Kouvolan kaupunki tarjoaa järjestöjen ja muiden toimijoiden käyttöön yhteisötilan aluetoimikuntien toiminta-alueilla. Tavoitteena on asukkaiden hyvinvoinnin lisääminen aktivoimalla alueen yhteisöllistä toimintaa. Tavoitteena on myös tuoda asukkaille järjestöjen ja muiden toimijoiden, julkisten ja yritysten, järjestämiä kaikille avoimia palveluja ja harrastusmahdollisuuksia.

Aluetoimikunnat ovat perustaneet yhteisötiloja Elimäelle, Jaalaan, Keskusta-alueelle, Kuusankoskelle ja Myllykoskelle. Elimäellä on Pulju -kylätalo ja Jaalassa Jaalatalo entisessä kunnantalossa. Keskusta-alueella on Kohtaamispaikka ja muita kohtaamispaikkoja, Kuusankoskella Etappi ja Myllykoskella Kamari. Valkealassa yhteisötila on vielä selvittelyssä. Yhteisötilan päivittäisen toiminnan hoitavat sitä käyttävät toimijat omatoimisesti. Kaupunki vastaa tilan teknisestä ylläpidosta ja sen varustuksen toimivuudesta. Tilan käyttäjien ja kaupungin suhde muistuttaa luonteeltaan vuokrasuhdetta.

Kouvolan aluetoimikunnat toimivat viidellä alueella. Alueet ovat Anjalankoski, Elimäki-Koria, Keskusta-alue, Kuusankoski-Jaala ja Valkeala. Aluetoimikuntien yhtenä tehtävänä on yhteisötilatarpeen selvitys ja toiminnallisen sisällön suunnittelu.

Tiedote 15.12.2022: Kouvolan yhteisötiloissa aktiivista toimintaa.

Etappi -yhteisötila

Yhteystiedot

Osoite: Urheilukentäntie 3, Kuusankoski
Sähköposti: apuva@kymp.net 
Puh. 050 465 9907

Kuusankosken keskustassa on kaikille avoin kohtaamispaikka Etappi, jossa on tarjolla rentoa ajanviettoa, monenlaista ohjelmaa ja liikuntapalveluja.

Lue lisää Etapin palveluista ja toiminnasta Kuusankosken Apuva ry:n sivuilta.

Kamari -yhteisötila

Yhteystiedot

Osoite: Myllykosken keskusta, entinen poliisitalo, Paperitehtaantie 2, 46800 Myllykoski
Sähköposti: myllykosken.kamari(at)outlook.com
Yhteyshenkilöt: Anjalankosken aluetoimikunnan puheenjohtaja Risto Uotila, risto.uotila1@gmail.com ja tilan johtoryhmän eli Päällystön puheenjohtaja Kati Jaakkola, kati.jaakkola@tintti.net

Myllykosken keskustassa on kaikille avoin kohtaamispaikka Kamari. Kamari toimii kaupungin yhteisötilana, jossa on tarjolla rentoa ajanviettoa ja erilaista ohjelmaa. Kamarin toimintaa kehitetään yhdessä eri toimijoiden ja asukkaiden kanssa. Kamarin avoimet ovet -tilaisuus pidettiin 21.8.2022

Lisätietoa Kamari yhteisötilan sivuilla

Kamarin facebook-sivut

Porukkatalo-olohuone

Osoite: Porukkatalo, 2. krs., Savonkatu 23, 45100 Kouvola
Liikuntatila, 4. krs, avoinna ma, ke-pe klo 8–13
Puh. 020 615 9026
Porukkatalon emäntinä ja isäntinä toimivat Kouvolan Kipinä ry:n työntekijät. Sähköposti: porukkatalo@kouvola.fi
Avoinna ma-to klo 9–15, pe klo 9–14.

Keskusta-alueen yhteinen olohuone Porukkatalo tarjoaa monenlaista toimintaa kaikenikäisille kouvolalaisille. Porukkatalon 2. kerroksessa on tarjolla kahvia, keskusteluseuraa ja tapahtumia. Vierailevat asiantuntijat tuovat terveisiä ajankohtaisista asioista ja Kymenlaakson hyvinvointialueen palvelut jalkautuvat säännöllisesti taloon. Porukkatalon 4. kerroksessa on liikuntatila kuntosalilaitteineen.

Kaupungin palvelulinjat pysähtyvät Porukkatalolla arkipäivinä kahdeksan kertaa.

Pulju -kylätalo

Osoite: Mettäläntie 2
Sähköpostiosoite: pulju.elimaki(at)gmail.com
Yhteyshenkilö: Hannele Nupponen, puh. 0400 994 834 (yhteydenotot mieluimmin tekstiviestillä)

Pulju-kylätalo Elimäen keskustassa

Elimäen keskustassa on kaikille avoin Pulju-kylätalo. Pulju toimii kaupungin yhteisötilana, jossa on tarjolla liikunnan palveluita, rentoa ajanviettoa, erilaista ohjelmaa sekä sosiaali- ja terveyspalveluita.

Lisätietoa Pulju -kylätalon sivuilla

Jaalatalo

Osoite: Salparinteentie 1
Sähköposti: jaalanyhteisollinentila(at)gmail.com

Jaalataloa voit varata Kouvolan kaupungin liikuntatoimiston ylläpitämästä Timmi- varausjärjestelmästä. https://www.kouvola.fi/vapaa-aika/liikunta/liikuntapaikat/tilojen-varaaminen/

Jos rekisteröityminen Timmi-käyttäjäksi tuntuu liian vaikealta tai varauksen tekemisessä on teknisiä ongelmia, tarkista kalenterista, onko toivomasi varausaika vapaa ja lähetä varaustoiveesi sähköpostilla osoitteeseen hannu.puhakka@qsn.fi tai laita viestiä jaalanyhteisollinentila@gmail.com tai ota suoraan yhteyttä vastuuhenkilö Nina Matikaiseen, nina.matikainen@edukouvola.fi. Tiloja voi käyttää joka päivä klo 06-22. Tila on vapaasti varattavissa erilaisille yhteisöille, yhdistyksille sekä yksityishenkilöille. 

Jaalan yhteisötila entisessä Jaalan kunnantalossa (kuva: Anne Eriksson)

Lisätietoa Jaalatalon sivuilla

Jaalatalon Facebook-sivut

Päivitetty 5.4.2024

Sivun alkuun