Elimäen keskustassa on kaikille avoin Pulju-kylätalo. Pulju toimii kaupungin yhteisötilana, jossa on tarjolla liikunnan palveluita, rentoa ajanviettoa, erilaista ohjelmaa sekä sosiaali- ja terveyspalveluita.

Yhteystiedot

Osoite: Mettäläntie 2
Sähköpostiosoite: pulju.elimaki(at)gmail.com
Yhteyshenkilö: Hannele Nupponen, puh. 0400 994 834 (yhteydenotot mieluimmin tekstiviestillä)

Yhteisötilan käyttö vilkasta

Vuonna 2022 Puljua varattiin yhteensä 245 kertaa ja kävijämäärä koko vuonna oli 2 635. Puljulla eri järjestöt ovat järjestäneet tapahtumia, joissa kävi kiitettävästi ihmisiä. Tapahtumia oli kaikenikäisille, lapsille ja aikuisille sekä koko perheelle.

Järjestöt käyttävät Puljua kerhotoimintaansa ja kokouksiinsa. Käyttäjinä ovat myös Kymsote sekä Kouvolan Muisti ry ja Kuuloset ry. Järjestöillä yhteinen toiminta keskittyi kesä-heinäkuun ajan Kesäkioskille Elimäen kotiseutumuseon ja kesäteatterin alueelle. Kesäkioski eri tapahtumin oli avoinna kesäaikana joka viikonloppu lauantaina ja sunnuntaina. Kesällä järjestöissä oli töissä kaupungin järjestämä nuori kesätyöntekijä. Hän oli myös Kylätalo Puljun toiminnassa mukana ja teki kesäsiivousta. Puljun talotoimikunta kokoontuu säännöllisesti.

Käyttötilastot

Talotoimikunta

Puljun toiminnan kehittämiseen ja Puljun viihtyvyydestä ja uudistuksista vastaamaan on perustettu talotoimikunta. Talotoimikunta kokoontuu tarpeen mukaan, mutta vähintään neljä kertaa vuodessa. Asioita myös käsitellään sähköpostin välityksellä. Talotoimikunta koostuu eri järjestöjen edustajista.

Pulju -kylätalo on synnyttänyt järjestöjen yhteistoimintaa

Puljun toimintaa johtaa tilaa käyttävien järjestöjen muodostama talotoimikunta. Aluetoimikunta on nimennyt sille yhteyshenkilön. Järjestöt ovat yhdessä järjestäneet useita yhteistapahtumia: Köyri-ilta, Halloween-tapahtuma, Jouluvalojen syttyessä Valojen ilta ja Puljun pihabileet. Puljulla toimivat yhdistykset ja muutama muu järjestö hoitavat Elimäen Museolla kesäkahvilaa lauantaisin ja sunnuntaisin 4.6. – 2.8. klo 11-17.
Pulju on aina mukana ja avoinna Pestoomarkkinoilla.
Vaikka korona haittasi todella paljon toimintaa, varsinkin keväällä, oli vuonna 2021 yli 100 tilaisuutta ja n. 1000 kävijää.

Historiaa

Elimäen kunnanhuoneen laatta

Suomen ensimmäinen kunnanvaltuusto aloitti toimintansa Elimäellä vuonna 1868. Kunnanvaltuuston kokouspaikkana toimi kunnanhuoneeksi nimetty kokouspaikka (nykyinen Pulju-kylätalo) aina vuoteen 1968 saakka. Ensimmäiseen kunnanvaltuustoon nimettiin 28 jäsentä piireittäin eri puolilta pitäjää. Rakennus on osoitteessa Mettäläntie 2. Rakennus valmistui 1879 ja sitä laajennettiin 1930.

Päivitetty 15.4.2024

Sivun alkuun