Visio asemoi Kouvolaa Kaakkois-Suomen suurimpana kaupunkina sekä logistisesti helposti saavutettavana ja erinomaisten yhteyksien päässä olevana kaupunkina. Kouvola on aktiivisten kaupunki keskellä kaikkea. Meillä on hyvät yhteydet – ihmisiin, luontoon, maailmalle ja mahdollisuuksiin.

Laitamme itsemme likoon: opimme, teemme töitä ja yritämme. Kouvolassa on helppo kokeilla ja pysyä liikkeessä. Kasvumme syntyy lapsista, nuorista ja yrityksistä. Rakennamme kasvun kestävästi ja yhdessä. Kaakkois-Suomen suurimmassa kaupungissa riittää ihmisille, ideoille ja liiketoiminnalle tilaa kasvaa.

Kouvolasta on lyhyt matka menestykseen ja maailmankartalle.Kouvolassa saa elää täyttä elämää ja syke nousta. Innostumme, nautimme ja kannustamme toisiamme. Voimme hyvin ja pärjäämme. Kaikista pidetään huolta.

Kouvola on enemmän kuin osiensa summa. Meistä jokainen vaikuttaa siihen, millaisessa kaupungissa elämme tulevaisuudessa. Strategia antaa siihen suunnan. -Kaupunginjohtaja Marita Toikka-”

Kasvukärkinä lapset, nuoret ja yritykset

Vahvuuksiemme pohjalta olemme valinneet keskittyä kasvussamme lapsiin ja nuoriin sekä yrityksiin. Näiden kautta hyvinvointi leviää kaikille koko kaupunkiin ja kestää aikaa. Kaikista pidetään huolta, ja se on mahdollista, kun kasvulle on määritelty selkeät kärjet:

  • Lasten ja nuorten kasvu
  • Yritysten kasvu

Yhteiset tavoitteet

Kasvukärkien pohjalta olemme luoneet myös yhteiset tavoitteemme. Strategiaan on määritelty kuusi tavoitetta, joiden konkreettisista painopisteistä päättää kaupunginvaltuusto vuosittain talousarvion yhteydessä.

Tavoitteet ovat:
1) Asuminen: Turvallinen kotipesä
Meillä voi elää itselleen sopivaa, hyvää ja aktiivista arkea.
Kehitämme kaikille sopivia asumisen ratkaisuja.

2) Liikunta ja kulttuuri: Värikäs pelikenttä
Aktiivisten kaupunki on rikas ja monipuolinen lähtökohta elämälle.
Jokainen voi hyvin ja kokee itsensä tärkeäksi osaksi yhteisöä. Luomme kestävää tulevaisuutta ja käännämme haasteet mahdollisuuksiksi.

3) Kestävä elämäntapa: Luonnollinen perusta
Jokainen voi hyvin ja kokee itsensä tärkeäksi osaksi yhteisöä. Luomme kestävää tulevaisuutta ja käännämme haasteet mahdollisuuksiksi.

4) Kasvatus ja opetus: Kaikkien kampus
Uutta luova, kaikille avoin ja eläväinen kaupunki tarjoaa parhaat lähtökohdat ja verkostot oppia.

5) Työelämä: Moderni työmahdollisuuksien keskus
Laadukkaiden palveluiden, hyvän yhteistyön ja verkostojen
avulla tarjoamme kaikille innostavia mahdollisuuksia
ansaita, kehittyä ja löytää merkitystä elämään.

6) Yrittäminen: Logistisesti keskellä kaikkea
Loistavat yhteydet ja lyömätön määrä mahdollisuuksia huippuluokan liiketoimintaan Suomessa ja kansainvälisesti.

Arvoista emme tingi! 

Arvot ovat kaupungin toimintaa ohjaavia periaatteita. Kouvolan kaupungin arvoiksi on kiteytetty Yhdessä, Kestävästi, Kehittäen.

Yhdessä: Meillä on vahva tahto yhteistyöhön kaikessa tekemisessä. Kaikkien mielipiteitä kuunnellaan ja arvostetaan. Osallistaminen on toimintatapamme. Erilaisuutta kunnioitetaan, ja se nähdään vahvuutena.

Kestävästi: Toimimme luotettavasti, turvallisesti ja luontoa kunnioittaen. Reagoimme vastuullisesti ja ketterästi niin oman toimintaympäristömme kuin maailman muutoksiin. Katsomme pidemmälle – rakennamme vakaata ja kestävää taloutta, yhteisöä ja ympäristöä.

Kehittäen: Tekemisessämme on eteenpäin menevä ote. Parannamme toimintaamme yhä sujuvammaksi palautteen perusteella. Meillä on yhteinen suunta ja seisomme päätöstemme takana. Kokeilemme rohkeasti uutta.

Forsell Tuukka

Apulaiskaupunginjohtaja
Torikatu 10, 45100 Kouvola
0206159333
0404899333
Konsernipalvelut
Kaupungintalo

Valtonen Katariina

Kehittämispäällikkö
Torikatu 10, 45100 Kouvola
0206157033
0400349920
Kaupungistrategia
Kaupungintalo

Kolari Liisa

Kehittämispäällikkö
Torikatu 10, 45100 Kouvola
0206158026
0405957260
Kaupungistrategia
Kaupungintalo

Päivitetty 26.9.2022

Sivun alkuun