Kouvola on Kaakkois-Suomen keskus; aktiivisten kaupunki keskel kaikkee. Asukkaita kaupungissa on vajaat 80 000. Asukasluvultaan Kouvola on Suomen 11. suurin kaupunki ja maapinta-alaltaan Etelä-Suomen suurin.

Kouvola tarjoaa sopivan sekoituksen kaupunkiympäristöä, maaseutua, kulttuuria ja urheilua, asumisen väljyyttä, luonnonrauhaa ja upeita vesistöjä. Kouvola onkin Suomen vilkkaimpia mökkipaikkakuntia; järviä on lähes viisisataa ja upea Kymijoki tarjoaa hulppeat puitteet niin kalastukseen kuin vesillä liikkumiseen ja virkistykseen.

Palvelut ja harrastusmahdollisuudet ovat lähellä, kuten myös luonto Repoveden kansallispuiston jylhistä maisemista upeisiin uusittuihin ulkoilureitteihin. Laadukkaat luontopolut, ulkoilu- ja pyöräilyreitit houkuttelevat ulkoiluun. Asumiseen on vaihtoehtoja kaupunkikeskustoista rauhallisiin taajamiin ja eloisiin maaseutukyliin.

Tunnetut matkailukohteemme ovat Tykkimäen huvipuisto, UNESCOn maailmanperintökohde Verla, Repoveden kansallispuisto, Arboretum Mustila sekä veneilijöiden suosikkikohde Kimolan kanava.

Hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva Kouvola on kehittyvä maakuntakeskus; Suomen suurin varuskuntakaupunki ja rautatie- ja maantieliikenteen solmukohta – logistisesti keskellä kaikkea. Täällä on Suomen suurin tavaraliikenteen järjestelyratapiha ja ensimmäinen kuivasatama Kouvola RRT. Bio- ja kiertotalous sekä elintarvikesektori ovat elinvoimamme kulmakiviä.

Kouvola on värikäs pelikenttä niin kulttuurin kuin urheilun saralla. Täällä tapahtuu paljon ja asioita tehdään tunteella. Kulttuurielämä on vilkasta ja tarjontaa riittää moneen makuun. Monipuolinen ja viihdyttävä tapahtumakattaus koostuu moottoriurheilutapahtumista laajaan kulttuurikattaukseen ja väkeä vetäviin rock-konsertteihin ja urheilu- ja ravitapahtumiin. Penkkiurheilijalle on tarjolla jännitystä niin kesällä kuin talvella. Siitä pitävät huolta ammattilaisurheilun kärkiseurat KOOKOO, KPL, Kouvot ja Kouvottaret.

Kouvolalaisten leppoisa ja mutkaton elämäntyyli tarttuu helposti ja tulet huomaamaan, että ihmiset täällä ovat oikein mukavaa porukkaa.

Päivitetty 19.6.2023

Sivun alkuun