Muuttajan paketti

Kaupunki tarjoaa uusille asukkailleen Muuttajan paketin, jonka voi noutaa Kouvola-postikorttia vastaan omasta lähikirjastosta. Kortti postitetaan talouksiin noin kuukauden kuluttua muutosta.

Muuttajat voivat noutaa paketin kotiin lähetettävää Tervetuloa Kouvolaan -postikorttia vastaan Kouvolan pääkirjastosta sekä Haanojan, Korian, Kuusankosken, Myllykosken, Jaalan ja Valkealan kirjastoista. Koronatilanne voi vaikuttaa pakettien jakelun aikatauluun.

Kouvolan kaupunki on jakanut muuttajan paketteja vuodesta 2013 alkaen ja palvelua jatketaan edelleen. Postikortti osoitetaan talouden vanhimmalle ja postitetaan noin kuukauden kuluttua muutosta. Kannattaa siis seurata postiaan ja hakea paketti kirjastosta.

Esitteitä ja etuja samassa paketissa

Paketti sisältää mm. esitteitä ja infoa palveluista. Mukana on myös etukortti, jonka kupongeilla uudet asukkaat voivat osallistua paikallisiin urheilu- ja kulttuuritapahtumiin. Etuja tarjoavat Kymi Sinfonietta, Kouvolan Teatteri, Poikilo-museot, kaupungin uimahallit, KooKoo, Kouvot, Kouvottaret, KPL sekä Kouvolan ravirata. Yhteistyökumppanien etujen käytössä tulee huomioida mahdolliset koronavirusepidemiaan liittyvät rajoitukset.
Myös Kouvolan seurakunta on ollut mukana yhteistyössä.

Muuttajan paketin hakeneet osallistuvat vuosittain arvontaan, jossa palkintona on tablettitietokone.

Uusien asukkaiden tervetulojuhla

Kouvolan kaupunki on perinteisesti vuosittain järjestänyt uusille asukkailleen
tervetulojuhlan. Jatkamme perinnettä parin koronavuoden jälkeen keväällä 2022.

Kouvolan kaupunki järjestää vuosittain uusien asukkaiden tervetulojuhlan muualta Kouvolaan muuttaneille.

Muuttajatalouksille lähetetään postitse kutsu tervetulojuhlaan. Uusien asukkaiden ohjelmallisen tervetulojuhlan tarkoituksena on tehdä muuttajille tutuksi Kouvolaa ja auttaa uusia asukkaita löytämään kaupungin monipuoliset palvelut sekä antaa elämyksiä kotikaupungistaan Kouvolasta. Juhla on järjestetty eri muodoissaan vuodesta 2012 alkaen.

Muuttajien tarinoita

Tutustu muuttajien tarinoihin:

Honkalinnojen koti ja sydän on Kouvolassa 2021

Taina Lamminaho pitää Kouvolan mutkattomuudesta 2019

Elina, Aadia ja Prakash Bhattarain koti on Kouvolassa 2018

Rantaset Alicantesta Kouvolaan 2017

Kähköset kotiutuivat Korialle 2016

Työ toi Miettiset Kouvolaan 2015

Rakkaus toi Sannan Torniosta Kouvolaan 2014
Päivitetty 14.4.2022

Sivun alkuun