Käyrälammella on Kouvolan suosituin uimaranta, mutta paljon muutakin. Käyrälammen kehittämisen ytimessä on parantaa ja monipuolistaa alueen harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Kehittämishankkeessa pyritään saavuttamaan alueesta laajaa käyttäjäkuntaa palveleva kokonaisuus, joka innostaa kaupunkilaisia ja matkailijoita ulkoilemaan, harrastamaan ja viihtymään. Alue on vaihteleva mosaiikki erämaista tunnelmaa, liikunta- ja vapaa-ajan palveluita sekä matkailun yrityksiä. Käyrälampi tulee olemaan entistä houkuttelevampi kohde, jonka kehittämisellä Kouvolan kaupunki haluaa tarjota asukkaille mahdollisuuksia terveelliseen ja aktiiviseen elämään. Käyrälammesta tulee monipuolinen vapaa-ajankeskus, jossa on tarjolla virkistysmahdollisuuksia vesiurheilusta pallopeleihin ja auringonotosta metsäretkiin.

Konkreettinen muutos on alkanut jo näkyä. Syksyllä 2022 valmistui esteetön reitti Käyrälammelta Paaskoskelle, mistä voi jatkaa Valkealan suuntaan tai Käyrälammen ympäri syksyllä 2023 valmistunutta Käyräjoen siltaa pitkin. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuus on parantunut huomattavasti, kun Lautarontien eteläosaan valmistui kesällä 2023 uusi kevyen liikenteen väylä. Uimarannan vanha laituri purettiin keväällä 2022 ja uusi saatiin valmiiksi samana syksynä. Laiturin kupeeseen asennettiin ramppi helpottamaan veteen menoa.

Käyrälammen eteläosan palvelut kasvavat mm. uusien pelikenttien ja ulkokuntoiluvälineiden lisäämisellä. Lapsille rakennetaan uusi leikkialue uimaranta-alueelle. Uudelle laiturille pääsyä helpotetaan toteuttamalla esteetön kulku pysäköintialueelta aina rantaan asti. Käyrälammen lounaisrannalle aletaan rakentaa uutta viihtyisää puistoa, jonka halki Käyrälammen kiertävä ulkoilureitti kulkee. Myös koira-aitaus siirtyy uuteen puistoon. Käyrälammen etelä- ja lounaisosien rakennustyöt alkavat alkuvuodesta 2024 ja ne saatetaan päätökseen vuoden loppuun mennessä.

Rantalentopallon pelaajia hiekkakentällä. Pallo ilmassa. Edustalla värikkäitä juomapulloja.

Päivitetty 13.2.2024

Sivun alkuun