Idyllinen juhlatila on vuokrattavissa viikonloppuisin läpi vuoden. Tunnelmallinen puutalo sijaitsee keskustassa ja sopii hyvin erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Tuulensuoja on idyllinen ja tunnelmallinen puutalo, joka sijaitsee Kouvolan ydinkeskustassa. Tuulensuoja on Kouvolan asemakaavalla suojeltu ja oiva taidonnäyte aikansa puurakentamisessa. Talo sopii kokonsa ja erityisesti keskeisen sijaintinsa (Hallituskatu 9) puolesta hyvin erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Tuulensuojaan pääsee kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla, sillä linja- ja rautatieasemalta on matkaa vain 350 metriä. Katso Tuulensuojan sijainti kartalla. Talon pihalla on oleskelutilaa ja pieni terassi. Heti vieressä on pysäköintialue. Talon itäpäädyssä olevalla terassilla on luiska liikuntarajoitteisille.

Juhlasali ja kokoustilat

Talossa on ison juhlasalin lisäksi pienempiä saleja ja kokoontumistiloja.

Juhlasalin pöytäpaikkoihin voidaan kattaa istumapaikat 72 henkilölle. Esiintyjäkorokkeelle mahtuu esiintymään pieni ryhmä tai orkesteri. Tykki, äänentoistolaitteet ja piano ovat tilan vuokraajan käytettävissä. Niiden toimintaan on hyvä tutustua etukäteen.

Yläkerrassa on kaksi kokoustilaa ja muutamia pienempiä erillistiloja. Yhteensä koko talon ollessa käytössä, sinne mahtuu noin 200 henkilöä, riippuen kalustejärjestelyistä.

Tuulensuojan suurin kokoustila on 2. kerroksessa, sinne mahtuu 32 henkeä. Vastaava pienempi kokoushuone löytyy myös talon yläkerrasta. Kalusteet ovat pääosin kierrätettyjä ja tilat pelkistettyjä, mitkä luovat osaltaan tunnelmaa. 

Tuulensuojan keittiön laitteet ja koneet ovat tilojen vuokraajan käytettävissä. Tarjoiluvälineet sekä tarvitsemansa astiat tulee asiakkaan tuoda mukanaan. Asiakas voi tilata haluamansa pitopalvelun tai tuoda itse loihtimansa herkut mukanaan. Talon sisäpihan puoleisesta ovesta pääsee sujuvasti suoraan keittiötiloihin.

Juhlatilan voi vuokrata viikonloppuisin

Tuulensuojan tilat ovat yleisesti vuokrattavissa viikonloppuisin, ympäri vuoden. Tiloja voi vuokrata mm. erilaisiin juhliin, tapahtumiin ja näyttelyihin. Vuokraaja voi olla yksityinen henkilö, perhe, yritys tai yhdistys.

Idyllisessä ja romanttisessa puutalossa on vietetty vuosien varrella monia ikimuistoisia häitä, syntymäpäiviä sekä muitakin perhejuhlia. Tilapalvelut vastaa tilojen vuokrauksesta. Asiakkaan kanssa sovitaan tarkemmat yksityiskohdat erikseen tiloista ja varauksen ajankohdasta riippuen.

Jos Tuulensuoja jää suunnittelemaasi isompaan tapahtumaan tai koulutukseen liian pieneksi, voit tutustua Kouvolan kaupungintalon juhlatiloihin tästä.

Talon historiaa ja nykyaikaa

Kouvolan ydinkeskustan vanhimpiin rakennuksiin kuuluva Tuulensuoja on peräisin 1890-luvulta. Se rakennettiin alun perin apteekkari Ludvig Åkerstedtin asunnoksi. Vuonna 1923 Kouvolan kauppala osti rakennuksen toimitalokseen. Nykyään Tuulensuoja palvelee arkisin mm. eläkeläisten sekä eri yhdistysten ja seurojen aktiivisena toimintakeskuksena. Vakiovuoroja on päivisin jaettu yhdistyksille syyskuun alusta toukokuun loppuun.

Päivitetty 9.5.2022

Sivun alkuun