+
-+ Tulosta

Asuminen

Kouvola - Unelmien asuinpaikka

Sijainti keskeisellä paikalla

Kouvola on noin 87 000 asukkaan kaupunki Kymenlaaksossa. Kaupungin pinta-ala on 2 885 km2 ja asukastiheys 35,5 asukasta / km2. Kouvola sijaitsee pääteiden välittömässä läheisyydessä, valtateiden 6 ja 15 varrella. Rautateiden risteyskohtana tunnetusta logistiikkakaupungista pääsee junalla kaikkialle Suomessa. Junamatka pääkaupunkiseudulle taittuu reilussa tunnissa ja Pietariin reilussa kahdessa tunnissa.

Monimuotoinen ja luonnonläheinen kaupunki

Kouvolassa luonto tarjoaa eteläisen Suomen parhaita ulkoilu- ja mökkimaastoja vapaa-ajan virkistyskäyttöön. Alueella sijaitseva Repoveden kansallispuisto on jo pitkään kuulunut Etelä-Suomen suosituimpien retkeily-, seikkailu- ja kiipeilykohteiden joukkoon.
Kouvolan läpi mutkitteleva Kymijoki, Suomen suurimpia jokia vesistöalueeltaan ja kuulopuheen mukaan eteläisen Suomen parhain lohijoki, palvelee maailman suurimpia metsäteollisuuden yrityksiä ja antaa seudun väestölle työtä ja oman leimansa maisemaan. Lisäksi Kouvolassa on Suomen suurimpiin kuuluva Vekaranjärven varuskunta ja Utin Jääkärirykmentti.

Edullinen asuminen on Kouvolan valttikortti

Kouvolassa on tutkitusti edullista asua. Kiinteistöliiton vuoden 2014 indeksitalovertailussa Kouvola oli kuudenneksi edullisin paikka asua Suomessa. Kiinteistöverot ja -maksut huomioiden asuminen Kouvolassa vuonna 2014 maksoi 2,31 € / m2 / kk.
Kouvolassa asumiseen pistetyille rahoille saa rutkasti vastinetta. Edullisten asumiskustannusten kaupunki kohentaa asukkaidensa elämänlaatua tarjoamalla maaseudun rauhaa ja luonnon läheisyyttä hyvien palvelujen äärellä.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme