+
-+ Tulosta

Talous- ja velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonta antaa neuvoja erilaisissa talouteen ja velkaantumiseen liittyvissä ongelmissa. Maksuton palvelu on tarkoitettu Kouvolan kaupungin ja Iitin kunnan asukkaille.

Talous- ja velkaneuvontaan kannattaa ottaa yhteyttä silloin, kun oma velkatilanne on käynyt hallitsemattomaksi hoitaa ja kun laskujaan tai velkojaan ei niiden erääntyessä pysty hoitamaan. Tilanteen pitkittäminen yleensä syventää ylivelkaantumista ja aiheuttaa suuria korko- ja perintäkuluja.

Palvelut

  • Ylivelkaantuneiden omaan talouteen liittyvien ongelmien ratkaisumahdollisuuksien selvittäminen.
  • Ylivelkaantuneiden avustaminen velkojen järjestelyissä tavoitteena tehdä velkojien kanssa oman maksukyvyn mukainen sovintoratkaisu.
  • Ylivelkaantuneita avustaminen haettaessa käräjäoikeudesta yksityishenkilön velkajärjestelyä. Hakemuksen laatimisessa, asiakirjojen hankkimisessa, lausumien ja vastineiden laatimisessa sekä mahdollisessa muutoksenhaussa hovioikeuteen tai korkeimpaan oikeuteen avustaminen.
  • Avustaminen ja neuvominen maksuohjelmaa toteuttavien velallisien maksuohjelman noudattamiseen ja muuttamiseen liittyvissä asioissa.
  • Avustaminen lisätilitysvelvollisuuden laskemisessa.

Puhelinneuvonnassa kartoitetaan alustavasti asiakkaan taloudellista perustilannetta: tuloja, menoja, velkoja ja mahdollista varallisuutta. Talous- ja velkaneuvonnasta saa perustietoja velkojen hoitamisen vaihtoehdoista. Siellä kartoitetaan alustavasti mahdollisuuksia velkojen järjestelyyn.

Velkojen järjestelyä ja taloudellisen tilanteen selvittämistä varten varataan tarvittaessa käyntiaika talous- ja velkaneuvojalle. Talous- ja velkaneuvonnasta annetaan myös toimintaohjeita tarvittavien liitteiden ja selvitysten hankkimiseen ennen talous- ja velkaneuvojan tapaamista.

Yhteystiedot

Kouvolan talous- ja velkaneuvonta
Kuusaantie 1 B
PL 85
45101 Kouvola

Sijainti kartalla

Alueen kartta [pdf, 312 KB]
Puhelinneuvonta ja ajanvaraus henkilökohtaiseen neuvontaan
020 615 5240
ma-pe klo 8-16

velkaneuvonta(at)kouvola.fi

Talous- ja velkaneuvojat
Liisu Kuusela
puh. 020 615 5305

Taina Kylmäperä
puh. 020 615 5220

Sähköposti
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi

Liitetiedostot

Esite talous- ja velkaneuvonnasta [pdf, 2 MB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme