Kaupungin eri palveluissa tehdään paljon suunnittelu- ja kehittämistyötä, johon toivotaan mielipiteitä tai tarvitaan ruohonjuuritason kokemustietoa. Paras asiantuntija voit olla juuri sinä, joka asut, toimit yrittäjänä tai matkailet Kouvolassa, omistat täällä maata tai kiinteistön, ulkoilet kaupungin viher- ja ulkoilualueilla, liikut erilaisilla välineillä reittejä ja väyliä pitkin tai käytät kaupungin lukuisia palveluita kirjastosta kouluun ja leikkipaikasta teatteriin.

Tältä sivulta löydät linkit ajankohtaisiin kyselyihin, jotka koskevat Kouvolan kaupungin palveluita, sekä yhteenvetoja menneistä kyselyistä.

Vastaa ja vaikuta!

Avoinna olevat kyselyt:

Avoimen varhaiskasvatuksen asiakaskysely

Kouvolan avoimen varhaiskasvatuksen asiakaskysely on avoinna 24.9. asti. Vastaamalla olet mukana vaikuttamassa palvelumme kehittämisessä. Kyselyyn pääset tästä: asiakaskysely. Kiitos, että vastaat.

Vuoden Vanhusteko 2021 -palkinto haettavana

Onko tiedossasi asia, teko tai hanke, joka ansaitsisi Kouvolan Vuoden Vanhusteko -palkinnon?
Kouvolan vanhusneuvosto etsii ehdokkaita Vuoden Vanhusteko 2021 -palkinnon saajaksi. Palkinto on kunniamaininta ja se myönnetään hyvälle vanhustyön teolle tai kehittämishankkeelle. Voittaja julkaistaan joulukuussa 2021.

Hakemukset tulee toimittaa Kouvolan vanhusneuvostolle 31.10.2021 klo 12 mennessä täyttämällä sähköinen lomake tästä linkistä. Hakemuksen voi myös postittaa osoitteella Kouvolan vanhusneuvosto, PL 85, 45101 Kouvola.

Lisätietoja:
Osallisuuskoordinaattori Heli Veripää, puh. 020 615 8577
heli.veripaa(at)kouvola.fi

Vastaa kyselyyn Kouvolan turvallisuudesta

Turvallisuuskyselyn tulokset täydentävät viranomaisten tietoja ja ne auttavat turvallisuustoimen kohdentamista eri asuinalueilla. Kyselyn teemoja ovat yhteisöllisyys, rikokset, turvallisuuden tunne, vaaralliset paikat ja alueet, tapaturmat, varautuminen ja globaalit turvallisuusuhat.

Turvallisuuskyselyn tulokset täydentävät viranomaisten tietoja ja ne auttavat turvallisuustoimen kohdentamista eri asuinalueilla. Tästä syystä kyselyssä kysytään sen alueen postinumero, jossa vastaaja asuu. Kyselyyn vastataan nimettömänä ja vastaukset käsitellään täysin anonyymisti eli vastauksia ei voi yhdistää tiettyyn henkilöön.

Kyselyn vastauksia käytetään kaupungin turvallisuussuunnitelman päivityksessä. Kouvolan kaupungin turvallisuussuunnitelma päivitetään tulevan syksyn ja talven aikana yhteistyössä kaupungin toimialojen, alueen viranomaisten, järjestöjen ja asukkaiden kanssa.

Kyselyyn voi vastata 30.9.2021 asti Webropol-palvelussa.

Vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 10 minuuttia.

Liikuntakysely yli 65-vuotiaille kouvolalaisille

25.8.-19.9. 2021 auki olevalla kyselyllä selvitetään 65 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien kouvolalaisten liikuntatottumuksia sekä mielipiteitä kaupungin liikuntapalveluista ja -paikoista. Selvityksen tulokset auttavat Kouvolan kaupunkia liikuntaan liittyvässä suunnittelussa ja päätöksenteossa. Vastauksia toivotaan mahdollisimman monilta ja eri tavoin liikuntaan suhtautuvilta henkilöiltä. Vastaamaan pääsee tästä linkistä.

Lisätietoja liikuntakyselystä: Marika Peltonen, liikuntakoordinaattori p. 020 615 8436

Lähetä ennakkokysymyksesi kaupungin johdolle 4.5. mennessä Webropol-kyselyn kautta.

Kaupungin johto puhuu ajankohtaisista asioista suorassa Kouvola-vartti -verkkolähetyksessä perjantaina 7.5. kello 9.00-11.30. Johtohenkilöille saa lähettää kysymyksiä ennakkoon tai osallistua lähetykseen chat-kanavan kautta. Kysymykset voivat liittyä talouteen, perusopetukseen, kouluverkkoon, ulkoilualueisiin, uimahalleihin tai vaikka lähiliikuntaan. Vastaajina ovat kaupunginjohtajan lisäksi kaupungin toimialajohtajat.

Uimahallikysely

Uimahallikysely kokoaa yhteen kuntalaisten toiveita uuden virkistysuimahallin suhteen. Kuntalaiskyselyn toteuttaa tamperelainen Sport Venue Oy, joka vastasi myös Kouvolan vuoden 2018 uimahalliverkkoselvityksestä. Kysely on osa laajempaa, kevään aikana tehtävää tarveselvitystä, joka toimii jatkossa hankesuunnittelun tukena.

Kuntalaisille ja uimahallin käyttäjille suunnattu kuntalaiskysely halliin liittyvistä toiveista löytyy osoitteesta www.sportvenue.fi/uimahallikysely
Kysely on avoinna 23.4. – 9.5.2021.

Kyselytulokset:

Kouvola.fi-käyttäjäkysely

Kyselyn avulla kerättiin tietoa sivuston käyttäjistä ja siitä, millaista tietoa sivustolta etsitään ja miten hyvin sivusto käyttäjiä palvelee. Kysely on päättynyt. Kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa antaneiden kesken arvottiin Kouvola-tuotepalkintoja. Arvonta on suoritettu ja voittajiin on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti.

Pyörien liityntäpysäköinti bussipysäkeillä

Kun polkupyörille on tarkoituksenmukaiset paikat bussipysäkeillä, on pyöräily helppo kytkeä luontevaksi osaksi työ-, koulu- tai asiointimatkaa.

Kyselyllä kartoitettiin asukkaiden toiveita bussipysäkeistä, joissa pitäisi parantaa pyörien liityntäpysäköintiä ja mahdollisesti muuten kehittää pysäkkejä. Kysely oli auki 22.3.-11.4.2021.

Kysely on päättynyt. Yhteenveto tuloksista julkaistaan tällä sivulla myöhemmin.

Kouvolan osallisuuskysely, vastaa ja vaikuta!

Kouvolan osallisuuskyselyssä selvitettiin, miten Kouvolan asukkaat haluavat osallistua, vaikuttaa ja millaiset asiat tukisivat näitä toimenpiteitä. Kysely oli avoinna 11.2. – 11.3.2021.

Tuloksia hyödynnetään Kouvolan osallisuusohjelmassa, johon kootaan tietoa osallistumismahdollisuuksista sekä tavoitteet ja toimenpiteet osallisuuden edistämiseksi.

Kyselyn tuloksia tiedotteessa.

Miten haluat asua Kouvolassa 2030?

Kouvolan kaupunki selvitti asukkailta asumisen arvostuksia, ihanteita ja valintoja Kouvolassa helmikuussa 2021. Verkkokyselyn tuloksia käytetään kaupungin asuntopoliittisen ohjelman laatimisessa, sekä yleisesti kaupungin maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelussa.

Yhteenveto tuloksista julkaistaan myöhemmin.

Esteettömät leikkipaikat

Kouvolan kaupunki haluaa kehittää kaikille avoimia liikkumismahdollisuuksia. Kyselyllä kartoitettiin kaupunkilaisten toiveita kaupungin ylläpitämien esteettömien ulkoleikkipaikkojen suunnittelun tueksi.

