Uusi asemakaava on valmistumassa

Käyrälammelle laaditaan uusi asemakaava, joka mahdollistaa alueen kehittämisen matkailupalveluiden ja virkistyskäytön näkökulmista. Uusi asemakaavaehdotus on hyväksytty teknisen lautakunnan käsittelyssä 22.2.2022. Kaavaehdotuskartta on nähtävillä 2.3.-4.4.2022 Käyrälammen kaavan verkkosivuilla.

Käyrälammesta kehitetään matkailun ja virkistyskäytön keskus

Käyrälammen kehittämishankkeen tavoitteena on luoda vetovoimainen ja monipuolinen vapaa-ajan alue, jossa voi harrastaa, ulkoilla ja viihtyä. Uusi asemakaava tulee mahdollistamaan yritystoiminnan laajentumisen ja vapaa-ajan palveluiden kohentumisen Käyrälammella.

Vuoden 2022 aikana Käyrälammella tapahtuu paljon. Kaupunki rakentaa Paaskoskelle asti ulottuvan esteettömän ulkoilureitin, jonka varrella on taukopaikkoja. Reitti yhdistyy teitä pitkin Käyräjoen yli rakennettavaan kevyen liikenteen siltaan, joka valmistuu suunnitelmien mukaan vuoden lopulla. Lautarontien varteen rakennetaan kevyen liikenteen väylä turvaamaan liikkumista. Käyrälammen uimarannalle on luvassa mm. uusi esteetön laituri uimavalvontarakennuksen tuntumassa.

Yrittäjät huom! – Yhteydenottojanne odotetaan!

Käyrälampi tulee kehittyessään tarjoamaan yrittäjille monipuolisia mahdollisuuksia uusille avauksille ja liiketoimintansa kehittämiselle erityisesti matkailutoiminnassa. Kouvolan kaupunki toivoo vuorovaikutusta alueella toimimisesta kiinnostuneiden yrittäjien kanssa. ”Haluamme kartoittaa yhteistyössä yrityskentän kanssa näkemyksiä alueen tulevaisuudesta. Pyydän, että kiinnostuneet yrittäjät ottavat minuun yhteyttä, jotta voimme avata keskustelua matkailuelinkeinon kehittämiseksi alueella”, Anu Hjelt kehottaa.

Lue koko tiedote 19.1.2022

Käyttäjien iloksi uutta virkistysrakentamista

Käyrälammen alueen ulkoilureitistöä vahvistetaan kesällä 2022 toteuttamalla esteetön reitti Paaskoskelle. Reitin varrelle tulee myös taukopaikkoja tulistelumahdollisuuksineen. Kyseessä on monitoimireitti, jota voi kulkea kävellen tai pyörällä ja esteettömyyden ansiosta myös rattaiden ja pyörätuolin kanssa liikkuen. Käyräjoen yli rakennetaan kevyen liikenteen silta, mikä mahdollistaa jatkossa lammen ympäri kulkemisen. Liikkujien turvallisuutta parannetaan toteuttamalla kevyen liikenteen väylä Lautarontien eteläpäähän. Sillan ja väylän on suunniteltu valmistuvan vuoden loppuun mennessä.

Iltakuva, nainen menossa uimaan, järvi taustalla tummaa metsää, oranssin sävyinen vesi ja taivas

Päivitetty 9.3.2022

Sivun alkuun