Kouvolassa on käytössä valtakunnallinen Waltti-matkakortti, jolle voidaan ladata kausilippu ja/tai arvolippu. Waltti on vyöhykepohjainen matkakortti, joka mahdollistaa yhden matkakortin käytön mukaan liittyneiden kaupunkiseutujen kesken. Matkakortille voi ladata oman alueensa kausituotteen ja lisäksi yhteiskäyttöistä arvoa, jota voi käyttää matkustamiseen myös muilla Waltti-paikkakunnilla.

Waltti-kortti maksaa 6,5 euroa. Kortille ladataan lipputuotteita, joiden hinta perustuu vyöhykkeisiin ja asiakasryhmään. Lipputuotteista löydät tarkempaa tietoa Liput ja hinnat -sivulta.

Waltti-matkakortti on voimassa kahdeksan vuotta, jonka jälkeen kortti ei enää toimi ja se on vaihdettava uuteen. Vanhalle kortille jäänyt arvo voidaan siirtää uudelle kortille. Korttia tulee säilyttää huolellisesti, mutta jos kortti vioittuu tai sen käytössä ilmenee ongelmia, asioi asiakaspalvelupisteessä.

Jos kadotat henkilökohtaisen Waltti-korttisi, se voidaan sulkea asiakaspalvelupisteessä. Tällöin kortin löytäjä ei pysty käyttämään korttia matkustamiseen. Henkilökohtaisen Waltti-kortin kausi- ja arvotuotteet voidaan siirtää uudelle kortille. Katoamistapauksessa ota siis yhteyttä Kouvolan kaupungin joukkoliikenteen Waltti-asiakaspalvelupisteeseen!

Jos löydät joltakulta kadonneen löytökortin, vie kortti bussin kuljettajalle tai suoraan asiakaspalvelupisteeseen.

Kouvolan Waltti-asiakaspalvelupiste

Bussimatkatoimisto / Kymen Charterline Oy
Torikatu 2
45100 Kouvola

Avoinna ma-pe klo 8:30 – 17:30
(11.8. alkaen ma-pe klo 7:45 – 17:30)

Puh. 020 710 9705 (8,28 snt/puh + 23,1 snt/min)
info(at)bussimatkatoimisto.fi

Asiakaspalvelupisteestä voit ostaa ja ladata Waltti-kortin. Lisäksi asiakaspalvelupiste neuvoo ja opastaa joukkoliikenteeseen liittyvissä asioissa sekä hoitaa Waltti-matkakorttiin liittyvät reklamaatiot, asiakaspalautteet, korttien sulkupalvelun, löytökorttien käsittelyn ja säilytyksen.

Yhteiskäyttöisyys

Voit käyttää Waltti-kortin arvoa kaikissa Waltti-kaupungeissa. Kausituotteet ovat kaupunkikohtaisia. Tällä hetkellä Waltti-kortti on käytössä Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Kouvolassa, Kotkassa ja Haminassa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Oulussa, Rovaniemellä ja Vaasassa.

Huomioithan nettikauppaa käyttäessäsi, että nettikaupassa Waltti-kortille ladattu arvo aktivoituu vain kortin viranomaisalueen linja-autojen rahastuslaitteilla sekä asiakaspalvelupisteissä! Esimerkiksi netissä Kouvolan kortille ladattu arvo ei siis aktivoidu Lahden joukkoliikenteen autoissa, vaan arvo täytyy ensin aktivoida kortille Kouvolan autoissa tai käyttää kortti matkustuskaupungin asiakaspalvelupisteessä.

Lue lisää Waltti-matkakortista http://waltti.fi/.

Waltti-kortinlukija

Voit halutessasi ottaa käyttöön Waltti-kortinlukija –mobiilisovelluksen, jolla voit kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortille ladattujen lipputuotteiden voimassaolotiedot.

Sovellus on ilmainen ja sen voi ladata käyttöönsä Google Play –kaupasta. Sovellus toimii NFC-toiminnolla varustetuissa ja Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa. Waltti-kortinlukija näyttää voimassaolevat kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat matkakortilta, kun NFC-laitteella koskettaa korttia. Sovelluksella voi myös lähettää itselleen sähköpostiin kuittitiedot viimeisimmästä arvolipusta.

Waltti-kortinlukijan voit ladata Android-laitteellesi täältä.

Päivitetty 3.8.2020