+
-+ Tulosta

Kouvolassa on yli 140 leikkipaikkaa, jotka ovat varustelutasoltaan erilaisia. Pienimmissä leikkipaikoissa on perusvälineet, kuten keinu, hiekkalaatikko ja jousiväline. Suuremmilla leikkikentillä on usein pelialue ja haastavampia kiipeilytelineitä. Kouvolassa on myös perhepuistoja, joissa on avoimen varhaiskasvatuksen järjestämää toimintaa

Katso karttapalvelusta, missä sijaitsevat Kouvolan leikkipaikat ja -kentät ja tutustu perhepuistojen kaikille avoimeen toimintaan!

Leikkipaikkakysely kartoittaa käyttäjien tarpeet ja toiveet

Missä ovat Kouvolan suosituimmat leikkipaikat? Minne toivoisit uuden leikkipaikan? Mistä leikkipaikan voisi poistaa?

Kouvolassa on 143 käyttöasteeltaan ja kunnoltaan vaihtelevaa leikkipaikkaa. Osa leikkipaikoista on kovalla kulutuksella; niissä käy paljon käyttäjiä aina lapsiperheistä varhaiskasvatuksen ryhmiin ja niihin tullaan pidemmänkin matkan takaa. Toisaalla on leikkipaikkoja, joiden välineet sammaloituvat vähäisen käytön vuoksi.

Leikkipaikkojen määrään, laatuun, varustelutasoon ja sijaintiin on nyt mahdollisuus vaikuttaa. Leikkipaikkoja käyttävien tarpeita ja toiveita kartoittava kysely on auki 13.11.-9.12.2018.

Vastaa kyselyyn tästä!

Kouvolan leikkipaikkaselvityksessä kartoitetaan leikkipaikkojen määrää, laatua, varustetasoa ja sijaintia. Nyt tehtävä selvitys luo pohjan leikkipaikkojen suunnittelulle ja kunnossapidolle, sillä siinä kartoitetaan kunnostettavien leikkipaikkojen kiireellisyysjärjestys useamman vuoden ajaksi.

Tärkeää tietoa selvityksen tueksi saadaan leikkipaikkojen käyttäjille suunnatusta kyselystä sekä kaikille leikkipaikoille tehdystä kuntokartoituksesta. Asukkaiden vastausten, kuntokartoituksen sekä väestötietoanalyysin perusteella arvioidaan myös, mistä leikkipaikoista voitaisiin luopua vähäisen käytön, huonon sijainnin tai huonokuntoisuuden takia. Lisäksi kyselyn perusteella saadaan tietoa, missä olisi tarvetta uudelle leikkipaikalle.

Laadusta määrän korvaajaksi

Leikkipaikkaselvityksen tavoitteena on tarjota kuntalaisille tasapuolisesti turvallisia, laadukkaita ja monipuolisia leikkipaikkoja. Kouvolassa on tällä hetkellä asukaslukuun suhteutettuna paljon leikkipaikkoja mutta resurssien vähyyden vuoksi huomattava osa niistä ei vastaa kunnoltaan sitä, mitä leikkipaikalta yleisesti odotetaan.

Tekninen lautakunta hyväksyy

Kartoitusten perusteella laadittava leikkipaikkaselvitys valmistuu kevään 2019 aikana, jonka jälkeen se viedään teknisen lautakunnan hyväksyttäväksi.

Anniina Saimakoski
Vihersuunnittelija
020 615 5441
anniina.saimakoskikouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme