+
-+ Tulosta

Kouvolan kaupungin ympäristöohjelma

Kouvolan kaupungin ympäristöohjelman tavoitteena 2017 - 2020 on 40 % kasvihuonekaasupäästövähennys vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Päästöjen vähentämisessä on onnistuttu hyvin ja tämä näkyy paitsi luonnonvarojen kulutuksen vähenemisenä myös kustannussäästöinä. Osa tavoitteista, kuten jätehuoltoa ja hankintoja koskevat tavoitteet, saavutettiin jo vuonna 2015, osassa riittää vielä tekemistä. Ympäristöohjelman päivitys aloitettiin syksyllä 2015, työtä koordinoi kaupunginjohtajan nimeämä poikkihallinnollinen työryhmä. Uusi ympäristöohjelma hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa kesäkuussa 2016.

Ympäristöohjelma toteuttaa paitsi kansallisia ja maakunnallisia tavoitteita, myös EU:n ympäristötavoitteita. Näitä tavoitteita toteutetaan neljän teeman kautta: Kasvihuonekaasupäästöt, Energia, Elinympäristö ja Toimintatapa. Ympäristöohjelman tavoitteet koskevat kaikkia kaupungin toimialoja sekä päättäjiä. Ympäristöohjelman pohjalla on syksyllä 2015 järjestettyjen 10 työpajan tulokset.

Kouvolan kaupungin ympäristöohjelma 2017-2020 [pdf, 2 MB] Ympäristöohjelman vuosiraportti 2016 [pdf, 925 KB]
CO2-raportti 2017 [pdf, 1 MB]
CO2-raportti 2016 [pdf, 1 MB] Ekotukitoiminnan raportti 2016 [pdf, 742 KB] Ympäristöystävällinen Kouvola -esite [pdf, 1 MB] Kouvolan kiinteistöpalvelujen ympäristöteot [pdf, 56 KB]

Ympäristöohjelma toteuttaa kaupunkistrategiaa

Kouvolan kaupungin ympäristöohjelma toteuttaa Laadukas ympäristö -päämäärää. Strategiatavoitteet ovat seuraavat:

  • Energiatehokas ja uusiutuviin energialähteisiin tukeutuva kaupunki
  • Eheä kaupunkirakenne
  • Joukkoliikenne osana palvelujärjestelmää
  • Vetovoimaiset luontokohteet
  • Ympäristöystävällinen kaupunki

Kouvolan kaupungin ympäristöohjelmassa määritellään kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen lisäksi tavoitteet, vastuut ja mittarit kullekin osa-alueelle. Ohjelman toteutumista seurataan vuosittain ympäristötilinpäätöksen yhteydessä julkaistavassa ympäristöraportissa, osavuosikatsauksissa, kaupungin johtoryhmän kokouksessa toukokuussa sekä poikkihallinnollisen ympäristöryhmän kokouksissa. Ympäristöohjelmaa koordinoi, kehittää ja sen tuloksista raportoi kaupungin ympäristöpalvelut.

Yhteystiedot

Kouvolan kaupunki
Ympäristöpalvelut

Hannu Friman
Ympäristöjohtaja
020 615 7900
Timo Martikainen
Ympäristöasiantuntija
020 615 6755

Liitetiedostot

Kouvola-Lahti -vertaisarviointiraportti 2013 [pdf, 704 KB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme