Käyrälammella on Kouvolan suosituin uimaranta mutta paljon muutakin. Käyrälammen kehittämisen ytimessä on parantaa ja monipuolistaa alueen harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Kehittämishankkeessa pyritään saavuttamaan alueesta laajaa käyttäjäkuntaa palveleva kokonaisuus, joka innostaa kaupunkilaisia ja matkailijoita ulkoilemaan, harrastamaan ja viihtymään. Alue on vaihteleva mosaiikki erämaista tunnelmaa, liikunta- ja vapaa-ajan palveluita sekä matkailun yrityksiä. Käyrälampi tulee olemaan entistä houkuttelevampi kohde, jonka kehittämisellä Kouvolan kaupunki haluaa tarjota asukkaille mahdollisuuksia terveelliseen ja aktiiviseen elämään. Käyrälammesta tulee monipuolinen vapaa-ajankeskus, jossa on tarjolla virkistysmahdollisuuksia vesiurheilusta pallopeleihin ja auringonotosta metsäretkiin.

Konkreettinen muutos alkaa näkyä jo tänä vuonna. Vuoden 2022 aikana toteutetaan esteetön reitti Käyrälammelta Paaskoskelle, mistä voi jatkaa Valkealan suuntaan tai Käyrälammen ympäri siinä vaiheessa, kun kevyenliikenteen silta Käyräjoen yli valmistuu. Sillan arvioitu valmistumisaika on vuoden lopulla. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuus paranee huomattavasti, kun Lautarontien eteläosaan valmistuu, niin ikään vuoden lopulla, uusi kevyen liikenteen väylä. Uimarannan vanha laituri puretaan ja uusi esteetön laituri rakennetaan lähelle uimavalvontarakennusta.

Myöhemmässä vaiheessa Käyrälammen eteläosan harrastusalueen palvelut kasvavat mm. uusien pelikenttien ja ulkokuntoiluvälineiden lisäämisellä. Uimaranta-alueelle valmistuu yleissuunnitelma, jossa alueen viihtyisyyttä ja toimivuutta parannetaan.

Rantalentopallon pelaajia hiekkakentällä. Pallo ilmassa. Edustalla värikkäitä juomapulloja.

Päivitetty 14.1.2022

Sivun alkuun