Elimäen keskustassa on kaikille avoin Pulju-kylätalo. Pulju toimii kaupungin yhteisötilana, jossa on tarjolla liikunnan palveluita, rentoa ajanviettoa, erilaista ohjelmaa sekä sosiaali- ja terveyspalveluita.

Yhteystiedot

Osoite: Mettäläntie 2
Sähköpostiosoite: pulju.elimaki(at)gmail.com
Yhteyshenkilö: Hannele Nupponen, puh. 0400 994 834 (yhteydenotot mieluimmin tekstiviestillä)

Pulju -kylätalo on synnyttänyt järjestöjen yhteistoimintaa

Puljun toimintaa johtaa tilaa käyttävien järjestöjen muodostama talotoimikunta. Aluetoimikunta on nimennyt sille yhteyshenkilön. Järjestöt ovat yhdessä järjestäneet useita yhteistapahtumia: Köyri-ilta, Halloween-tapahtuma, Jouluvalojen syttyessä Valojen ilta ja Puljun pihabileet. Puljulla toimivat yhdistykset ja muutama muu järjestö hoitavat Elimäen Museolla kesäkahvilaa lauantaisin ja sunnuntaisin 4.6. – 2.8. klo 11-17.
Pulju on aina mukana ja avoinna Pestoomarkkinoilla.
Vaikka korona haittasi todella paljon toimintaa, varsinkin keväällä, oli vuonna 2021 yli 100 tilaisuutta ja n. 1000 kävijää.

Historiaa

Elimäen kunnanhuoneen laatta

Suomen ensimmäinen kunnanvaltuusto aloitti toimintansa Elimäellä vuonna 1868. Kunnanvaltuuston kokouspaikkana toimi kunnanhuoneeksi nimetty kokouspaikka (nykyinen Pulju-kylätalo) aina vuoteen 1968 saakka. Ensimmäiseen kunnanvaltuustoon nimettiin 28 jäsentä piireittäin eri puolilta pitäjää. Rakennus on osoitteessa Mettäläntie 2. Rakennus valmistui 1879 ja sitä laajennettiin 1930.

Päivitetty 4.8.2022

Sivun alkuun