+
-+ Tulosta

Liput ja hinnat

Kouvolassa on käytössä Waltti-matkakortti, johon voi ladata kautta ja/tai arvoa. Aikuisille, lapsille, opiskelijoille, nuorille ja senioreille on omat Waltti-tuotteensa. Waltti-matkakorttien lisäksi Kouvolan busseilla voi matkustaa kertalipulla, joka ostetaan käteisellä kuljettajalta.

Waltti-asiakaspalvelupiste

Bussimatkatoimisto
Torikatu 2, 45100 Kouvola
Avoinna ma-pe 7:45-17:30

Puh. 020 710 9705Waltti-matkakortti ja kaikki alla olevat hinnat ovat voimassa seuraavien liikennöitsijöiden vuoroissa:

 • Elimäen Liikenne
 • Linjaliikenne Martti Laurila
 • Autoyhtiöt K. Väisänen
 • Anjalankosken Linja
 • Linja-autoliikenne P. Puolakka
 • Matkatoimisto Matka-Majuri
 • Savonlinja-yhtiöt
 • Kymen Charterline
 • Liikenne Vuorela (vain kausiliput)
 • Pohjolan Liikenne (vain kausiliput)
 • Porvoon Liikenne (vain kausiliput)

Muiden liikennöitsijöiden osalta kelvolliset matkakortit ja lippujen hinnat tulee tarkistaa liikennöitsijältä.

Savonlinjan pikavuoroilla kelpaa maksuvälineenä Kouvolan sisäisillä matkoilla:

 • Waltti-kortille ladatut kausi- ja arvotuotteet Kouvolan joukkoliikenteen hinnaston mukaisesti
 • käteisliput Savonlinjan oman hinnaston mukaan (tarkista esim. Savonlinjan Linjalla-sovelluksesta)

Nettilataajat huomio! Valitkaa kausituotteita ladattaessa aina molemmat vyöhykkeet A ja B. Eri käyttäjäryhmien kausilipputuotteet ovat saman hintaisia riippumatta vyöhykkeiden määrästä. Tämä mahdollistaa matkustamisen koko Kouvolan alueella.

Matkalippujen hinnat

Hinnasto [pdf, 271 KB]

Hinnat Waltti-liikenteessä
Aikuinen

Lapsi
(7-16v.)

Nuori
(17-19v.)
Opiskelija / 2. asteen opiskelija
Kausilippu 30 pv* 44 € 30 € 38 € 38 € / 36 €
Kertalippu Aikuinen Lapsi (7-16v.)
Vyöhykkeen sisäinen 3,50 € 1,80 €
Vyöhykerajan ylittävä 5,00 € 2,50 €
Arvolippu* Aikuinen Lapsi (7-16v.)
Vyöhykkeen sisäinen 2,80 € 1,40 €
Vyöhykerajan ylittävä 4,00 € 2,00 €
* Kausi- ja arvolippuja ladattaessa peritään lisäksi latausmaksu. Lisäksi ensimmäistä kertaa Waltti-kortti ostettaessa peritään 6,5 € korttimaksu.
Vyöhykekartta [gif, 79 KB]
Latausmaksu
Lisälataus netissä
0 €
Bussimatkatoimisto 1,00 €
Linja-auto 2,00 €

Lipunmyyntipisteet

Waltti -matkakortin hankkiminen

 • Bussimatkatoimisto
  Torikatu 2, 45100 Kouvola
  Avoinna ma-pe 7:45-17:30

Waltti-korttia ostettaessa peritään 6,5 korttimaksu.

Nettipalveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla ja palvelun kautta ostetut kortit ovat aina henkilökohtaisia. Kortit toimitetaan postitse ja toimitusaika on noin viikko.

Waltti -matkakortin lisälataus

 • Bussimatkatoimisto
  Torikatu 2, 45100 Kouvola
  Avoinna ma-pe 7:45-17:30

 • Nettikauppa
  Waltti-kortin lataaminen: kauppa.waltti.fi
 • Paikallisliikenteen linja-autoissa voi ostaa kertalipun ja ladata Waltti-kortin käteisellä.

Latauksesta veloitetaan voimassa olevan hinnaston mukainen maksu.

Nettikaupasta ostetut tuotteet ovat aktivoitavissa paikallisliikenteen bussissa, pääsääntöisesti aikaisintaan kahden tunnin kuluttua nettilatauksesta. Varmuuden vuoksi lataus on hyvä suorittaa hyvissä ajoin, jotta ladattu tuote ehtii siirtyä ajoneuvolaitteiden latauslistoille! Esimerkiksi uuden kauden voimassaoloaika alkaa vasta, kun kortti leimataan ensimmäisen kerran edellisen kauden kuluttua loppuun. Uuden kauden voi ladata kortille reilusti ennen käytössä olevan kauden umpeutumista.

