Kaupunginhallituksen elinvoimajaosto on aloittanut toimintansa 1.8.2021, se jatkaa toimintansa päättäneiden, konsernijaoston ja tulevaisuusjaoston tehtäviä. Elinvoimajaostossa on 8 jäsentä ja jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Kaupunginhallitus on valinnut elinvoimajaoston toimikaudelle 2021 - 2025.

Kaupungin elinvoimajaosto vastaa konserniohjeen mukaisesti kaupungin omistajapolitiikasta ja omistajaohjauksesta. Sen tehtäviin kuuluvat elinvoimaan ja elinkeinopolitiikkaan liittyvien linjausten valmistelu ja yhteistyön kehittäminen sekä koulutus- ja tutkimuspolitiikkaan liittyvien linjausten valmistelu ja yhteistyö korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja oppilaitosten kanssa. Elinvoimajaosto osallistuu kaupunkirakenteen ja eri alueiden toiminnallisuutta koskevaan kehittämistyöhön sekä tukee ja ohjaa aluetoimintaa.

Elinvoimajaoston puheenjohtajana toimii Jouko Leppänen (Kok.) ja varapuheenjohtajana Jukka Nyberg (SDP). Toimielimen esittelijänä toimii apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell. Sihteerinä toimii hallintosihteeri Arja Mikkola-Lehtinen.

Elinvoimajaosto kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa.

Vuodelle 2024 on päätetty seuraavat kokouspäivät: 16.1., 13.2., 12.3., 16.4., 14.5. ja 11.6.

Kaupunginhallituksen elinvoimajaoston jäsenet ja varajäsenet 2023 – 2025

JäsenVarajäsen
Jouko Leppänen, Kok., puheenjohtajaTapio Karvonen, Kok.
Jukka Nyberg, SDP, varapuheenjohtajaOssi Munnukka, SDP
Henna Hovi, SDPKirsi Kekki, SDP
Miia Witting, Kok.Anne Hasu, Kok.
Ukko Bamberg, PSLeo Lindström, SDP
Janne Patjas, PSMikko Jaanu, PS
Laila Uljas, Kesk.Liisa Varjola, Kesk.
Taina Talvala, Vihr.Jenni Aikio, Vihr.

Päivitetty 20.12.2023

Sivun alkuun