Muuttajan paketti

Kaupunki tarjoaa uusille asukkailleen Muuttajan paketin, jonka voi noutaa Kouvola-postikorttia vastaan omasta lähikirjastosta. Kortti postitetaan talouksiin noin kuukauden kuluttua muutosta.

  Kouvolan kaupunki on jakanut muuttajan paketteja vuodesta 2013 alkaen ja palvelua jatketaan edelleen. Paketin voi noutaa kotiin postitettavaa Tervetuloa Kouvolaan -postikorttia vastaan Jaalan, Korian, Kuusankosken, Myllykosken, Valkealan ja Haanojan kirjastosta sekä pääkirjastosta. Postikortti osoitetaan talouden vanhimmalle ja postitetaan noin kuukauden kuluttua muutosta. Kannattaa siis seurata postiaan, ottaa kortti talteen ja viedä se kirjastoon. Korttia vastaan saa kattavan infopaketin ja myös pienen lahjan.

Esitteitä ja etuja samassa paketissa

Pakettisisältää mm. Oma Koti Kouvola -esitteen, jossa kerrotaan laajasti kaupungin palveluista, asumisesta, koulutuksesta, varhaiskasvatuksesta, liikunnasta ja kulttuurista sekä monipuolisista harrastusmahdollisuuksista. Mukana on myös etukortti, jonka kupongeilla uudet asukkaat voivat osallistua paikallisiin urheilu- ja kulttuuritapahtumiin. Etuja tarjoavat Kymi Sinfonietta, Kouvolan Teatteri, Poikilo-museot, kaupungin uimahallit, KooKoo, Kouvot ja KPL sekä Kouvolan ravirata. Myös Kouvolan seurakunta on ollut mukana yhteistyössä.

Muuttajan paketin hakeneet osallistuvat vuosittain arvontaan, jossa palkintona on tablettitietokone.

Uusien asukkaiden tervetulojuhla

Kouvolan kaupunki järjestää vuosittain uusien asukkaiden tervetulojuhlan muualta Kouvolaan muuttaneille.

Muuttajatalouksille lähetetään postitse kutsu tervetulojuhlaan.Uusien asukkaiden ohjelmallisen tervetulojuhlan tarkoituksena on tehdä muuttajille tutuksi Kouvolaa ja auttaa uusia asukkaita löytämään kaupungin monipuoliset palvelut sekä antaa elämyksiä kotikaupungistaan Kouvolasta. Juhla on järjestetty eri muodoissaan vuodesta 2012 alkaen.

Muuttajien tarinoita

Tutustu muuttajien tarinoihin:

Elina, Aadia ja Prakash Bhattarain koti on Kouvolassa


Rantaset Alicantesta Kouvolaan 2017

Kähköset kotiutuivat Korialle 2016

Työ toi Miettiset Kouvolaan 2015

Rakkaus toi Sannan Torniosta Kouvolaan 2014
Päivitetty 26.11.2019