Avoin Data on julkinen tietoaineisto, jota saa uudelleen käyttää aineistoon liitetyn käyttöluvan mukaisesti. Kouvolan kaupunki tulee avaamaan tälle sivustolle avointa dataa vapaasti hyödynnettäväksi.

Ostolaskut

Ostolaskuaineisto sisältää käyttötalous- sekä investointimenoja; palvelujen ostoja, aineita, tarvikkeita ja tavaroita sekä muita ostolaskujärjestelmän kautta kulkevia menoja. Lisäksi aineistossa on kaupungin maksamat avustukset siltä osin kun ne on maksettu yrityksille ja yhteisöille.

Aineisto on poimittu kaupungin ostolaskujärjestelmästä. Sitä on täydennetty tiliryhmätiedoilla ja ostajan ja toimittajan lisätiedoilla mm. y-tunnuksilla. Aineistosta on poistettu yksityishenkilöille maksetut suoritteet. Ostolaskuaineisto julkaistaan vuosittain tilinpäätöksen valmistuttua.

Kaupungilla on käytössä Creative Commons CC4 Nimeä -lisenssi.
Käyttäjän pitää nimetä datan omistajaksi Kouvolan kaupunki. Vastaanottamalla ainestoa käyttäjä hyväksyy kaikki lisenssin ehdot.

Creative Commons -lisenssi

Tämä aineisto on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä

Joukkoliikenne

Kouvolan kaupungin joukkoliikenteen reitti- ja aikataulutiedot ovat saatavilla GTFS-muodossa esimerkiksi sovelluskehittäjien hyödynnettäväksi. Käytön suhteen edellytetään, että käyttö on asiallista, tarkoituksenmukaista ja rajapintaa käyttävät sovellukset pyrkivät käyttämään tarjottuja resursseja taloudellisesti välttäen taustajärjestelmän tarpeetonta kuormittamista.

Kouvolan kaupungin Waltti-liikenteen GTFS-datapaketti: https://opendata.waltti.fi/docs . Kouvola löytyy otsikon ”GTFS Static” alta sivun alalaidasta.

Waltin GTFS-datojen kohdalla käytetään Creative Commons ByAtrribution -lisenssiä eli ”Nimeä” lisenssiä. Lyhenne lisenssille on CC BY.

Kartat

Paikkatieto-yksikkö on avannut WMS-rajapinnat kartoista avoimiksi: www.kouvola.fi/rajapintapalvelu

Päivitetty 27.2.2024

Sivun alkuun