Käyrälammella on Kouvolan suosituin uimaranta mutta paljon muutakin. Käyrälammen kehittämisen ytimessä on parantaa ja monipuolistaa alueen harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Kehittämishankkeessa pyritään saavuttamaan alueesta laajaa käyttäjäkuntaa palveleva kokonaisuus, joka innostaa kaupunkilaisia ja matkailijoita ulkoilemaan, harrastamaan ja viihtymään. Alue on vaihteleva mosaiikki erämaista tunnelmaa, liikunta- ja vapaa-ajan palveluita sekä matkailun yrityksiä. Käyrälampi tulee olemaan entistä houkuttelevampi kohde, jonka kehittämisellä Kouvolan kaupunki haluaa tarjota asukkaille mahdollisuuksia terveelliseen ja aktiiviseen elämään. Käyrälammesta tulee monipuolinen vapaa-ajankeskus, jossa on tarjolla virkistysmahdollisuuksia vesiurheilusta pallopeleihin ja auringonotosta metsäretkiin.

Konkreettinen muutos on alkanut näkyä jo tänä vuonna. Syksyllä 2022 valmistui esteetön reitti Käyrälammelta Paaskoskelle, mistä voi jatkaa Valkealan suuntaan tai Käyrälammen ympäri siinä vaiheessa, kun kevyenliikenteen silta Käyräjoen yli valmistuu. Sillan arvioitu valmistumisaika on keväällä 2023. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuus paranee huomattavasti, kun Lautarontien eteläosaan valmistuu samoihin aikoihin uusi kevyen liikenteen väylä. Uimarannan vanha laituri purettiin keväällä 2022 ja uusi saatiin valmiiksi syyskuussa. Esteettömyysrakenteet toteutetaan keväällä 2023 ennen uimakauden alkua. Käyrälammen lounaisrannalle aletaan rakentaa uutta viihtyisää puistoa, joka valmistuu suunnitelmien mukaan kokonaisuudessaan vuonna 2024.

Myöhemmässä vaiheessa Käyrälammen eteläosan harrastusalueen palvelut kasvavat mm. uusien pelikenttien ja ulkokuntoiluvälineiden lisäämisellä. Uimaranta-alueelle valmistuu yleissuunnitelma, jolla alueen viihtyisyyttä ja toimivuutta parannetaan.

Rantalentopallon pelaajia hiekkakentällä. Pallo ilmassa. Edustalla värikkäitä juomapulloja.

Päivitetty 24.10.2022

Sivun alkuun