Kaupungin heraldisena tunnuksena toimivan vaakunan on suunnitellut heraldinen taiteilija Tapani Talari.

Tunnus

Kouvolan kaupungin visuaalista ilmettä uudistetaan vaiheittain. Kouvolan kaupungin ilme on osa kaupungin markkinoinnin ja viestinnän strategiassa linjattua ydinviestiä Aktiivisten kaupunki. Visuaalisen ilmeen lähtökohtana ovat kouvolalaiset sävyt ja aktiivinen liikkeeseen perustuva visuaalinen kieli. Uuden Kouvola-tunnuksen on suunnitellut muutostoimisto Ellun Kanat.

Jos tarvitset painokelpoisen tunnuksen yhteistyöhankkeen markkinointimateriaaleihin, ota yhteys Kouvolan kaupungin viestintään tai lähetä sähköpostia: viestinta(at)kouvola.fi.

Vaakuna

Kuvaus: Mustalla kilvellä hopeinen aaltokoroinen tyviö ja kultainen liljapäinen kuusipuolainen sideruusuke.

Aiheperustelu: Vaakunan värit viittaavat Kymenlaakson maakuntaväreihin, aaltokoroinen tyviö teemaan Kymijoen kaupunki ja kuusipuolainen sideruusuke kuuden kunnan liittoon sekä liljat puolien päissä Kymenlaakson maakuntakukkaan kurjenmiekkaan.

Värit: Vaakunan värit ovat musta, hopea valkoinen ja kulta. Jos hopeaa ja kultaa ei painovärinä käytetä, hopea korvataan valkoisella ja kulta keltaisella (CMYK 0/15/94/0, PMS 123).

Lupamenettely vaakunan käyttöön

Vaakunan käyttämiseen voidaan antaa hakemuksesta lupa yksityiselle henkilölle tai yhdistykselle kotiseutua osoittavana osakuviona lipussa, viirissä, jäsenmerkissä tms. sekä perustellusta syystä elinkeinotoimintaan.

Lupa tarvitaan myös, jos halutaan jakaa tai myydä vaakunalla merkittyjä tavaroita ja käyttää vaakunaa ilmoituksessa, julisteessa, kilvessä jne. Kaupallisiin tarkoituksiin tulee käyttää pääsääntöisesti Kouvolan markkinointitunnusta, ei vaakunaa.

Luvan voi anoa sähköpostitse: viestinta@kouvola.fi.
Kerro, missä tarkoituksessa ja minkälaisessa tuotteessa vaakunaa on tarkoitus käyttää.

Viestintä ja VisitKouvola

Arkisin 8-16 välillä
Torikatu 10, 45100 Kouvola
02061511
Kaupungintalo

Päivitetty 29.3.2021

Sivun alkuun