Idyllinen juhlatila

Kouvolan ydinkeskustan vanhimpiin rakennuksiin kuuluva Tuulensuoja on peräisin ovat 1890-luvulta. Se rakennettiin alun perin apteekkari Ludvig Åkerstedtin asunnoksi. Vuonna 1923 Kouvolan kauppala osti rakennuksen toimitalokseen. Nykyään talo palvelee arkisin mm. eläkeläisten toimintakeskuksena.

Keskustassa sijaitseva idyllinen ja tunnelmallinen puutalo palvelee hyvin erilaisten tilaisuuksien ja juhlien pitopaikkana. Tuulensuojaan pääsee kätevästi julkisilla kulkuneuvoilla, linja- ja rautatieasemalta on matkaa vain 350 m. 

Tuulensuojassa riittää tilaa 250:lle vieraalle. Talossa on juhlasalin lisäksi pienempiä saleja ja kokoontumistiloja. Yläkerrassa on lisäksi vielä pieniä erillisiä kokous- ja pukeutumistiloja. Tiloissa on oma keittiö, mutta ei tarjoiluvälineitä eikä astioita. Asiakas voi tilata haluamansa pitopalvelun tai tuoda itse loihtimansa herkut mukanaan.

Vuokrattavat tilat

Tilat ovat syyskuusta toukokuun loppuun arkipäivisin vilkkaasti yhdistysten ja seurojen käytössä. Viikonloppuisin niin talvi- kuin kesäaikanakin tilat ovat varattavissa tapahtumiin sekä yksityisille henkilöille. Idyllisessä puutalossa on pidetty niin häitä, kuin monia muitakin perhejuhlia.  

Juhlasalin pöytäpaikkoihin mahtuu 100 henkilöä. Tykki, äänentoistolaitteet ja piano ovat käytettävissä.
Salin parketti kutsuu tanssin pyörteisiin. Ilman pöytäpaikkoja saliin mahtuu noin 250 henkilöä.

Kuvassa isoin 2. kerroksen kokoushuoneista. Vastaavia pienempiä löytyy lisää talosta. Kalusteet ovat vanhanaikaisia ja tilat hvyin pelkistettyjä, mitkä luovat osaltaan historiallista tunnelmaa. 

Päivitetty 1.3.2019