+
-+ Tulosta

Liput ja hinnat

Kouvolassa on käytössä Waltti-matkakortti, johon voi ladata kautta tai arvoa. Aikuisille, lapsille, opiskelijoille ja nuorille on omat Waltti-tuotteensa. Waltti-matkakorttien lisäksi Kouvolan busseilla voi matkustaa kertalipulla. Kertalippu ostetaan kuljettajalta ja lippu on voimassa tunnin.

Erilaisia Waltti-lipputuotteita myydään Matkahuollossa (Hallituskatu 3).

Waltti-matkakortti ja kaikki alla olevat hinnat ovat voimassa seuraavien liikennöitsijöiden vuoroissa:

 • Savonlinja-yhtiöt
 • Linjaliikenne Martti Laurila
 • Elimäen Liikenne
 • Autoyhtiöt K. Väisänen
 • Anjalankosken Linja
 • Linja-autoliikenne P. Puolakka
 • Matkatoimisto Matka-Majuri
 • Vuorelan Liikenne (vain kausiliput)
 • Pohjolan Liikenne (vain kausiliput)
 • Porvoon Liikenne (vain kausiliput)

Muiden liikennöitsijöiden osalta kelvolliset matkakortit ja lippujen hinnat tulee tarkistaa liikennöitsijältä.

Nettilataajat huomio! Valitkaa kausituotteita ladattaessa aina molemmat vyöhykkeet A ja B. Eri käyttäjäryhmien kausilipputuotteet ovat saman hintaisia riippumatta vyöhykkeiden määrästä. Tämä mahdollistaa matkustamisen koko Kouvolan alueella.

Matkalippujen hinnat

Hinnat Waltti-liikenteessä
Aikuinen

Lapsi
(7-16v.)

Nuori
(17-19v.)
Opiskelija / 2. asteen opiskelija
Kausilippu 30 pv* 44 € 30 € 38 € 38 € / 36 €
Kertalippu Aikuinen Lapsi (7-16v.)
Vyöhykkeen sisäinen 3,50 € 1,80 €
Vyöhykerajan ylittävä 5,00 € 2,50 €
Arvolippu* Aikuinen Lapsi (7-16v.)
Vyöhykkeen sisäinen 2,80 € 1,40 €
Vyöhykerajan ylittävä 4,00 € 2,00 €
* Kausi- ja arvolippuja ladattaessa peritään lisäksi latausmaksu. Lisäksi ensimmäistä kertaa Waltti-kortti ostettaessa peritään 6,5 € korttimaksu.
Vyöhykekartta [gif, 79 KB]
Latausmaksu
Netti lisälataus
0 €
Matkahuolto 1,00 €
Linja-auto 2,00 €

Waltti -matkakortin hankkiminen

Ensimmäisen Waltti-matkakortin voi hankkia Matkahuollosta (Kouvolan Matkakeskus, Hallituskatu 3) tai sen voi tilata Internetistä. Nettipalveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla ja palvelun kautta ostetut kortit ovat aina henkilökohtaisia (esim. aikuinen ei voi ostaa lapsen korttia). Kortit toimitetaan postitse ja toimitusaika on noin viikko. Waltti-kortin voit tilata täältä.

Jos asiakkaalla on Waltti-kausikortti ja siellä aktiivinen kausilippu, tulee kausi käyttää loppuun ennen kuin kortille voi ladata toisen kausituotteen. Eli esimerkiksi tapauksessa, jossa aikuisesta tulee opiskelija, ei hän voi ladata kortille opiskelijan kausilippua ennen kuin vanha aikuisen kausi on käytetty loppuun.

Waltti -matkakortin lisälataus

Waltti -matkakortin voi lisäladata Matkahuollossa, paikallisliikenteen linja-autoissa tai Waltin nettipalvelussa osoitteessa https://kauppa.waltti.fi Latauksesta veloitetaan voimassa olevan hinnaston mukainen maksu.