Asiakas voi valita nettikaupassa matkakortin lataamisen tavan:

 1. Ilman rekisteröitymistä: Lataaminen onnistuu syöttämällä pelkästään matkakortin taakse painettu korttinumero ja oma liikennöintialue. Tämän jälkeen kortille voi ostaa arvoa tai kautta. Lataus maksetaan verkkopankissa Paytrailin kautta ja kuitti latauksesta lähetetään lataajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
 2. Rekisteröimällä oman käyttäjätilin: Rekisteröityminen on helppoa ja edellyttää vain sähköpostin ja salasanan antamista. Tiliin voi yhdistää korttinumerolla "Tili"-välilehden kautta useita kortteja, jolloin lisätyt kortit ovat aina heti käytettävissä ja suoraan ladattavissa. Lisäksi edelliset ostokset ovat näkyvissä käyttäjätilissä. Kortille voi ostaa arvoa tai kautta. Lataus maksetaan verkkopankissa Paytrailin kautta ja kuitti latauksesta lähetetään lataajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Kausituotteita ostaessa muista valita molemmat vyöhykkeet (A ja B), jotta pystyt matkustamaan koko Kouvolan alueella! Eri käyttäjäryhmien kausilipputuotteet ovat saman hintaisia riippumatta vyöhykkeiden määrästä.

Nettipalvelun käyttöohjeet ja käyttöehdot

Waltti-kortinlukija -mobiilisovellus

Waltti-asiakkaat voivat nyt halutessaan ottaa käyttöönsä Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin voimassaolotiedot. Lue lisää...

Lipputuotteiden kuvaukset

Waltti-kausilippu

Kausilippu on korttipohjalle ostettava lipputuote, joka on voimassa 30 vuorokautta ensimmäisestä leimauksesta. Kausilipun lisäksi kortilla voi olla myös ladattuna arvoa. Kausilippua kortille ladatessa tulee valita molemmat vyöhykkeet A ja B.

Kortilla voi olla samanaikaisesti kaksi kausilippua, joista toinen on käytössä ja toinen on odottava kausi. Uusi kausi aktivoituu, kun kortti leimataan ensimmäisen kerran edellisen kauden kuluttua loppuun. Sen sijaan, jos asiakasryhmä vaihtuu seuraavalle ostettavalle kaudelle, tulee kausi käyttää loppuu ennen kuin kortille voi ladata uuden asiakasryhmän mukaisen kausituotteen. Eli esimerkiksi tapauksessa, jossa aikuisesta tulee opiskelija, ei hän voi ladata kortille opiskelijan kausilippua ennen kuin vanha aikuisen kausi on käytetty loppuun.

Kausilipun käyttäjäryhmiä ovat aikuinen, nuori, opiskelija, 2. asteen opiskelija ja lapsi. Kausilipputuotteita myydään vain kouvolalaisille, ja kausilippu voidaan ladata vain henkilökohtaiselle matkakortille.

- Aikuisen Waltti-kausilippu

Aikuisen kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 44 € + latausmaksu. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään vain kouvolalaisille.

Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2) tai Waltin nettipalvelusta, jatkossa lataus onnistuu Bussimatkatoimistossa, linja-autoissa ja Waltin nettikaupassa.

- Nuoren Waltti-kausilippu (17-19v.)

Nuoren kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 38 € + latausmaksu. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Nuoren kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään vain 17-19 -vuotiaille kouvolalaisille.

Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2) tai Waltin nettipalvelusta, jatkossa lataus onnistuu Bussimatkatoimistossa, linja-autoissa ja Waltin nettikaupassa.

- Opiskelijan Waltti-kausilippu

Opiskelijan kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 38 € + latausmaksu. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Opiskelijan kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään kouvolalaisille opiskelijoille.

Ensimmäinen Waltti-matkakortti ja kauden lataus tulee ostaa Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2), jatkossa lataus onnistuu Bussimatkatoimistossa, linja-autoissa ja Waltin nettikaupassa.

