Kaupungintalon monipuolisia juhlatiloja voi vuokrata erilaisiin tapahtumiin. Tiloissa voi pitää mm. konsertteja, tanssiaisia, näyttelyitä ja koulutuksia. Kaupungintalo sijaitsee keskustassa kävelykatu Manskin päässä. Matkakeskukseen on lyhyt kävelymatka, joten vieraat voivat helposti käyttää myös julkisia liikennevälineitä.

Edustavat juhlatilat moneen käyttöön

Kouvolan kaupungintalon juhlatilat ovat vuokrattavissa erilaisiin tapahtumiin. Vuokrattavia tiloja ovat juhlasali, lämpiö, alalämpiö sekä valtuustosali. Kalustusta muuttamalla tilat soveltuvat moneen eri käyttöön. Kaupungintalo sijaitsee Kouvolan ydinkeskustassa, osoitteessa Torikatu 10. Katso sijainti Kouvolan kartalla.

Vuokrattavat juhlatilat

Kaupungintalon juhlatiloihin tullaan itäsivulla (Kävelykatu Manskin puolelta) olevia ulkoportaita pitkin. 1. kerroksen tasanteella, viistosti oikealla, on E-ovi. Siitä saavutaan alalämpiöön, missä on mm. vaatesäilytys- ja WC-tilat. Tilasta noustaan portaat lämpiöön siniselle matolle. Pyörätuolilla katutasolta pääsee alalämpiöön ja lämpiöön myös hissillä. Hissi sijaitsee katutasossa, ulkoportaiden oikealla puolella olevan kellotornin juuressa, ovella F.

Isoissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa juhlasalissa ja lämpiössä saa olla samanaikaisesti enintään 628 henkilöä. Tämän lisäksi voi alalämpiössä oleskella 260 henkilöä. Tällöin juhlasalissa ei saa olla istuimia ollenkaan.

Juhlasali

Juhlasalin hyvä akustiikka on omiaan korkeatasoisten konserttien järjestämiseen. Kouvolan ja Kotkan kaupunginorkestereiden muusikoista koottu Kymi Sinfonietta harjoittelee ja järjestää konsertteja kaupungintalossa. Musiikin lisäksi sali soveltuu tanssiaisten ja muiden isojen tapahtumien järjestämiseen. Tilojen välillä on helppo kulkuyhteys, joten kaikkia tiloja voidaan tarvittaessa hyödyntää samassa tilaisuudessa. Juhlasalissa on erillinen parvi.

Kaupungintalon juhlasalissa on istumapaikkoja permannolla 286 henkilölle. Tämän lisäksi on 92 paikkaa yläparvella. Yhteensä saliin mahtuu istumaan 378 henkilöä penkkiriveille. Saliin saa 150 pöytäpaikkaa.

Juhlava lämpiö

Lämpiö, ns. ”sininen matto”, soveltuu hyvin rennompiin coctail- tai buffet-tilaisuuksiin. Halutessa tilaan voidaan kattaa tarjoilut myös pöytiin pienemmille ryhmille.

Sohvaryhmän takaa avautuu näkymä Salpausselänkadun puolelle. Korkeat lasiseinät kiertävät lämpiötä ja antavat valoa ja avaruutta tilaan.

Coctail-tilaisuuteen mahtuu noin 190 henkilöä. Lämpiön siniseltä matolta pääsee suoraan juhlasalin puolelle. Lämpiöstä vie portaat ylös juhlasalin parvelle sekä valtuustosaliin.

Lämpiön pöytiin mahtuu tarvittaessa istumaan noin 120 henkilöä. Lämpiöstä on näköala kaupungintalon sisäpihalle, Salpausselänkadulle sekä kaupungintalon pääsisääntuloon Kauppalankadulle. Pöytäryhmiä voi tarvittaessa järjestellä tapahtuman tarpeiden mukaan.

Alalämpiö

E-oven sisääntulon yhteydessä on alalämpiö, missä on isot vaatesäilytys- ja WC-tilat. Kulku lämpiöön ja juhlasaliin tapahtuu alalämpiön kautta. Pyörätuolilla on mahdollista kulkea katutasosta hissillä suoraan lämpiökerrokseen.

Yhteisötyötila Narikkanurkka

Narikkanurkka-tilaa käytetään yhteisötyötilana, missä kuka tahansa Kouvolan kaupungin työntekijä, luottamushenkilö tai kaupungintalossa vieraileva henkilö voi väliaikaisesti työskennellä. Tilassa mahtuu samanaikaisesti työskentelemään noin 15 henkilöä. Tilaa voi käyttää, kun siellä on vapaata tilaa. Kulku Narikkanurkkaan lämpiön kautta tai kaupungintalon G-sisääntulossa olevan infopisteen kautta.

Valtuustosali

Valtuustosalin tilat sopivat hyvin isompien kokousten ja koulutusten järjestämiseen. 

Valtuustosalissa on pöytäpaikkoja 75 henkilölle. Lisätuoleja tilaan mahtuu 25 kpl. Salin vieressä on tilaa tarjoilupöydälle. Sisäänkäynti saliin on F-portaan kautta (kellotornin juurella ovi ja hissi). Lämpiöstä ja juhlatiloista pääsee myös suoraan sisäkautta valtuustosaliin.

Kahvila-Ravintola

Kaupungintalossa on Kahvila-Ravintolan tilat juhlatilojen vieressä. Ruokasalin ja osittain lämpiön puolella oleviin pöytiin mahtuu istumaan yhteensä noin 80 henkilöä.

Jos etsit pienempiä vuorattavia tiloja esim. perhejuhliin voit tutustua Tuulensuojan tiloihin täältä.

Kaupungintalon arkkitehtuuri

Kouvolan kaupungintalo on merkittävä suomalaisen arkkitehtuurin teos. Talon suunnittelivat Juha Leiviskä ja Bertel Saarnio vuonna 1968 ja se edustaa tyyliltään modernismia. Kouvolan kaupungintaloa voidaan pitää yhtenä Suomen upeimmista ja yksilöllisimmistä kaupungintaloista niin ulkoasultaan kuin sisätiloiltaankin. Talolle on leimaa-antavaa sen monumentaalisuus, tilojen monimuotoisuus ja tarkoin harkittu suhde ympäröivään kaupunkikuvaan. Arkkitehtuuria on korostettu valaisemalla talon julkisivuja eri värisillä valoilla. Upeat ja monipuoliset juhlatilat lisäävät talon käytön mahdollisuuksia.

Päivitetty 28.7.2023

Sivun alkuun