Verkkokaupassa asiakas voi valita matkakortin lataamisen tavan:

 • a) ilman rekisteröitymistä: Lataaminen onnistuu syöttämällä pelkästään matkakortin taakse painettu korttinumero ja oma liikennöintialue. Tämän jälkeen kortille voi ostaa arvoa tai kautta. Lataus maksetaan verkkopankissa Paytrailin kautta ja kuitti latauksesta lähetetään lataajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
 • b) rekisteröimällä oman käyttäjätilin: Rekisteröityminen on helppoa ja edellyttää vain sähköpostin ja salasanan antamista. Tiliin voi yhdistää korttinumerolla "Tili"-välilehden kautta useita kortteja, jolloin lisätyt kortit ovat aina heti käytettävissä ja suoraan ladattavissa. Lisäksi edelliset ostokset ovat näkyvissä käyttäjätilissä. Kortille voi ostaa arvoa tai kautta. Lataus maksetaan verkkopankissa Paytrailin kautta ja kuitti latauksesta lähetetään lataajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Palvelussa ei voi ladata Kelan koulumatkatuotteita. Kausituotteita ostaessa muista valita molemmat vyöhykkeet (A ja B), jotta pystyt matkustamaan koko Kouvolan alueella! Lataus on aktivoitavissa paikallisliikenteen bussissa, pääsääntöisesti aikaisintaan kahden tunnin kuluttua nettilatauksesta.

Nettipalvelun käyttöohjeet ja käyttöehdot

Waltti-kortinlukija -mobiilisovellus

Waltti-asiakkaat voivat nyt halutessaan ottaa käyttöönsä Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin voimassaolotiedot. Lue lisää...

Lipputuotteiden kuvaukset

Aikuisen Waltti-kausilippu

Aikuisen kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 44 € + latausmaksu. Ensimmäisellä kerralla ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Kaupunkilippu on henkilökohtainen ja se myydään vain kouvolalaisille. Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Matkahuollosta (Hallituskatu 3) tai Waltin nettipalvelusta, jatkossa lataus onnistuu Matkahuollossa, linja-autoissa ja Waltin nettipalvelussa. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Aikuisen kausilippu on henkilökohtainen

Nuoren Waltti-kausilippu (17-19v.)

Nuoren kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 38 € + latausmaksu. Ensimmäisellä kerralla ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Nuoren kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään vain kouvolalaisille. Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Matkahuollosta (Hallituskatu 3) tai Waltin nettipalvelusta, jatkossa lataus onnistuu Matkahuollossa, linja-autoissa ja Waltin nettipalvelussa. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Nuoren kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään 17-19 -vuotiaille kouvolalaisille.

Opiskelijan Waltti-kausilippu

Opiskelijan kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 38 € + latausmaksu. Ensimmäisellä kerralla ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Matkahuollosta (Hallituskatu 3), jatkossa lataus onnistuu Matkahuollossa, linja-autoissa ja Waltin nettipalvelussa. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Opiskelijan kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään kouvolalaisille opiskelijoille.

2. asteen opiskelijan Waltti-kausilippu

2. asteen opiskelijan kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 36 € + latausmaksu. Ensimmäisellä kerralla ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. 2. asteen opiskelijoiden korttia ostettassa on aina oltava mukana koululta saatu ostotodistus. Ostotodistus on erilainen Kelan koulumatkatuen piirissä oleville ja muille 2. asteen opiskelijoille ja se jätetään Matkahuoltoon, kun käydään ostamassa Waltti-matkakortti. Ostotodistuksen voi tulostaa alla olevista linkeistä tai sen voi pyytääå oppilaitoksesta. Käytännössä Kelan koulumatkatuen piirissä ovat oppilaat, joiden koulumatka on yli 10km. Lisätietoa Kelan koulumatkatuesta löytyy täältä . HUOM! 54 €/kk kustannusraja EI koske Waltti-liikennettä, eli Kouvolassa tuon ehdon ei tarvitse täyttyä.

Kela-koulumatkatukilaisen ostotodistus. [rtf, 17 MB] Muiden 2. asteen opiskelijoiden ostotodistus. [rtf, 16 MB]
Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Matkahuollosta (Hallituskatu 3) tai Waltin nettipalvelusta, jatkossa lataus onnistuu Matkahuollossa, linja-autoissa ja Waltin nettipalvelussa. KELA:n koulumatkatuettua kausituotetta ei voi ladata Waltin nettipalvelussa. 2. asteen opiskelijan kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään kouvolalaisille opiskelijoille.

Lapsen Waltti-kausilippu (7-16v.)

Lapsen kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta asiakkaalle on 30 € + latausmaksu. Ensimmäisellä kerralla ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Matkahuollosta (Hallituskatu 3) tai Waltin nettipalvelusta, jatkossa lataus onnistuu Matkahuollossa, linja-autoissa ja Waltin nettipalvelussa. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu.

Waltti-arvokortti

Arvokortti sopii käyttäjälle, joka käyttää bussia säännöllisesti mutta niin harvoin, ettei kausilipun hankinta ole järkevää. Arvolipulle voi ladata haluamansa määrän rahaa (0,65 - 500,0 €) ja arvolipulla matkustettaessa matkan hinta on edullisempi kuin tavallinen kertalippu. Arvokortti voi olla haltija- tai henkilökohtainen ja arvoa voi ladata myös kausilipulle. Henkilökohtaisella arvokortilla matkustettaessa kortin omistajan tulee aina olla mukana matkassa, mutta kortilla voi maksaa myös muiden matkustajien matkat. Arvokortti myydään erikseen lapselle ja aikuiselle. Aikuinen ei voi matkustaa lapsen arvokortilla. Lapsi voi matkustaa aikuisen arvokortilla, mutta matkasta peritään aikuisen arvokorttimatkan hinta. Waltti-arvokorttimatka on voimassa yhden tunnin ja sen aikana voi vaihtaa bussia eikä kortilta veloiteta uutta matkaa.

Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Matkahuollosta (Hallituskatu 3) tai Waltin nettipalvelusta, jatkossa lataus onnistuu Matkahuollossa, linja-autoissa ja Waltin nettipalvelussa. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu.

Kertalippu

Kertalippu myydään vyöhykkeen sisäiselle tai vyöhykerajan ylittävälle matkalle (ks. vyöhykekartta). Lipun hinta määräytyy sen mukaan, ylittääkö matka vyöhykerajan vai ei. Kertalippu on eri hintainen aikuiselle ja lapselle (7-16v.). Kertalippu on voimassa yhden tunnin ja sen aikana voi vaihtaa bussia. Kertalippu tulee säilyttää ja näyttää aina kuljettajalle, joka tarkistaa, että vaihtoaika on voimassa.

Veteraanilippu

Veteraanilippu on asiakkaalle maksuton ja sillä voi matkustaa rajattoman määrän bussimatkoja Kouvolan kaupungin alueella. Veteraanilippuun ovat oikeutettuja kouvolalaiset sotaveteraanit, sotainvalidit sekä heidän puolisonsa ja leskensä. Veteraanilippua voi hakea Matkahuollosta (Hallituskatu 3). Lomakkeen voi myös tulostaa ja täyttää etukäteen tästä.

Matkahuollon seutulippu (Kouvola, Iitti ja Luumäki)

Kouvolan, Iitin ja Luumäen alueen seutulippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan, Iitin ja Luumäen alueella 30 päivän aikana, lipun hinta määräytyy henkilön kotipaikkakunnan mukaan seuraavasti:
Kouvola 57 €
Iitti 57 €
Luumäki 84 €
Ensimmäisellä kerralla ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Seutulippu on henkilökohtainen. Ensimmäisen kerran seutulippu tulee ostaa Matkahuollosta (Hallituskatu 3). Ensimmäistä lippua ostettaessa täytetään lomake, jonka saat Matkahuollosta, voit myös tulostaa lomakkeen tästä [pdf, 14 KB] .

Matkahuollon vuosiliput

Matkahuolto myy 22 ja 44 matkan sarjalippuja. Liput ovat voimassa 1 vuoden ostopäivästä. Vuosilippu ei ole henkilökohtainen ja sillä voi maksaa useamman henkilön matkan. 44 matkan sarjalippuun sisältyy 25 %:n ja 22 matkan sarjalippuun 15 %:n alennus. Ensimmäisellä kerralla ostettaessa peritään 6,5 €:n korttimaksu, kortti on voimassa 3 vuotta. Asiakkaan tulee aina varmistaa liikennöitsijältä, hyväksytäänkö Matkahuollon vuosilippu maksuvälineenä. Lisää tietoa sarjalipuista löydät täältä .

Lastenvaunut linja-autoissa

Kouvolassa lastenvaunut ja työntäjä matkustavat maksuttomasti Kouvolan sisäiset linja-automatkat, mikäli käytettävä kalusto mahdollistaa lastenvaunujen kanssa matkustamisen.

Polkupyörät linja-autoissa

Polkupyörän kuljettamisesta linja-autossa peritään Kouvolassa vyöhykkeen sisäisen kertamatkan hinta (3,50 €).

Lemmikkieläimet linja-autoissa

Sylissä matkustavista lemmikeistä ei Kouvolan sisäisessä liikenteessä peritä maksua. Isommista lemmikeistä, kuten isoista koirista peritään Kouvolassa vyöhykkeen sisäisen kertamatkan hinta (3,50 €).

Vyöhykekartta

Joukkoliikenteen vyöhykkeetJoukkoliikenteen vyöhykkeet. Klikkaa kuva suuremmaksi!

Waltti- matkakortti- ja matkustusehdot. [pdf, 412 KB]

Valtakirjapohja.pdf [pdf, 5 KB]