- 2. asteen opiskelijan Waltti-kausilippu

2. asteen opiskelijan kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 36 € + latausmaksu. Ensimmäisellä kerralla ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. 2. asteen opiskelijan kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään kouvolalaisille opiskelijoille. 2. asteen opiskelijoiden korttia ostettassa on aina oltava mukana ostotodistus. Ostotodistuksen saa oppilaitokselta! Ostotodistus on erilainen Kelan koulumatkatuen piirissä oleville ja muille 2. asteen opiskelijoille ja se jätetään Bussimatkatoimistoon, kun käydään ostamassa Waltti-matkakortti. Käytännössä Kelan koulumatkatuen piirissä ovat oppilaat, joiden koulumatka on yli 10km. Lisätietoa Kelan koulumatkatuesta löytyy täältä . HUOM! 54 €/kk kustannusraja EI koske Waltti-liikennettä, eli Kouvolassa tuon ehdon ei tarvitse täyttyä.

Ensimmäinen Waltti-matkakortti ja kauden lataus tulee ostaa Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2), jatkossa lataus onnistuu Bussimatkatoimistossa, linja-autoissa ja Waltin nettikaupassa.

- Lapsen Waltti-kausilippu (7-16v.)

Lapsen kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 30 € + latausmaksu. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Lapsen kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään kouvolalaisille.

Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2) tai Waltin nettipalvelusta, jatkossa lataus onnistuu Bussimatkatoimistossa, linja-autoissa ja Waltin nettikaupassa.

Waltti-arvolippu

Arvokortti sopii käyttäjälle, joka käyttää bussia säännöllisesti mutta niin harvoin, ettei kausilipun hankinta ole järkevää. Waltti-arvolipun voi hankkia kuka tahansa, ja arvoa voi ladata niin henkilö- kuin haltijakohtaiselle kortille. Henkilökohtaista korttia voi käyttää ainoastaan se henkilö, jonka nimissä kortti on ostettu. Haltijakohtaista korttia puolestaan voi käyttää kuka tahansa, jolla kortti on. Arvoa voi ladata myös kortille, jossa on kausilippu. Arvolipun käyttäjäryhmät ovat lapsi ja aikuinen.

Waltti-kortille voi ladata haluamansa määrän rahaa eli arvoa (0,65 - 500,0 €). Arvolipulla matkustettaessa matkan hinta on edullisempi kuin tavallinen kertalippu. Yksi arvolipulla maksettu matka vähentää kortilla olevaa arvoa vyöhykkeen sisäisellä matkalla aikuiselta 2,80 ja lapselta 1,40 tai vyöhykerajan ylittävällä matkalla aikuiselta 4 ja lapselta 2 . Korttia ostettaessa sille määritetään oletusvyöhyke, jonka perusteella matkan hinta veloitetaan. Jos matka poikkeaa oletusvyöhykkeistä, tulee matkustajan ilmoittaa asiasta kuljettajalle ennen maksutapahtumaa.

Henkilökohtaisella arvokortilla matkustettaessa kortin omistajan tulee aina olla mukana matkassa, mutta kortilla voi maksaa myös muiden matkustajien matkat. Aikuinen ei voi matkustaa lapsen arvokortilla. Lapsi voi matkustaa aikuisen arvokortilla, mutta matkasta peritään aikuisen arvokorttimatkan hinta. Waltti-arvokorttimatka on voimassa yhden tunnin ja sen aikana voi vaihtaa bussia, eikä kortilta veloiteta uutta matkaa.

Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2) tai Waltin nettipalvelusta, jatkossa lataus onnistuu Bussimatkatoimistossa, linja-autoissa ja Waltin nettikaupassa. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu.

Kertalippu

Kertalippu myydään vyöhykkeen sisäiselle tai vyöhykerajan ylittävälle matkalle (ks. vyöhykekartta). Lipun hinta määräytyy sen mukaan, ylittääkö matka vyöhykerajan vai ei. Kertalippu on eri hintainen aikuiselle ja lapselle (7-16v.). Vyöhykkeen sisäisellä matkalla kertalippu maksaa aikuiselta 3,50 ja lapselta 1,80 . Vyöhykerajan ylittävällä matkalla kertalippu maksaa aikuiselta 5 ja lapselta 2,50 . Kertalippu on voimassa yhden tunnin ja sen aikana voi vaihtaa bussia. Kertalippu tulee säilyttää ja näyttää aina kuljettajalle, joka tarkistaa, että vaihtoaika on voimassa. Huomioithan, että kertalipun voi maksaa vain käteisellä.

Seniorilippu

80 vuotta täyttäneet kouvolalaiset ovat oikeutettuja ilmaiseen joukkoliikenteeseen Kouvolassa. Edun saadakseen asiakkaalla on oltava Waltti-kortti, jolle on ladattu seniorin kausituote. Seniorilippu on 80 vuotta täyttäneille kouvolalaisille myönnettävä kausituote, joka on voimassa 365 päivää. Lipputuote on käyttäjälle maksuton, ja sillä voi matkustaa rajattoman määrän matkoja Kouvolan paikallisliikenteen busseissa ja palvelulinjojen autoissa. Asiointitakseissa riittää iän todistaminen.

