Kaupungin heraldisena tunnuksena toimivan vaakunan on suunnitellut heraldinen taiteilija Tapani Talari.

Tunnus

Kouvola-tunnuksen on suunnitellut bränditoimisto Nitro ID yhdessä kouvolalaissyntyisen graafikon Kustaa Saksin kanssa.

Kouvolan markkinointitunnuksesta on neljä eri variaatiota, joita käytetään markkinointiin eri kohderyhmille. Markkinointitunnuksien lisäksi Kouvolalla on käytössään myös verkkomarkkinointitunnukset, joita käytetään kun halutaan aktivoida kävijä suoraan verkkoon hakemaan lisätietoa sekä mustavalkoinen Kouvola-logo, jota käytetään harkinnan mukaan.

Jos tarvitset painokelpoisen tunnuksen yhteistyöhankkeen markkinointimateriaaleihin, ota yhteys Kouvolan kaupungin viestintään tai lähetä sähköpostia: viestinta(at)kouvola.fi.

Vaakuna

Kuvaus: Mustalla kilvellä hopeinen aaltokoroinen tyviö ja kultainen liljapäinen kuusipuolainen sideruusuke.

Aiheperustelu: Vaakunan värit viittaavat Kymenlaakson maakuntaväreihin, aaltokoroinen tyviö teemaan Kymijoen kaupunki ja kuusipuolainen sideruusuke kuuden kunnan liittoon sekä liljat puolien päissä Kymenlaakson maakuntakukkaan kurjenmiekkaan.

Värit: Vaakunan värit ovat musta, hopea valkoinen ja kulta. Jos hopeaa ja kultaa ei painovärinä käytetä, hopea korvataan valkoisella ja kulta keltaisella (CMYK 0/15/94/0, PMS 123).

Lupamenettely vaakunan käyttöön

Vaakunan käyttämiseen voidaan antaa hakemuksesta lupa yksityiselle henkilölle tai yhdistykselle kotiseutua osoittavana osakuviona lipussa, viirissä, jäsenmerkissä tms. sekä perustellusta syystä elinkeinotoimintaan.

Lupa tarvitaan myös, jos halutaan jakaa tai myydä vaakunalla merkittyjä tavaroita ja käyttää vaakunaa ilmoituksessa, julisteessa, kilvessä jne. Kaupallisiin tarkoituksiin tulee käyttää pääsääntöisesti Kouvolan markkinointitunnusta, ei vaakunaa.

Luvan voi anoa sähköpostitse: viestinta@kouvola.fi.
Kerro, missä tarkoituksessa ja minkälaisessa tuotteessa vaakunaa on tarkoitus käyttää.

Rakennusvalvonta

Avoinna arkisin klo 8 – 15, E-porras, 3. kerros
Valtakatu 33, 45700 Kuusankoski
Tekniikka- ja ympäristötalo

Päivitetty 13.1.2021