Muuttajan paketti

Kaupunki tarjoaa uusille asukkailleen Muuttajan paketin, jonka voi noutaa Kouvola-postikorttia vastaan omasta lähikirjastosta. Kortti postitetaan talouksiin noin kuukauden kuluttua muutosta.

Muuttajan pakettien jako jatkuu tauon jälkeen

Kouvolan kaupungin muuttajille kirjastojen kautta jaettavien Tervetuloa Kouvolaan -pakettien jako on ollut koronavirusepidemian vaikutusten vuoksi keskeytyneenä maaliskuusta 2020 alkaen. Poikkeuslain voimassaoloajan kirjastot olivat kokonaan suljettuina eikä paketteja niin ollen voitu jakaa. Poikkeustilan päätyttyä kirjastot ovat avautuneet kesäkuussa, mutta pakettien jako on viivästynyt edelleen osoitteiden hankintaan liittyvistä syistä.

Muuttajan pakettien jakoa jatketaan nyt lokakuussa ja muuttajat voivat noutaa niitä entiseen tapaan kotiin lähetettävää Tervetuloa Kouvolaan -postikorttia vastaan Kouvolan pääkirjastosta sekä Haanojan, Korian, Kuusankosken, Myllykosken, Jaalan ja Valkealan kirjastoista. Helmi-elokuussa 2020 muuttaneille postitetaan kortit kahdessa erässä ja syyskuusta eteenpäin normaalissa aikataulussa noin kuukauden päästä muuttoajankohdasta kun väestötiedot on päivittyneet.

 Kouvolan kaupunki on jakanut muuttajan paketteja vuodesta 2013 alkaen ja palvelua jatketaan edelleen. Postikortti osoitetaan talouden vanhimmalle ja postitetaan noin kuukauden kuluttua muutosta. Kannattaa siis seurata postiaan ja hakea paketti kirjastosta.

Esitteitä ja etuja samassa paketissa

Paketti sisältää mm. esitteitä ja infoa palveluista. Mukana on myös etukortti, jonka kupongeilla uudet asukkaat voivat osallistua paikallisiin urheilu- ja kulttuuritapahtumiin. Etuja tarjoavat Kymi Sinfonietta, Kouvolan Teatteri, Poikilo-museot, kaupungin uimahallit, KooKoo, Kouvot ja KPL sekä Kouvolan ravirata. Yhteistyökumppanien etujen käytössä tulee huomioida mahdolliset koronavirusepidemiaan liittyvät rajoitukset.
Myös Kouvolan seurakunta on ollut mukana yhteistyössä.

Muuttajan paketin hakeneet osallistuvat vuosittain arvontaan, jossa palkintona on tablettitietokone.

Uusien asukkaiden tervetulojuhla

Vuosittain järjestetty tervetulojuhla siirtyy pidettäväksi ensi vuoden keväällä 2021 koronavirusepidemian takia. 

Kouvolan kaupunki järjestää vuosittain uusien asukkaiden tervetulojuhlan muualta Kouvolaan muuttaneille.

Muuttajatalouksille lähetetään postitse kutsu tervetulojuhlaan. Uusien asukkaiden ohjelmallisen tervetulojuhlan tarkoituksena on tehdä muuttajille tutuksi Kouvolaa ja auttaa uusia asukkaita löytämään kaupungin monipuoliset palvelut sekä antaa elämyksiä kotikaupungistaan Kouvolasta. Juhla on järjestetty eri muodoissaan vuodesta 2012 alkaen.

Muuttajien tarinoita

Tutustu muuttajien tarinoihin:

Elina, Aadia ja Prakash Bhattarain koti on Kouvolassa


Rantaset Alicantesta Kouvolaan 2017

Kähköset kotiutuivat Korialle 2016

Työ toi Miettiset Kouvolaan 2015

Rakkaus toi Sannan Torniosta Kouvolaan 2014
Päivitetty 5.10.2020