Seniorilipun voi ladata Waltti-kortille vain Bussimatkatoimistossa (Torikatu 2). Ensimmäistä korttia noudettaessa tulee asiakkaan todistaa ikänsä kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Etua käyttääkseen seniorin kausituote tulee käydä lataamassa kortille vuosittain. Korttimaksua ja latausmaksua ei peritä.

Veteraanilippu

Veteraanilippu on asiakkaalle maksuton ja sillä voi matkustaa rajattoman määrän bussimatkoja Kouvolan kaupungin alueella. Veteraanilippuun ovat oikeutettuja kouvolalaiset sotaveteraanit, sotainvalidit sekä heidän puolisonsa ja leskensä. Veteraanilippua voi hakea Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2). Lomakkeen voi myös tulostaa ja täyttää etukäteen tästä.


Matkahuollon seutulippu (Kouvola, Iitti ja Luumäki)

Kouvolan, Iitin ja Luumäen alueen seutulippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan, Iitin ja Luumäen alueella 30 päivän aikana, lipun hinta määräytyy henkilön kotipaikkakunnan mukaan seuraavasti:
Kouvola 57 €
Iitti 57 €
Luumäki 84 €
Ensimmäisellä kerralla ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Seutulippu on henkilökohtainen. Ensimmäisen kerran seutulippu tulee ostaa Matkahuollon logistiikkapalveluista (Hemmintie 4, 45720 Kuusankoski). Jatkossa lataus onnistuu R-kioskeilla ja busseissa. Ensimmäistä lippua ostettaessa täytetään lomake, jonka saat Matkahuollosta, voit myös tulostaa lomakkeen tästä.

Lisätietoja seutulipusta löydät Matkahuollon sivuilta täältä ja täältä.

Matkahuollon vuosiliput

Matkahuolto myy 22 ja 44 matkan sarjalippuja. Liput ovat voimassa 1 vuoden ostopäivästä. Vuosilippu ei ole henkilökohtainen ja sillä voi maksaa useamman henkilön matkan. 44 matkan sarjalippuun sisältyy 25 %:n ja 22 matkan sarjalippuun 15 %:n alennus. Ensimmäisellä kerralla ostettaessa peritään 6,5 €:n korttimaksu, kortti on voimassa 3 vuotta. Vuosilippuja voi ostaa Matkahuollon toimipisteistä, Kouvolassa Hemmintie 4, 45720 Kuusankoski. Asiakkaan tulee aina varmistaa liikennöitsijältä, hyväksytäänkö Matkahuollon vuosilippu maksuvälineenä.

Lisää tietoa sarjalipuista löydät täältä .

Lastenvaunut linja-autoissa

Kouvolassa lastenvaunut ja työntäjä matkustavat maksuttomasti Kouvolan sisäiset linja-automatkat, mikäli käytettävä kalusto mahdollistaa lastenvaunujen kanssa matkustamisen.

Polkupyörät linja-autoissa

Polkupyörän kuljettamisesta linja-autossa peritään Kouvolassa vyöhykkeen sisäisen kertamatkan hinta (3,50 €).

Lemmikkieläimet linja-autoissa

Sylissä matkustavista lemmikeistä ei Kouvolan sisäisessä liikenteessä peritä maksua. Isommista lemmikeistä, kuten isoista koirista peritään Kouvolassa vyöhykkeen sisäisen kertamatkan hinta (3,50 €).

Maksuttomaan matkaan oikeutetut matkustajat

 • lasta lastenvaunuissa kuljettava yksi matkustaja
 • alle 7-vuotiaat lapset
 • vaikeavammaisten matkustajien saattajat
 • näkövammaisten opaskoirat opastustehtävissä
 • 80 vuotta täyttäneet kouvolalaiset (edellyttää Waltti-kortille ladattua seniorilippua, jonka voi hakea Bussimatkatoimistosta)
 • rintamaveteraanit sekä heidän puolisonsa ja leskensä (edellyttää veteraanilippua, Waltti-veteraanikorttia voi hakea Bussimatkatoimistosta)
 • SHL- ja VPL-korteilla matkustus maksutonta palveluliikenteessä

Vyöhykekartta

Joukkoliikenteen vyöhykkeetJoukkoliikenteen vyöhykkeet. Klikkaa kuva suuremmaksi!

Waltti- matkakortti- ja matkustusehdot. [pdf, 412 KB]

Valtakirjapohja.pdf [pdf, 5 KB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme