+
-+ Tulosta

Talous- ja velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonta siirtyy vuoden 2019 alusta oikeusaputoimistojen järjestettäväksi.

Kaikkien talous- ja velkaneuvojien yhteystiedot muuttuvat 31.12.2018.

Lähimpänä oleva talous- ja velkaneuvontatoimisto ja sähköpostiosoite on 1.1.2019:

Kymenlaakson oikeusaputoimisto, Kouvolan toimipiste
kymenlaakso.velkaneuvonta(at)oikeus.fi
suorat sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)oikeus.fi

Jos asiasi käsittely talous- ja velkaneuvonnassa on päättynyt ennen vuotta 2019, asiakastietosi eivät siirry oikeusaputoimistoon. Muista säilyttää erityisesti velkojen järjestelyä koskevat asiakirjasi.

Talous- ja velkaneuvonnan palvelut pysyvät muutoin ennallaan ja maksuttomina.

Talous- ja velkaneuvonta antaa neuvoja erilaisissa talouteen ja velkaantumiseen liittyvissä ongelmissa.

Talous- ja velkaneuvontaan kannattaa ottaa yhteyttä silloin, kun oma velkatilanne on käynyt hallitsemattomaksi hoitaa ja kun laskujaan tai velkojaan ei niiden erääntyessä pysty hoitamaan. Tilanteen pitkittäminen yleensä syventää ylivelkaantumista ja aiheuttaa suuria korko- ja perintäkuluja.

Palvelut

  • Ylivelkaantuneiden omaan talouteen liittyvien ongelmien ratkaisumahdollisuuksien selvittäminen.
  • Ylivelkaantuneiden avustaminen velkojen järjestelyissä tavoitteena tehdä velkojien kanssa oman maksukyvyn mukainen sovintoratkaisu.
  • Ylivelkaantuneita avustaminen haettaessa käräjäoikeudesta yksityishenkilön velkajärjestelyä. Hakemuksen laatimisessa, asiakirjojen hankkimisessa, lausumien ja vastineiden laatimisessa sekä mahdollisessa muutoksenhaussa hovioikeuteen tai korkeimpaan oikeuteen avustaminen.
  • Avustaminen ja neuvominen maksuohjelmaa toteuttavien velallisien maksuohjelman noudattamiseen ja muuttamiseen liittyvissä asioissa.
  • Avustaminen lisätilitysvelvollisuuden laskemisessa.

Puhelinneuvonnassa kartoitetaan alustavasti asiakkaan taloudellista perustilannetta: tuloja, menoja, velkoja ja mahdollista varallisuutta. Talous- ja velkaneuvonnasta saa perustietoja velkojen hoitamisen vaihtoehdoista. Siellä kartoitetaan alustavasti mahdollisuuksia velkojen järjestelyyn.

Velkojen järjestelyä ja taloudellisen tilanteen selvittämistä varten varataan tarvittaessa käyntiaika talous- ja velkaneuvojalle. Talous- ja velkaneuvonnasta annetaan myös toimintaohjeita tarvittavien liitteiden ja selvitysten hankkimiseen ennen talous- ja velkaneuvojan tapaamista.

Yhteystiedot

Kymenlaakson oikeusaputoimisto

Oikeus- ja poliisitalo, Kauppalankatu 43 C
45100 Kouvola

puh. 029 566 0285. Puhelinpalvelu arkisin
klo 11–12.

Sähköposti: kymenlaakso.velkaneuvonta(at)oikeus.fi


Liitetiedostot

Esite talous- ja velkaneuvonnasta [pdf, 2 MB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme