Mülheim an der Ruhr sijaitsee Saksan luoteisosassa, Ruhr-joen varrella lähellä Esseniä ja Düsseldorfia Ruhrin alueen kaakkoisosassa.Mülheim an der Ruhr sijaitsee Saksan luoteisosassa, Ruhr-joen varrella lähellä Esseniä ja Düsseldorfia Ruhrin alueen kaakkoisosassa.

Asukkaita kaupungissa on noin 170 000 ja heistä noin 10 % (7.107) on maahanmuuttajia ja siirtolaistaustaisia. Mülheimissa asuu ihmisiä noin 130 eri kansallisuudesta.

Mülheimin kaupunkialue on kooltaan 9 129 ha ja yli puolet kaupungista koostuu metsä- ja viheralueista. Vesi on keskeinen teema kaupungissa. Ruhrin joki virtaa kaupungin halki 14 km leveänä sinisenä nauhana vihreässä maisemassa.

Elinkeinoelämää hallitsevat voimalaitos-, rakennus-, metalli-, koneenrakennus-, polttoaine-, kemian, elektroniikka-, auto- ja lentokoneteollisuus, kaapelituotanto sekä panimo- ja elintarviketeollisuus, kauppa ja palvelut.

Mülheim an der Ruhr oli entisen Kuusankosken kaupungin ystävyyskaupunki vuodesta 1972.

Kaupungin nähtävyyksiä:

  • viikingeiltä 800-luvulla suojamaan rakennettu linna Schloβ Broich
  • keskiaikaiseen asuunsa kunnostettu vanha kaupunki Alstadt
  • 780 vuotta sitten perustettu sistersiläinen nunnaluostari Kloster Saarn
  • vuoden 1992 valtakunnallista puutarhanäyttelyä varten kunnostettu jokivarren puistoalue MüGa, jossa kesäisin pidetään ulkoilmakonsertteja ja teatteriesityksiä.

Päivitetty 5.1.2021