Mikä on tärkeää uimahallin sijainnissa?

Kaikille avoin kysely uimahallin sijaintiin vaikuttavista tekijöistä oli auki 12.-31.1.2021. Yhteenveto tuloksista julkaistaan myöhemmin.

Kysely venepaikan varanneille

Venepaikan varanneille suunnatulla kyselyllä pyydettiin palautetta ja tietoa veneilijöiden tarpeista sekä ehdotuksia venepaikkojen ja tarvittavien palveluiden parantamiseksi. Yhteenveto tuloksista julkaistaan myöhemmin.

Osallistu Kuusankosken ulkoilu- ja liikunta-alueen kehittämiseen!

Kysely on päättynyt 30.12.2020. Lue yhteenveto tuloksista (PDF, 2,9 M).

Kysely Kouvolan sähköisistä palveluista ja niiden kehittämisestä

Kysely on päättynyt 31.12.2020. Lue yhteenveto tuloksista (PDF, 400 kt).

Miten sinä voit? Vuosittainen hyvinvointikysely

Kouvolan kaupunki haluaa vahvistaa asukkaidensa hyvinvointia ja kuulla kuntalaisten kokemuksia omasta hyvinvoinnista vuonna 2020. Kyselyssä on vuosittain yksi hyvinvointiin liittyvä teemakysymys, ja tänä vuonna se oli korona-ajan vaikutus hyvinvointiin. Kaiken ikäisille asukkaille avoin hyvinvointikysely oli auki 16.11.-29.11.2020.

Kalalampi-Utunmäen kehittäminen ja metsänhoitosuunnitelma

Kalalampi-Utunmäen alueelle ollaan perustamassa uutta luonnonsuojelualuetta sekä laatimassa ulkoilupainotteista metsänhoitosuunnitelmaa syksyn 2020 aikana. Asukkaat saivat osallistua suunnitteluun kertomalla mielipiteensä vastaamalla kaikille avoimeen verkkokyselyyn, joka oli auki 28.10.-25.11.2020. Yhteenveto tuloksista julkaistaan tällä verkkosivulla myöhemmin.

Vuoden Vanhusteko 2020 -palkinto haettavana

Kouvolan vanhusneuvoston myöntämän Vuoden Vanhusteko 2020 -palkinnon sai tänä vuonna Kouvolan kaupungin yli 70-vuotiaille tarkoitettu ”Mitä kuuluu?” –soittorinki ja asiointipalvelut. Palkinto luovutettiin 9.12.2020. Lue uutinen Kouvolan kaupungin verkkouutisista.

Vuonna 2019 palkinto myönnettiin Kymijoen hoivan hankkeelle ”Muistoissa taikaa -mennyttä aikaa”. Lue uutinen Kouvolan kaupungin verkkouutisista.

Kouvolan kulttuuripalkinto 2020

Kouvolan kulttuuripalkintoehdokkaat ja 21.8.2020 julkaistu voittaja Kouvolan kaupungin verkkosivuilla.

Hyvinvointikysely 2019

Yhteenveto hyvinvointikyselyn 2019 tuloksista (pdf, 321 KB) Kouvolan kaupungin verkkosivuilla. Vuosittain pidettävä kysely oli auki marraskuussa kaupungin verkkosivuilla ja siihen vastasi 357 kuntalaista. Lue lisää hyvinvoinnista ja keinoista sen edistämiseen Voi hyvin -sivustolta.

Koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden liikuntaselvitys 2019

Tulokset koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden liikuntaselvityksestä (pdf, 902KB). Kysely toteutettiin syys-lokakuussa 2019 ja se kohdistettiin Kouvolan oppilaitosten 3. ja sitä ylempien luokkien oppilaille. Kyselyyn vastasi 2900 kouvolalaista lasta ja nuorta. 

Päivitetty 7.9.2021