä yönä. Kuljetuksen sujuvuuden vuoksi autojen pysäköinti Rauhalantien varteen on kielletty tänä aikana. Siltatyö on osa Rantapuiston kehittämisprojektia.

Rantapuiston sillan teräsrakenne saapuu erikoiskuljetuksena ti 23.4.2024 ja ke 24.4.2024 välisenä yönä. Siltalohkon pituus on yli 38 metriä ja se toimitetaan yhtenä kokonaisuutena rakennuspaikalle.

Kuljetus tulee Valtatietä pitkin Nesteen suunnasta ja peruuttaa Rauhalantien osuuden. Kuljetuksen sujuvuuden vuoksi autojen pysäköinti Rauhalantien varteen on kielletty tänä aikana. Myös pysäköintialueen Valtakadun ja Rauhalantien risteyksessä pitää olla osittain tyhjä. Pysäköintikieltoalue rajataan 23.4.2024 klo 12.00 alkaen. Rajoitteista on tiedotettu erikseen Rantapuiston sillan lähiasukkaille ja Valtakatu 70 asukkaille.

Kehittämisen tavoitteena kaupunkilaisten kohtaamispaikka

Rantapuisto on vehreä viheralue Kymijoen rannalla ja portti Kuusankosken keskustaan. Noin 10 hehtaarin laajuista Kuusaansillan länsipuolista osaa on kehitetty vaiheittain vuodesta 2020 toiminalliseksi ja jokea monipuolisesti hyödyntäväksi kaupunkilaisten kohtaamispaikaksi. Myöhemmin on tarkoitus rakentaa mm. leikkipaikka, ulkokuntoilupiste sekä laituri.

Suuntaviivat kehittämiselle antoi vuonna 2017 järjestetyn maisema-arkkitehtuurikilpailun voittajatyö Kuusaa Virtaa, jonka toteutti Maisema-arkkitehtuuritoimisto Näkymä Oy.

Lisätietoa:

Rantapuisto – Kouvolan kaupunki

Rakennuttajainsinööri Petteri Multanen, puh 020 615 9179, petteri.multanen@kouvola.fi

Sivun alkuun