Mülheim an der Ruhr oli entisen Kuusankosken kaupungin ystävyyskaupunki vuodesta 1971. Ystävyyskaupunkisuhdetta jatkettiin vuonna 2009 kun uusi Kouvola valitsi kuntien yhdistymisen yhteydessä ystävyyskaupunkejaan.

Mülheim an der Ruhr sijaitsee Saksan luoteisosassa, Ruhr-joen varrella lähellä Esseniä ja Düsseldorfia Ruhrin alueen kaakkoisosassa.Mülheim an der Ruhr sijaitsee Saksan luoteisosassa, Ruhr-joen varrella lähellä Esseniä ja Düsseldorfia Ruhrin alueen kaakkoisosassa.

Asukkaita kaupungissa on noin 170 000 ja heistä noin 10 % (7.107) on maahanmuuttajia ja siirtolaistaustaisia. Mülheimissa asuu ihmisiä noin 130 eri kansallisuudesta.

Mülheimin kaupunkialue on kooltaan 9 129 ha ja yli puolet kaupungista koostuu metsä- ja viheralueista. Vesi on keskeinen teema kaupungissa. Ruhrin joki virtaa kaupungin halki 14 km leveänä sinisenä nauhana vihreässä maisemassa.

Elinkeinoelämää hallitsevat voimalaitos-, rakennus-, metalli-, koneenrakennus-, polttoaine-, kemian, elektroniikka-, auto- ja lentokoneteollisuus, kaapelituotanto sekä panimo- ja elintarviketeollisuus, kauppa ja palvelut.

Kaupungin nähtävyyksiä:

  • viikingeiltä 800-luvulla suojamaan rakennettu linna Schloβ Broich
  • keskiaikaiseen asuunsa kunnostettu vanha kaupunki Alstadt
  • 780 vuotta sitten perustettu sistersiläinen nunnaluostari Kloster Saarn
  • vuoden 1992 valtakunnallista puutarhanäyttelyä varten kunnostettu jokivarren puistoalue MüGa, jossa kesäisin pidetään ulkoilmakonsertteja ja teatteriesityksiä.

Päivitetty 3.3.2022

Sivun alkuun