+
-+ Tulosta

Ilmakuva on lentokoneesta kohtisuoraan alaspäin otettu kuva. Kuvaa käytetään mm. karttojen pohja-aineistona.

Ortoilmakuva on lentokoneesta kohtisuoraan alaspäin otettu ilmakuva, josta on poistettu kameran kuvaprojektion ja maaston korkeusvaihteluiden aiheuttamat vääristymät. Asettamalla ortokuva saman mittakaavaisen kartan alle on yksityiskohtien kohdistuminen täsmällistä. Ortokuvat kuvataan nykyään yleensä digitaalikameralla.

Ortokuvan etuna karttaan verrattuna on sen tulkitsemattomuus ja alkuperäinen yksityiskohtaisuus. Ortokuvat soveltuvat hyvin erilaisten suunnitelmien pohja-aineistoksi joko sellaisinaan tai yhdistettyinä eri kantakarttaelementtien, kuten esimerkiksi kiinteistörajojen kanssa. Kouvolassa ilmakuvat on kuvattu vuosina 2004, 2008, 2014 ja 2015 ja kattavat kaupunkiympäristöt sekä isoimmat taajamat. Eri vuosina kuvattujen ortoilmakuva-aineistojen laajuus vaihtelee.

Ilmakuvatulosteita voi tilata maankäytön asiakaspalvelusta. Tulosteen hinta vaihtelee 15-65 euroon riippuen paperikoosta ja paperinlaadusta.

Yhteystiedot

Karttatilaukset, asiakaspalvelu

Eeva Mikkolainen
Toimistosihteeri
020 615 4040

maankaytto(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme