Kouvolan kaupunki tarjoaa järjestöjen ja muiden toimijoiden käyttöön yhteisötilan aluetoimikuntien toiminta-alueilla. Tavoitteena on asukkaiden hyvinvoinnin lisääminen aktivoimalla alueen yhteisöllistä toimintaa. Tavoitteena on myös tuoda asukkaille järjestöjen ja muiden toimijoiden, julkisten ja yritysten, järjestämiä kaikille avoimia palveluja ja harrastusmahdollisuuksia.

Aluetoimikunnat ovat perustaneet yhteistötiloja Elimäelle ja Jaalaan. Elimäellä on Pulju -kylätalo ja Jaalassa yhteisötila entisessä kunnantalossa. Valkealassa yhteisötila on tulossa uuteen monitoimitaloon. Muilla alueilla yhteisötilatarveselvitystä on tehty ja yhteisötilaselvitys jatkuu. Yhteisötilan päivittäisen toiminnan hoitavat sitä käyttävät toimijat omatoimisesti. Kaupunki vastaa tilan teknisestä ylläpidosta ja sen varustuksen toimivuudesta. Tilan käyttäjien ja kaupungin suhde muistuttaa luonteeltaan vuokrasuhdetta.

Kouvolan aluetoimikunnat toimivat viidellä alueella. Alueet ovat Anjalankoski, Elimäki-Koria, Keskusta-alue, Kuusankoski-Jaala ja Valkeala. Aluetoimikuntien yhtenä tehtävänä on yhteisötilatarpeen selvitys ja toiminnallisen sisällön suunnittelu.

Pointti-kohtaamispaikka

Osoite: Hansakeskus, 2. krs. Torikatu 3, 45100 Kouvola
Yhteyshenkilö: Kouvolan Korttelikodit, puh. 040 532 7905
Avoinna arkisin ma-pe klo 9.00-14.00

Hansakeskuksen yläkerrassa Kouvolan keskustassa on kaikille avoin kohtaamispaikka Pointti. Pointti toimii kaupungin yhteisötilana, jossa on tarjolla liikunnan palveluita, rentoa ajanviettoa, erilaista ohjelmaa sekä sosiaali- ja terveyspalveluita.
Lisätietoa ja viikko-ohjelma Pointti -kohtaamispaikan sivuilta

Pulju -kylätalo

Osoite: Mettäläntie 2
Sähköpostiosoite: pulju.elimaki(at)gmail.com
Yhteyshenkilö: Hannele Nupponen, puh. 0400 994 834 (yhteydenotot mieluimmin tekstiviestillä)

Pulju-kylätalo Elimäen keskustassa

Pulju -kylätalo on synnyttänyt järjestöjen yhteistoimintaa

Puljun toimintaa johtaa tilaa käyttävien järjestöjen muodostama talotoimikunta. Aluetoimikunta on nimennyt sille yhteyshenkilön. Järjestöt ovat yhdessä järjestäneet useita yhteistapahtumia: Köyri-ilta, Halloween-tapahtuma, Jouluvalojen syttyessä Valojen ilta ja Puljun pihabileet. Puljulla toimivat yhdistykset ja muutama muu järjestö hoitavat Elimäen Museolla kesäkahvilaa lauantaisin ja sunnuntaisin 4.6. – 2.8. klo 11-17.
Pulju on aina mukana ja avoinna Pestoomarkkinoilla.
Vaikka korona haittasi todella paljon toimintaa, varsinkin keväällä, oli vuonna 2021 yli 100 tilaisuutta ja n. 1000 kävijää.

Historiaa

Elimäen kunnanhuoneen laatta

Suomen ensimmäinen kunnanvaltuusto aloitti toimintansa Elimäellä vuonna 1868. Kunnanvaltuuston kokouspaikkana toimi kunnanhuoneeksi nimetty kokouspaikka (nykyinen Pulju-kylätalo) aina vuoteen 1968 saakka. Ensimmäiseen kunnanvaltuustoon nimettiin 28 jäsentä piireittäin eri puolilta pitäjää. Rakennus on osoitteessa Mettäläntie 2. Rakennus valmistui 1879 ja sitä laajennettiin 1930.

Jaalan yhteisötila

Osoite: Salparinteentie 1
Sähköposti: jaalanyhteisollinentila(at)gmail.com

Tilaa voit vuokrata laittamalla viestiä jaalanyhteisollinentila(at)gmail.com tai ottamalla suoraan yhteyden vastuuhenkilö Nina Matikaiseen nina.matikainen(at)edukouvola.fi. Tiloja voi käyttää joka päivä klo 06-22 välisenä aikana.

Jaalan yhteisötila entisessä Jaalan kunnantalossa (kuva: Anne Eriksson)

Avoimet ovet Jaalan yhteisötilassa 29.5.2022

Jaalan yhteisötilassa vietetään avoimien ovien päivää su 29.5. klo 12-14. (Salparinteentie 1, 47710 Jaala) Tila sijaitsee vanhan kunnantalon kiinteistössä. Tilaisuudessa pääset tutustumaan tilan lisäksi alueen yhdistyksiin ja eri toimijoihin sekä saat kuulla ensimmäisten joukossa Jaalan yhteisötilan uuden nimen. Kahvi- ja mehu sekä pullatarjoilu. Tervetuloa!

Jaalan yhteisötila avasi ovensa loppuvuonna 2021. Tila sijaitsee vanhassa kunnantalossa, Salparinteentie 1. Tila on omatoimitila. Tilan käyttöä hallinnoi Jaalan alueella toimivien järjestöjen edustajista muodostettu johtoryhmä. Tilassa on järjestetty Kymsoten avointa kohtaamispaikkatoimintaa, kuulolähipalveluun liittyvää toimintaa, eläkeliiton Jaalan yhdistyksen tapahtumia ja MLL Jaalan paikallisyhdistyksen perhekahvilatoimintaa kerran viikossa. Tilaa on käyttänyt myös muut alueen järjestöt kuten Jaalan Jaloiset ja kotiseutuyhdistys. Tilassa toimii myös Kouvolan kansalaisopiston kudontaryhmä.

Päivitetty 12.5.2022

Sivun alkuun