Kouvola on Kaakkois-Suomen keskus; aktiivisten kaupunki keskel kaikkee. Asukkaita kaupungissa on vajaat 80 000. Asukasluvultaan Kouvola on Suomen 11. suurin kaupunki ja maapinta-alaltaan Etelä-Suomen suurin. Asuminen on edullista ja vaihtoehtoja on kaupunkikeskustoista rauhallisiin taajamiin ja eloisiin maaseutukyliin.

Kouvola tarjoaa sopivan sekoituksen kaupunkiympäristöä, maaseutua, kulttuuria ja urheilua, luonnonrauhaa ja upeita vesistöjä. Kouvola onkin Suomen vilkkaimpia mökkipaikkakuntia; järviä on lähes viisisataa ja upea Kymijoki tarjoaa hulppeat puitteet niin kalastukseen kuin vesillä liikkumiseen ja virkistykseen. Aktiivisten kaupungissa on helppo pysyä liikkeessä.

Palvelut ja harrastusmahdollisuudet ovat lähellä, kuten myös luonto Repoveden kansallispuiston jylhistä maisemista upeisiin uusittuihin ulkoilureitteihin. Laadukkaat luontopolut, ulkoilu- ja pyöräilyreitit houkuttelevat ulkoiluun. Ulkoilureittejä on peräti 13, jotka ovat osin esteettömiä. Helmenä vuoden 2023 retkipaikaksi valittu Kymijoen rantareitti. Ulkoilureittien lisäksi on lukuisia luontopolkuja ja muita kohteita – yhteensä 350 kilometriä ulkoiltavaa.

Tunnetut matkailukohteemme ovat Tykkimäen huvipuisto, UNESCOn maailmanperintökohde Verla, Repoveden kansallispuisto, Arboretum Mustila sekä veneilijöiden suosikkikohde Kimolan kanava. Kulttuurielämä on vilkasta ja tarjontaa riittää moneen makuun.

Kouvolassa jää aikaa tehdä, mitä oikeasti haluat

Kouvolassa jo viidessätoista minuutissa pääsee laajalle – palveluiden, harrastuksien, työn tai opiskelun pariin. Aikaa säästyy niihin asioihin, joihin sitä haluaa käyttää: kokemuksiin ja laadukkaaseen arkeen.

Arjen sujuvuus näkyy myös kouvolalaisten lasten ja nuorten elämässä. Meillä on Metsäeskari ja varhaiskasvatustamme on palkittu useasti. Moni päiväkotimme kuuluu kestävän kehityksen ja kasvatusalan Vihreä lippu -ohjelmaan. Investoimme lukuisiin uusiin kouluihin, jotka tarjoavat valmistuessaan laadukasta opetusta esteettömässä, terveessä ja modernissa ympäristössä. Kouvolan harrastamisen malli mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisan ja maksuttoman harrastuksen koulupäivän yhteydessä. Joukkoliikenne on maksutonta toisen asteen opiskelijoille ja ikääntyneille.

Logistisesti keskel kaikkee

Hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva Kouvola on kehittyvä maakuntakeskus; Suomen suurin varuskuntakaupunki ja rautatie- ja maantieliikenteen solmukohta – logistisesti keskellä kaikkea. Täällä on Suomen suurin tavaraliikenteen järjestelyratapiha ja ensimmäinen kuivasatama Kouvola RRT. Bio- ja kiertotalous sekä elintarvikesektori ovat elinvoimamme kulmakiviä.

Kouvola on värikäs pelikenttä niin kulttuurin kuin urheilun saralla. Täällä tapahtuu paljon ja asioita tehdään tunteella. Vilkas kulttuurielämä tarjoaa elämyksiä moneen makuun. Monipuolinen ja viihdyttävä tapahtumakattaus koostuu moottoriurheilutapahtumista laajaan kulttuurikattaukseen ja väkeä vetäviin rock-konsertteihin ja urheilu- ja ravitapahtumiin. Penkkiurheilijalle on tarjolla jännitystä niin kesällä kuin talvella. Siitä pitävät huolta ammattilaisurheilun kärkiseurat KOOKOO, KPL, Kouvot ja Kouvottaret.

Kouvolalaisten leppoisa ja mutkaton elämäntyyli tarttuu helposti ja tulet huomaamaan, että ihmiset täällä ovat oikein mukavaa porukkaa.

Päivitetty 27.2.2024

Sivun alkuun