Kouvolan kaupunki tarjoaa järjestöjen ja muiden toimijoiden käyttöön yhteisötilan aluetoimikuntien toiminta-alueilla. Tavoitteena on asukkaiden hyvinvoinnin lisääminen aktivoimalla alueen yhteisöllistä toimintaa. Tavoitteena on myös tuoda asukkaille järjestöjen ja muiden toimijoiden, julkisten ja yritysten, järjestämiä kaikille avoimia palveluja ja harrastusmahdollisuuksia.

Aluetoimikunnat ovat perustaneet yhteistötiloja Elimäelle, Jaalaan, Keskusta-alueelle ja Myllykoskelle. Elimäellä on Pulju -kylätalo ja Jaalassa Jaalatalo entisessä kunnantalossa. Keskusta-alueella on Pointti ja Myllykoskella Kamari. Valkealassa yhteisötila on tulossa uuteen monitoimitaloon. Kuusankosken alueella yhteisötilatarveselvitystä on tehty ja yhteisötilaselvitys jatkuu. Yhteisötilan päivittäisen toiminnan hoitavat sitä käyttävät toimijat omatoimisesti. Kaupunki vastaa tilan teknisestä ylläpidosta ja sen varustuksen toimivuudesta. Tilan käyttäjien ja kaupungin suhde muistuttaa luonteeltaan vuokrasuhdetta.

Kouvolan aluetoimikunnat toimivat viidellä alueella. Alueet ovat Anjalankoski, Elimäki-Koria, Keskusta-alue, Kuusankoski-Jaala ja Valkeala. Aluetoimikuntien yhtenä tehtävänä on yhteisötilatarpeen selvitys ja toiminnallisen sisällön suunnittelu.

Kamari -yhteisötila

Yhteystiedot

Osoite: Myllykosken keskusta, entinen poliisitalo, Paperitehtaantie 2, 46800 Myllykoski
Sähköposti: myllykosken.kamari(at)outlook.com
Yhteyshenkilöt: Anjalankosken aluetoimikunnan puheenjohtaja Terhi Palin, terhi(at)meiksi.info ja tilan johtoryhmän eli Päällystön puheenjohtaja Marjaleena Weissmann, marjaleena.weissmann(at)kymp.net

Myllykosken keskustassa on kaikille avoin kohtaamispaikka Kamari. Kamari toimii kaupungin yhteisötilana, jossa on tarjolla rentoa ajanviettoa ja erilaista ohjelmaa. Kamarin toimintaa kehitetään yhdessä eri toimijoiden ja asukkaiden kanssa. Kamarin avoimet ovet -tilaisuus pidettiin 21.8.2022

Lisätietoa Kamari yhteisötilan sivuilla

Kamarin facebook-sivut

Pointti-kohtaamispaikka

Osoite: Hansakeskus, 2. krs. Torikatu 3, 45100 Kouvola
Puh. 020 615 1062; 040 587 2962. Pointin emäntinä ja isäntinä toimivat Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry:n työntekijät. Sähköposti: pointtikouvola(at)gmail.com
Avoinna arkisin ma-pe klo 9.00-14.00

Hansakeskuksen yläkerrassa Kouvolan keskustassa on kaikille avoin kohtaamispaikka Pointti. Pointti toimii kaupungin yhteisötilana, jossa on tarjolla liikunnan palveluita, rentoa ajanviettoa, erilaista ohjelmaa sekä sosiaali- ja terveyspalveluita.
Lisätietoa ja viikko-ohjelma Pointti -kohtaamispaikan sivuilta

Kohtaamispaikka Pointin facebook-sivut

Pulju -kylätalo

Osoite: Mettäläntie 2
Sähköpostiosoite: pulju.elimaki(at)gmail.com
Yhteyshenkilö: Hannele Nupponen, puh. 0400 994 834 (yhteydenotot mieluimmin tekstiviestillä)

Pulju-kylätalo Elimäen keskustassa

Elimäen keskustassa on kaikille avoin Pulju-kylätalo. Pulju toimii kaupungin yhteisötilana, jossa on tarjolla liikunnan palveluita, rentoa ajanviettoa, erilaista ohjelmaa sekä sosiaali- ja terveyspalveluita.

Lisätietoa Pulju -kylätalon sivuilla

Jaalatalo

Osoite: Salparinteentie 1
Sähköposti: jaalanyhteisollinentila(at)gmail.com

Tilaa voit vuokrata laittamalla viestiä jaalanyhteisollinentila(at)gmail.com tai ottamalla suoraan yhteyden vastuuhenkilö Nina Matikaiseen nina.matikainen(at)edukouvola.fi. Tiloja voi käyttää joka päivä klo 06-22 välisenä aikana.

Jaalan yhteisötila entisessä Jaalan kunnantalossa (kuva: Anne Eriksson)

Lisätietoa Jaalatalon sivuilla

Jaalatalon Facebook-sivut

Päivitetty 18.1.2023

Sivun alkuun