+
-+ Tulosta

Rajapintapalvelulla tarkoitetaan sähköistä palvelua (verkkopalvelua) paikkatietoaineistojen siirtämiseksi järjestelmästä toiseen. Rajapintapalvelun avulla on mahdollista saada ajantasaista aineistoa suoraan tiedon tuottajalta. Aineistot ovat helposti erilaisten GIS-sovellusten ulottuvilla, eikä niitä tarvitse hankkia itselle eikä huolehtia säilyttämisestä ja päivittämisestä.

Rajapintapalvelu on tekninen käyttöyhteys, jonka avulla asiakassovellus ottaa yhteyttä kaupungin palvelimelle ja noutaa sieltä halutun aineiston määritellyltä alueelta. Rajapintapalveluiden käyttö edellyttää että käytössä on paikkatieto-ohjelmisto, joka tekee pyynnöt kaupungin palvelimelle. Kaupungin rajapinnat edellyttävät lisäksi, että käytössä oleva sovellus tukee WMS- tai WFS -standardia.

WMS-rajapintapalvelu

Web Map Service -rajapintapalvelu (WMS) on katselupalvelu, jonka avulla toisella palvelimella paikkatietoaineistoa voidaan katsella karttakuvina.Toistaiseksi kaupungin aineistoa on tarjolla wms-rajapintapalvelun kautta opaskartan, ilmakuvan, ajantasakaavan ja maastokartan osalta. Palvelun ja aineistojen metatiedot löytyvät Paikkatietohakemistosta hakusanalla Kouvola.

Käyttöönotto

Rajapintapalveluiden käyttöönotto edellyttää sopimusta. Sopimukset ovat voimassa toistaiseksi ja palvelut hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Aineistoa on mahdollista saada myös vuosisopimukseen perustuen.

Yhteystiedot

Rajapintapalvelut, WMS; WFS, KuntaGML, KRYSP

Käyttöoikeussopimukset

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme