+
-+ Tulosta

Liput ja hinnat

Kouvolassa on käytössä Waltti-matkakortti, johon voi ladata kautta ja/tai arvoa. Aikuisille, lapsille, opiskelijoille ja nuorille on omat Waltti-tuotteensa. Waltti-matkakorttien lisäksi Kouvolan busseilla voi matkustaa kertalipulla. Kertalippu ostetaan kuljettajalta ja lippu on voimassa tunnin.

Waltti-matkakortti ja kaikki alla olevat hinnat ovat voimassa seuraavien liikennöitsijöiden vuoroissa:

 • Elimäen Liikenne
 • Linjaliikenne Martti Laurila
 • Autoyhtiöt K. Väisänen
 • Anjalankosken Linja
 • Linja-autoliikenne P. Puolakka
 • Matkatoimisto Matka-Majuri
 • Savonlinja-yhtiöt
 • Liikenne Vuorela (vain kausiliput)
 • Pohjolan Liikenne (vain kausiliput)
 • Porvoon Liikenne (vain kausiliput)

Muiden liikennöitsijöiden osalta kelvolliset matkakortit ja lippujen hinnat tulee tarkistaa liikennöitsijältä.

Savonlinjan pikavuoroilla kelpaa maksuvälineenä Kouvolan sisäisillä matkoilla:

 • Waltti-kortille ladatut kausi- ja arvotuotteet Kouvolan joukkoliikenteen hinnaston mukaisesti
 • käteisliput Savonlinjan oman hinnaston mukaan (tarkista esim. Savonlinjan Linjalla-sovelluksesta)

Nettilataajat huomio! Valitkaa kausituotteita ladattaessa aina molemmat vyöhykkeet A ja B. Eri käyttäjäryhmien kausilipputuotteet ovat saman hintaisia riippumatta vyöhykkeiden määrästä. Tämä mahdollistaa matkustamisen koko Kouvolan alueella.

Matkalippujen hinnat

Hinnasto [pdf, 271 KB]

Hinnat Waltti-liikenteessä
Aikuinen

Lapsi
(7-16v.)

Nuori
(17-19v.)
Opiskelija / 2. asteen opiskelija
Kausilippu 30 pv* 44 € 30 € 38 € 38 € / 36 €
Kertalippu Aikuinen Lapsi (7-16v.)
Vyöhykkeen sisäinen 3,50 € 1,80 €
Vyöhykerajan ylittävä 5,00 € 2,50 €
Arvolippu* Aikuinen Lapsi (7-16v.)
Vyöhykkeen sisäinen 2,80 € 1,40 €
Vyöhykerajan ylittävä 4,00 € 2,00 €
* Kausi- ja arvolippuja ladattaessa peritään lisäksi latausmaksu. Lisäksi ensimmäistä kertaa Waltti-kortti ostettaessa peritään 6,5 € korttimaksu.
Vyöhykekartta [gif, 79 KB]
Latausmaksu
Netti lisälataus
0 €
Matkahuolto ja Bussimatkatoimisto 1,00 €
Linja-auto 2,00 €

Lipunmyyntipisteet

Waltti -matkakortin hankkiminen

 • Bussimatkatoimisto
  Torikatu 2, 45100 Kouvola
  Avoinna ma-pe 8:30-17:30 (9.8. alkaen ma-pe 7:45-17:30)

Waltti-korttia ostettaessa peritään 6,5 korttimaksu.

Nettipalveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla ja palvelun kautta ostetut kortit ovat aina henkilökohtaisia. Kortit toimitetaan postitse ja toimitusaika on noin viikko.

Waltti -matkakortin lisälataus.

 • Bussimatkatoimisto
  Torikatu 2, 45100 Kouvola
  Avoinna ma-pe 8:30-17:30 (9.8. alkaen ma-pe 7:45-17:30)
 • Nettikauppa
  Waltti-kortin lataaminen: kauppa.waltti.fi
 • Paikallisliikenteen linja-autoissa voi ostaa kertalipun ja ladata Waltti-kortin käteisellä.

Latauksesta veloitetaan voimassa olevan hinnaston mukainen maksu.

Nettikaupasta ostetut tuotteet ovat aktivoitavissa paikallisliikenteen bussissa, pääsääntöisesti aikaisintaan kahden tunnin kuluttua nettilatauksesta. Asiakas voi valita nettikaupassa matkakortin lataamisen tavan:

 1. Ilman rekisteröitymistä: Lataaminen onnistuu syöttämällä pelkästään matkakortin taakse painettu korttinumero ja oma liikennöintialue. Tämän jälkeen kortille voi ostaa arvoa tai kautta. Lataus maksetaan verkkopankissa Paytrailin kautta ja kuitti latauksesta lähetetään lataajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.
 2. Rekisteröimällä oman käyttäjätilin: Rekisteröityminen on helppoa ja edellyttää vain sähköpostin ja salasanan antamista. Tiliin voi yhdistää korttinumerolla "Tili"-välilehden kautta useita kortteja, jolloin lisätyt kortit ovat aina heti käytettävissä ja suoraan ladattavissa. Lisäksi edelliset ostokset ovat näkyvissä käyttäjätilissä. Kortille voi ostaa arvoa tai kautta. Lataus maksetaan verkkopankissa Paytrailin kautta ja kuitti latauksesta lähetetään lataajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Kausituotteita ostaessa muista valita molemmat vyöhykkeet (A ja B), jotta pystyt matkustamaan koko Kouvolan alueella! Verkkopalvelussa ei voi ladata Kelan koulumatkatuotteita.

Waltti-matkakortilla voi olla yhtä aikaa sekä arvoa että kautta. Jos asiakkaalla on Waltti-kortilla aktiivinen kausilippu, uuden kauden voi ladata kortille valmiiksi ennen edellisen kausituotteen umpeutumista. Uusi kausi aktivoituu edellisen kauden kuluttua loppuun. Sen sijaan, jos asiakasryhmä vaihtuu seuraavalle ostettavalle kaudelle, tulee kausi käyttää loppuun ennen kuin kortille voi ladata toisen kausituotteen. Eli esimerkiksi tapauksessa, jossa aikuisesta tulee opiskelija, ei hän voi ladata kortille opiskelijan kausilippua ennen kuin vanha aikuisen kausi on käytetty loppuun.

Nettipalvelun käyttöohjeet ja käyttöehdot

Waltti-kortinlukija -mobiilisovellus

Waltti-asiakkaat voivat nyt halutessaan ottaa käyttöönsä Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin voimassaolotiedot. Lue lisää...

Lipputuotteiden kuvaukset

Aikuisen Waltti-kausilippu

Aikuisen kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 44 € + latausmaksu. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään vain kouvolalaisille. Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2) tai Waltin nettipalvelusta, jatkossa lataus onnistuu Bussimatkatoimistossa, linja-autoissa ja Waltin nettipalvelussa.

Nuoren Waltti-kausilippu (17-19v.)

Nuoren kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 38 € + latausmaksu. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Nuoren kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään vain 17-19 -vuotiaille kouvolalaisille. Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2) tai Waltin nettipalvelusta, jatkossa lataus onnistuu Bussimatkatoimistossa, linja-autoissa ja Waltin nettipalvelussa.

Opiskelijan Waltti-kausilippu

Opiskelijan kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 38 € + latausmaksu. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Opiskelijan kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään kouvolalaisille opiskelijoille. Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2), jatkossa lataus onnistuu Bussimatkatoimistossa, linja-autoissa ja Waltin nettipalvelussa.

2. asteen opiskelijan Waltti-kausilippu

2. asteen opiskelijan kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 36 € + latausmaksu. Ensimmäisellä kerralla ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. 2. asteen opiskelijan kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään kouvolalaisille opiskelijoille. 2. asteen opiskelijoiden korttia ostettassa on aina oltava mukana koululta saatu ostotodistus. Ostotodistus on erilainen Kelan koulumatkatuen piirissä oleville ja muille 2. asteen opiskelijoille ja se jätetään Bussimatkatoimistoon, kun käydään ostamassa Waltti-matkakortti. Ostotodistuksen voi tulostaa alla olevista linkeistä tai sen voi pyytää oppilaitoksesta. Käytännössä Kelan koulumatkatuen piirissä ovat oppilaat, joiden koulumatka on yli 10km. Lisätietoa Kelan koulumatkatuesta löytyy täältä . HUOM! 54 €/kk kustannusraja EI koske Waltti-liikennettä, eli Kouvolassa tuon ehdon ei tarvitse täyttyä.

Kela-koulumatkatukilaisen ostotodistus. [rtf, 17 MB] Muiden 2. asteen opiskelijoiden ostotodistus. [rtf, 16 MB]
Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2), jatkossa lataus onnistuu Bussimatkatoimistossa, linja-autoissa ja Waltin nettipalvelussa. KELA:n koulumatkatuettua kausituotetta ei voi ladata Waltin nettipalvelussa.

Lapsen Waltti-kausilippu (7-16v.)

Lapsen kausilippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan sisällä 30 päivän aikana, lipun hinta on 30 € + latausmaksu. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Lapsen kausilippu on henkilökohtainen ja se myydään kouvolalaisille. Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2) tai Waltin nettipalvelusta, jatkossa lataus onnistuu Bussimatkatoimistossa, linja-autoissa ja Waltin nettipalvelussa.

Waltti-arvolippu

Arvokortti sopii käyttäjälle, joka käyttää bussia säännöllisesti mutta niin harvoin, ettei kausilipun hankinta ole järkevää. Arvolipulle voi ladata haluamansa määrän rahaa (0,65 - 500,0 €).Arvolipulla matkustettaessa matkan hinta on edullisempi kuin tavallinen kertalippu. Yksi arvolipulla maksettu matka vähentää kortilla olevaa arvoa vyöhykkeen sisäisellä matkalla aikuiselta 2,80 ja lapselta 1,40 tai vyöhykerajan ylittävällä matkalla aikuiselta 4 ja lapselta 2 . Arvokortti voi olla haltija- tai henkilökohtainen ja arvoa voi ladata myös kortille, jossa on kausilippu. Henkilökohtaisella arvokortilla matkustettaessa kortin omistajan tulee aina olla mukana matkassa, mutta kortilla voi maksaa myös muiden matkustajien matkat. Arvokortti myydään erikseen lapselle ja aikuiselle. Aikuinen ei voi matkustaa lapsen arvokortilla. Lapsi voi matkustaa aikuisen arvokortilla, mutta matkasta peritään aikuisen arvokorttimatkan hinta. Waltti-arvokorttimatka on voimassa yhden tunnin ja sen aikana voi vaihtaa bussia, eikä kortilta veloiteta uutta matkaa.

Ensimmäinen Waltti-matkakortti tulee ostaa Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2) tai Waltin nettipalvelusta, jatkossa lataus onnistuu Bussimatkatoimistossa, linja-autoissa ja Waltin nettipalvelussa. Ensimmäistä Waltti-korttia ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu.

Kertalippu

Kertalippu myydään vyöhykkeen sisäiselle tai vyöhykerajan ylittävälle matkalle (ks. vyöhykekartta). Lipun hinta määräytyy sen mukaan, ylittääkö matka vyöhykerajan vai ei. Kertalippu on eri hintainen aikuiselle ja lapselle (7-16v.). Vyöhykkeen sisäisellä matkalla kertalippu maksaa aikuiselta 3,50 ja lapselta 1,80 . Vyöhykerajan ylittävällä matkalla kertalippu maksaa aikuiselta 5 ja lapselta 2,50 . Kertalippu on voimassa yhden tunnin ja sen aikana voi vaihtaa bussia. Vaihtoa ei ole tarkoitettu käytettäväksi paluumatkaan. Kertalippu tulee säilyttää ja näyttää aina kuljettajalle, joka tarkistaa, että vaihtoaika on voimassa. Huomioithan, että kertalipun voi maksaa vain käteisellä.

Veteraanilippu

Veteraanilippu on asiakkaalle maksuton ja sillä voi matkustaa rajattoman määrän bussimatkoja Kouvolan kaupungin alueella. Veteraanilippuun ovat oikeutettuja kouvolalaiset sotaveteraanit, sotainvalidit sekä heidän puolisonsa ja leskensä. Veteraanilippua voi hakea Bussimatkatoimistosta (Torikatu 2). Lomakkeen voi myös tulostaa ja täyttää etukäteen tästä.

Matkahuollon seutulippu (Kouvola, Iitti ja Luumäki)

Kouvolan, Iitin ja Luumäen alueen seutulippu oikeuttaa matkustamaan rajattoman määrän linja-automatkoja Kouvolan, Iitin ja Luumäen alueella 30 päivän aikana, lipun hinta määräytyy henkilön kotipaikkakunnan mukaan seuraavasti:
Kouvola 57 €
Iitti 57 €
Luumäki 84 €
Ensimmäisellä kerralla ostettaessa peritään lisäksi 6,5 € suuruinen korttimaksu. Seutulippu on henkilökohtainen. Ensimmäisen kerran seutulippu tulee ostaa Matkahuollosta (Hallituskatu 3). Ensimmäistä lippua ostettaessa täytetään lomake, jonka saat Matkahuollosta, voit myös tulostaa lomakkeen tästä [pdf, 14 KB] .

Matkahuollon vuosiliput

Matkahuolto myy 22 ja 44 matkan sarjalippuja. Liput ovat voimassa 1 vuoden ostopäivästä. Vuosilippu ei ole henkilökohtainen ja sillä voi maksaa useamman henkilön matkan. 44 matkan sarjalippuun sisältyy 25 %:n ja 22 matkan sarjalippuun 15 %:n alennus. Ensimmäisellä kerralla ostettaessa peritään 6,5 €:n korttimaksu, kortti on voimassa 3 vuotta. Asiakkaan tulee aina varmistaa liikennöitsijältä, hyväksytäänkö Matkahuollon vuosilippu maksuvälineenä. Lisää tietoa sarjalipuista löydät täältä .

Lastenvaunut linja-autoissa

Kouvolassa lastenvaunut ja työntäjä matkustavat maksuttomasti Kouvolan sisäiset linja-automatkat, mikäli käytettävä kalusto mahdollistaa lastenvaunujen kanssa matkustamisen.

Polkupyörät linja-autoissa

Polkupyörän kuljettamisesta linja-autossa peritään Kouvolassa vyöhykkeen sisäisen kertamatkan hinta (3,50 €).

Lemmikkieläimet linja-autoissa

Sylissä matkustavista lemmikeistä ei Kouvolan sisäisessä liikenteessä peritä maksua. Isommista lemmikeistä, kuten isoista koirista peritään Kouvolassa vyöhykkeen sisäisen kertamatkan hinta (3,50 €).

Vyöhykekartta

Joukkoliikenteen vyöhykkeetJoukkoliikenteen vyöhykkeet. Klikkaa kuva suuremmaksi!

Waltti- matkakortti- ja matkustusehdot. [pdf, 412 KB]

Valtakirjapohja.pdf [pdf, 5 KB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme